România U19 se apropie în fiecare repriză la un gol de Franţa la Orleans, 4-2 (3-1), Norvegia merge la turneul final. Lista calificatelor, inclusiv Islanda, eliminând Anglia în Albion

Într-un Hexagon realmente în flăcări, cu focare ale revoltei populare deschise în nenumărate localităţi ale ţării de la Atlantic, iar cetăţenii Republicii franceze chiar ştiu însemnătatea drepturilor civile, s-a mai jucat marţi după-amiază şi fotbal internaţional juvenil, în runda decisivă a Turului de Elită găzduit de FFF pentru acordarea biletului cu destinaţia Malta, la turneul final UEFA Euro U19 din iulie, smuls cu maximum de puncte de Norvegia, ca din tun miercurea trecută contra României, 4-0, apoi învingătoare a „Cocoşului galic” cu 2-1 (1-1) iar în completare a Irlandei de Nord, cu 5-2 (2-1).

Care va să zică de parcă n-avea oricum francezul de rând serioase bătăi existenţiale de cap în faţa erodării făţişe a drepturilor legitime, şi fotbalul din Hexagon, mândru vicecampion mondial, suferea necazul ratării calificării juniorilor mari, şi încă pe propriul teren, la turneul final continental din vară.

Francezii şi-au retezat şansele sâmbătă, cedând de la 1-0 în minutul 8 Norvegiei U19, triumfătoare în minutul 81 prin Nusa, iar astăzi, la Orleans – oraş în care s-a protestat de săptămâna trecută, inclusiv în această după-amiază, cu 18.000 de participanţi în stradă, conform estimărilor sindicatelor unionale, 9.000 conform presei locale, France Bleu, numai 6.500 conform Poliţiei, „Cocoşii galici” doar şi-au mai lins oarecum rănile, inconsolabili însă.

„Republica arde”, aruncată pe jar de hienele globaliste, francezul de rând – pâinea şi sarea lui Dumnezeu, fiind umilit de aşa-zisa „reformă a pensiilor” şi împins în stradă tocmai de politicile antiumane ale aleşilor servind interesele altora, iar juniorii mari ai fotbalului său nu s-au ales cu biletul de Malta, refuzat însă nu de către „tricolorii” României, ci de Norvegia U19. 

Aşa se-arată, că francezul s-a trezit în cele din urmă, dar cam târziu, când preşul i-a fost tras deja de sub picioare, ajuns în stradă să-şi apere bruma drepturilor încă la purtător, pe când apărarea culorilor „Cocoşului galic” a rămas în cazul selecţionatei sub 19 ani strict pe seama fiilor de imigranţi, un „zid” ciocolatiu-închis de 10 juniori mari în faţa „tricolorilor” din Carpaţi dar şi a propriului portar, Risser, unicul alb din efectiv, de la Strasbourg. 

Sau Franţa zilelor noastre, într-o veritabilă metamorfozare şi în curând de nerecunoscut. De la faţadele primăriilor arse, iar incendierea celei din Bordeaux e elocventă în sensul nemulţumirilor populare, şi până la pigmentarea pestriţă a suflării de pe trotuare şi din pieţe. 

Elevii lui Alexandru Pelici au început ezitant şi întâlnirea cu gazdele, precum cea inaugurală cu Norvegia, iar Diop şi Efekele i-au desprins pe francezi în minutele 13 şi 15, utistul Pop reducând din handicap după o jumătate de oră de joc dar Doue refăcând diferenţa în minutul 43, 3-1.

Borza a fost la o palmă de a înscrie în al doilea meci la rând, trimiţând în bară spre finele sfertului de oră inaugural al reprizei a II-a, după ce Pelici efectua o primă schimbare la pauză, alte 3 în minutul 64, România U19 apropiindu-se încă o dată la un gol tot la intrarea în ultimul sfert de oră al reprizei, precum în prima parte, de astă dată graţie lui Trică, intrat de un sfert de oră: 3-2.

Diferenţă care n-a rezistat nici 5 minute, Ben Seghir transformând o lovitură de la 11 metri în minutul 81, 4-2. 

Al doilea meci în Franţa în care căpitanul „tricolorilor”, portarul Dincă, de la CSA, a scos de 4 ori mingea din propria plasă, precum cu Norvegia. „Vikingi” administrând tot un 4-0 zilele acestea tricolorilor şi într-un amical al categoriei U20, în Scandinavia.

Era de aşteptat ca românii să nu poată merge mai departe la Euro U19 dintr-o asemenea grupă, o fac norvegienii, însoţiţi în insulă de Italia, care a eliminat gazda Germania dar şi Belgia, precum şi de Spania şi Portugalia – calificate în calitate de gazde, Grecia, Polonia ca gazdă, şi mereu suprinzătoarea Islanda, care a eliminat Anglia în Albion, englezii fiind deţinători ai trofeului.

România U19 şi-a încheiat parcursul la Turul de Elită în alcătuirea Dincă – cpt. – Maftei, Grigore-Huideş, Paşcalău, Borza – Mazilu (minutul 64, Musi), Martinovic (64, Radaslavescu), Vulturar (46, Sala), Boţogan, Pop (82, Kovacs) – Burnete (64, Trică), în vreme ce Lefter – Sălceanu şi Duţu au rămas pe bancă.

Bilanţul selecţionatei lui Pelici în Hexagon, 3 1 0 2 5-9 3 puncte, în urma Norvegiei, cu 9 puncte (11-3) şi a Franţei (6p; 6-4).

Franţa U19: Risser – Koudou, El Hannach – cpt., Yoro, Muntu Wa Mungu – Kari (76, Ugochukwu), Zaïre-Emery, Ben Seghir – Diop (68, Kumbedi), Efekele, Doué. Selecţioner: Lionel Rouxel. Rezerve: Patouillet – Odobert, Ouattara.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Internațional, Juniori și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× cinci = 30

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: