România U19, singura fără punct la Euro. Anglia – Israel 3-1 după prelungiri, finală ”din cealaltă grupă”

Turneul final în care naționala României a fost singura fără punct câștigat s-a încheiat vineri seară la Trnava, Anglia U19 cucerind pentru a doua oară trofeul acestei competiții grație unui 3-1 în urma reprizelor de prelungiri cu Israel, formații care nu i-au întâlnit în faza grupelor pe ”tricolorii” lui Adrian Văsâi, calificându-se în schimb în semifinale de pe cealaltă jumătate a tabloului de concurs. Învingătoare ale românilor, Franța și Italia au fost eliminate în penultimul act.

În încurajările susținătorilor, Oscar Gloukh a deschis scorul pe contraatac în minutul 40, ”albaștrii” lui Ofir Haim conducând la pauză. Insularii pregătiți de Ian Foster au egalat însă în minutul 52 în urma unui corner, prin Callum Doyle, iar cum cele 90 de minute ale finalei s-au încheiat la egalitate, 1-1, trofeul a fost disputat în reprizele de prelungiri, în cea de-a doua Carney Chukwuemeka fructificând în minutul 108 centrarea căpitanului Vale, după care, în ultimele faze, rezerva Aaron Ramsay a majorat diferența în urma unei respingeri de portar la șutul lui Delap, intrat și acesta pe parcurs, în cazul său pentru a doua repriză de prelungiri, în locul lui Scarlett – autor a 8 goluri în preliminarii și două în Slovacia: 3-1.

Anglia, a doua oară triumfătoare în 4 finale disputate la Euro U19, Carney Chukwuemeka înscriind de 3 ori în turneul slovac, al cărui golgeter a fost Tchaouna, cu 4 reușite pentru Franța, eliminată însă în semifinale de Israel cu 2-1, deși ”Cocoșul Galic” defilase cu 9 puncte din 9 posibile în seria patrulater în care a jucat și România.

În cealaltă semifinală, Anglia răsturna scorul în fața Italiei, de la 0-1 la 2-1, care va să zică România U19 a fost unica națională participantă la turneul final slovac fără punct adjudecat în condițiile în care grupa în care a fost implicată n-a oferit nici o echipă calificată în partida cu trofeul pe masă. 

Cucerit de Albion în alcătuirea Cox; Oyegoke (minutul 73, Norton-Cuffy), Quansah, Edwards, Doyle; Chukwuemeka, Scott (73, Iroegbunam); Devine (85, Chambers), Bynoe-Gittens (57, Ramsay), Vale; Scarlett (106, Delap).

Anglia dispunea de Israel și în ultima etapă din faza grupelor, atunci cu 1-0 dar și cu calificarea în semifinale deja în buzunar, insularii câștigând seria fără a primi gol, cu golaverajul 7-0. Juniorii israelieni îi însoțeau în semifinale cu 4 puncte, față de cele 3 ale Austriei și unul singur al Serbiei. Austriecii erau însă apoi învinși cu 1-0 de gazda Slovacia în play-off-ul pentru locul 5 și calificarea la ”Mondialul” U20. 

Tot vineri, 1 iulie 2022, a avut loc tragerea la sorți a programului ediției de campionat 2022-2023 în Liga 1 de fotbal din România. Țintarul primei etape, pe coloana datelor tehnice și clasamentelor secțiunii Fotbal. 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Internațional, Liga 1 și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru × = 16

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: