România U17, învinsă cu 5-1 în Ungaria de Israel, la debutul Turului de Elită

Start cu stângul în această după-amiază pentru selecționata sub 17 ani a României în turneul patrulater al Turului de Elită găzduit până mercuri de Ungaria, elevii lui Aurel Țicleanu fiind întrecuți cu 5-1 (1-0) de Israel U17 în etapa inaugurală a Grupei 7, ultimă fază de calificare spre finalele din mai din Anglia.

Nu doar reprezentativa sub 19 ani a României are parte săptămâna aceasta de meciuri cu omologi juniori ai unor federații cu care ”tricolorii” se înfruntă la seniori atât în zilele viitoare cât și în toamnă, ci și selecționata sub 17 ani, învinsă însă astăzi la scor în Ungaria de israelieni, care s-au desprins prin golurile lui Jauabra și Ovadia din minutele 40 și 48, detașându-se în cele din urmă la 5-1.

Dacă Dragomir & Co. s-au impus ieri la Ploiești cu 4-0 la startul Turului de Elită la categoria U19, în dauna sârbilor, vecini cu care ”tricolorii” lui Contra vor da piept la seniori în toamnă tur-retur în patrulaterul UEFA Nations League, în schimb juniorii ”B” ai României s-au înclinat astăzi sever în fața israelienilor, gazde ale primei reprezentative în amicalul de sâmbătă seară de la ora 20.

Întâlnirile pe două fronturi vor și continua, deoarece România U19 va întâlni sâmbătă Suedia în grupa Turului de Elită pe care o găzduiește în speranța accederii la turneul final scandinav din iulie, din Finlanda, iar marți și seniorii ”tricolori” vor primi la Craiova vizita galben-albaștrilor suedezi, într-un alt amical inter-țări.

Momentan, și menționarea unui eșec la scor, în care Marian Dumitru Alexandru, introdus în minutul 52 într-o dublă schimbare în efectivul juniorilor ”B” români, a redus din handicap în minutul 57, după care Israel U17 a mai punctat de două ori prin același Jauabra, în minutele 61 și 64, iar Davida a stabilit scorul final în cel de-al doilea minut de prelungiri.

Desfășurat la Puskás Akadémia, pe Pancho Aréna, meciul cu startul la ora 15 a curs fără goluri în prima parte, în a cărei ultim minut decarul Ibrahim Jauabra a luat conducerea pentru Israel U17, desprinsă categoric la reluare. Acest eșec echivalează cu cel mai sever de până acum în ansamblul actualei faze a Turului de Elită la categoria U17, desfășurată pe 8 grupe, unele deja încheiate, altele în curs de disputare.

Țicleanu a început jocul cu 1. Șerban – 2. Georgescu (Rus, 69′), 4. Catrici, 5. Marin, 15. Chiorean – 8. Albu-cpt., 14. Mărginean, 20. Marrone – 9. Toma (11. Dumitru, 52′), 10. Markovic, 7. Nițu (17. Stan, 52′), rezerve neutilizate fiind 12. Ducan – 16. Vlad, 3. Boloca, 6. Negrean, 19. Enache, 18. Cohan.

În celălalt meci al grupei, pe arena budapestană III. Kerületi TVE, Slovenia a remizat cu Ungaria, scor 1-1, oaspeții deschizând scorul prin Svetlin din lovitură de la 11 metri, în minutul 57, iar maghiarii egalând în chiar ultimul minut, 80, prin Toth-Gabor. Românii vor mai juca pe rând cu Ungaria, duminică, și Slovenia, miercuri, fiind de precizat că la turneul final din 4-20 mai din Anglia se califică învingătoarele din cele 8 grupe plus cele mai bune 7 ocupante ale locurilor secunde.

Iată și lotul convocat de România U17 pentru participarea în țara vecină, cu mențiunea că doar 8 juniori din efectivul de 22 provin de la cluburi din Liga 1, dintre care 4 de la Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, doi de la CS U Craiova și câte unul de la FCSB și Dinamo:

-portari: Alexandru Șerban (Academia Gheorghe Hagi), Răzvan Ducan (FCSB);

-fundași: Alex Georgescu (Academia Gheorghe Hagi), Antonio Vlad (Academia Gheorghe Hagi), Alexandru Rus (AFC Ardealul Cluj), Marcel Chiorean (Sporting Juniorul Vaslui), George Marin (Universitatea Cluj), Alexandru Catrici (CS Nuova Mama Mia Becicherecul Mic), Gabriel Boloca (Juventus Torino/Italia);

-mijlocași: Constantin Albu (FC Utrecht/Olanda), Alexandru Negrean (Academia Gheorghe Hagi), Iulius Mărginean (Sassuolo/Italia), Alexandru Enache (ACS Regal Sport), Mihai Cohan (Universitatea Cluj), Alexandru Dumitru (Atletico Madrid/Spania), Salvatore Marrone (Nurnberg/Germania), Mihai Nițescu (Petrosport Ploiești), Octavian Cracea (Sporting Juniorul Vaslui);

-atacanți: Jovan Markovic (CS U Craiova), Luis Nițu (CS U Craiova), Daniel Toma (Dunărea Călărași), Claudiu Stan (Dinamo).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − opt =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: