România U19 cedează la limită Spaniei, în frunte din primul sfert de oră

Egală a gazdei Serbia în urmă cu 3 zile, selecționata juniorilor mari ai României a încasat și în această după-amiază la Beograd un unic gol tot în prima repriză, fără a mai izbuti să egaleze și Spania, care și-a păstrat minimul avantaj luat din minutul 11 de Sainz Eguskiza: 1-0 (1-0). Coborâți cu un singur punct pe locul 3 al grupei și cu bilanțul 2 0 1 1 1-2 1 punct din duelurile cu primele două clasate, dintre care naționala iberică este matematic calificată, ”tricolorii” sub 19 ani mai dețin doar șansa unui triumf la scor contra Lituaniei, în ultima reprezentație, de luni, depinzând însă și de rezultatul partidei Serbia – Spania pentru a mai spera la prinderea poziției secunde, de calificare automată.

Reprezentativa de juniori sub 19 ani a României avea încă din capul locului o misiune foarte dificilă în Grupa 2 a turului I de calificare din primele două faze preliminare pe drumul spre UEFA Euro 2020 la ”juniori mari”, dat fiind găzduirea seriei patrulater de către Serbia, un oponent cu atât mai incomod pe propriul teren, și prezența în cadru a deținătoarei titlului continental la categoria de vârstă sub 19 ani, Spania, care anul acesta o deposeda de trofeu pe vecina Portugalia, câștigând astfel și pentru a opta oară titlul european la U19, cinci lauri în plus față de oricare altă federație națională.

În acest context și prin prisma multor rezultate negative ale selecționatelor juvenile ale României în actualul deceniu, etalarea din capitala Serbiei nu a lăsat deloc de dorit, ”tricolorii” fiind egali ai gazdelor și cedând în această după-amiază printr-un unic gol naționalei exponentă a federației cu titlul actualmente în vitrină la U19.  

Cum însă tot astăzi sârbii n-au ratat prilejul de a se desprinde de lituanieni cu 8-0 (5-0), ierarhia înaintea rundei finale de luni fiind 1. Spania 6 puncte (golaveraj 3-0), 2. Serbia 4p (9-1) / 3. România 1p (1-2), 4. Lituania 0 (0-10), ”tricolorii” mai pot spera la calificare doar în cazul depășirii la scor a balticilor, coroborată cu o înfrângere a gazdelor la o diferență suficientă pentru a fi pe placul socotelilor elevilor lui Laurențiu Roșu.

Care și-au micșorat mult șansele de a spera la locul secund spre finele meciului remizat marți cu sârbii, când, în minutul 84, David Miculescu, marcator al golului egalizator din minutul 48, a ratat o lovitură de la 11 metri, portarul gazdelor deturnând balonul și cu multă șansă pe lângă bara de la colțul opus celui pe care s-a aruncat. 

Laurențiu Roșu a efectuat 4 înlocuiri în unsprezecele de start față de formula de debut contra Serbiei, apelând la Sîrbu, care n-a jucat marți, dar și la Isac și Dumitru, intrați de la pauză în partida din urmă cu 3 zile, precum și la Nițu, introdus atunci pe final, în vreme ce Telcean, Negrean, Marrone și Mitruscsak n-au mai fost titularizați, ultimii trei intrând pentru repriza a II-a, de la pauză respectiv din minutul 60. Și de această dată Popescu a jucat tot până la pauză, juniorul lui ASU Politehnica Timișoara fiind schimbat înaintea mitanului secund.

Urmează așadar luni 14 octombrie de la aceeași oră meciurile Lituania – România și Serbia – Spania. 

România U19: Ducan – Sîrbu, Drăgușin, Boloca, Dumitrescu – cpt. – Isac, Ghindovean (minutul 46, Negrean) – Popescu (46, Marrone), Miculescu (60, Mitrucsak), Dumitru (78, June) – Nițu (68, Munteanu). Rezerve: Szilard – Niță, Savu și Telcean.

Spania U19: Tenas – Rosanas, Parra, Dozagarat, Gutiérrez – Morante, Sanz (minutul 75, Sintes) – Sainz Eguskiza (67, Teguia), Rodríguez (67, Tenas Ureña), Gil (90, Latasa) – Mollejo (90, Pérez Cea). Selecționer: Santi Denia. Rezerve: Garcia – Santos, Herrero Oliva și Enriquez Rodríguez.

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × sase =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: