România U19 pierde cu Lituania și încheie pe ultimul loc faza I preliminară, eliminată

Selecționata sub 19 ani a României a pierdut în această după-amiază pentru a doua oară la rând cu același 1-0 în completarea jocurilor turului I de calificare al preliminariilor UEFA Euro 2020 pentru juniori mari, de astă dată cu Lituania, după ce vineri era depășită de Spania, ”tricolorii” încheind astfel în coborâre pe locul 4 în Grupa 2, disputată de marți în Serbia, ultimă poziție de pe care au fost eliminați înaintea fazei a doua preliminare din martie. 

Dat fiind că biletele de calificare în faza secundă a preliminariilor sunt disponibile doar primelor două clasate în fiecare din cele 13 grupe plus unei singure ocupante a poziției a treia cu cel mai bun bilanț împotriva primelor două, România trebuia să învingă la scor Lituania, iar de la aceeași oră Serbia să piardă în fața Spaniei, în plus și diferența de scor cumulată a rezultatelor celor două întâlniri trebuind totodată să fie de cel puțin 8 goluri. 

România U19 a pierdut însă în fața Lituaniei printr-un gol primit în minutul 54, fiind depășită astfel în ierarhia finală a patrulaterului Grupei 2 și de baltici, care astăzi au înscris pentru prima oară în turneul din Serbia, după ce pierdeau cu 2-0 în fața Spaniei și cu 8-0 în urmă cu 3 zile în fața gazdelor.

”Tricolorii” au marcat o singură dată în cele 3 partide din țara vecină, marți, în jocul de debut, prin timișoreanul David Miculescu, care egala după pauză contra gazdelor, tot el ratând spre final un penalty: 1-1. 

Spania a câștigat seria cu 3 victorii și fără gol primit, astăzi înregistrând cel mai clar succes al său în Serbia, 4-0 (2-0) în dauna gazdelor, prin reușitele lui Mollejo în minutul 7, Tenas Urena în minutul 21, Sergi Rosanas în minutul 53 și Sainz Eguskiza în minutul 83. Sârbii s-au calificat și ei direct în Turul de Elită de pe locul secund, ierarhia finală a Grupei 2 fiind: 1. Spania 9 puncte (golaveraj 7-0); 2. Serbia 3 1 1 1 4 puncte (9-5) / 3. Lituania 3 1 0 2 3p (1-10); 4. România 3 0 1 2 1-3 1 punct. Lituania nu are nici o șansă de calificare chiar dacă a prins locul 3 în grupă. 

România U19 a pierdut astăzi în componența Ducan – Sîrbu, Drăgușin, Savu (55, Marrone), Dumitrescu – cpt. – Miculescu (69, Negrean), Isac (69, Ghindovean) – June, Nițu (76, Mitruscsak), Dumitru – Munteanu, rezerve fiind Gyenge – Boloca, Niță, Popescu și Telcean.

Juniorul lui ASU Politehnica Timișoara, Popescu, a rămas astăzi rezervă, după ce în primele două jocuri era schimbat la pauză. Competiția juniorilor sub 19 ani este rezervată jucătorilor născuți începând cu 1 ianuarie 2001.

ASU Politehnica va juca miercuri de la ora 15 acasă pe ”Știința” cu Metaloglobus în etapa a XII-a din Liga 2.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 5 = doi

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: