România U21 se detașează în ultimul sfert de oră de Ucraina: 3-0

Selecționata de tineret a României a câștigat primul meci jucat acasă în noua campanie de calificare a preliminariilor UEFA Euro U21, ”tricolorii” îndrumați de Mirel Rădoi detașându-se joi seară în ultimul sfert de oră de oaspeții ucrainieni prin golul lui Moruțan din minutul 75 și ”dubla” arădeanului Adrian Petre din minutul 80 și cel de-al patrulea de prelungiri: 3-0 (0-0). Nord-irlandezii, viitori vizitatori ai României U21 luni seară de la ora 20:30 la Voluntari, au cedat la Aalborg cu 2-1 Danemarcei, care se impunea acasă cu același scor în partida de debut a ”tricolorilor” din 10 septembrie. 

România U21 s-a desprins spre finalul partidei de la Ploiești de Ucraina U21, la prima partidă acasă din Grupa 8 pe drumul spre Euro 2021 de tineret, ”tricolorii” mai având în această toamnă și un al treilea meci pe teren propriu, pe 14 noiembrie, tot la Voluntari, cu Finlanda, momentan lider al seriei hexagon cu 7 puncte din 9 posibile, mulțumită unui 0-2 pe 6 septembrie în Ucraina, unui 1-1 acasă cu Irlanda de Nord și succesului cu 4-0 pe teren propriu din această seară, cu Malta.

Naționala de tineret a deschis scorul după o centrare de pe flancul drept, la care Moruțan a înălțat bocancul drept, trimițând din careul mic de la prima bară peste Bilyk la colțul lung, avantaj dublat peste 5 minute de cel abia intrat în joc, Adrian Petre, atacantul de la Esbjerg reluând cu capul tot din careul mic respingerea unei alte centrări tot de pe flancul drept, de astă dată pe bara a doua: 2-0. Mingea devia în plasă din fundașul Popov, în fața liniei pe traiectoria balonului respins de portar la reluarea unșpearului lansat de arădeni.

Petre a pus cireașa pe tort cu o zvâcnire individuală în cel de-al patrulea minut de prelungiri, țâșnind pe lângă fundaș la un balon de urmărire aruncat pe același flanc stâng în careu, unde a ciupit mingea în fața portarului, a evitat ieșirea ei după linia de fund și a reluat-o cu capul în plasă după ce a fentat un oponent în preajma liniei porții: 3-0. Reușită de toată frumusețea.

Gol marcat în inferioritate numerică, dat fiind că Marius Marin, lansat de fotbalul timișorean spre Italia, a fost eliminat din joc imediat după introducerea sa în teren de către Rădoi în minutul 87, în locul lui Man, pentru un fault comis în zona centrală. 

Continuă așadar rezultatele pozitive ale selecționatei de tineret, într-un an în care România a ajuns cel mai departe la această categorie de vârstă, semifinalistă continentală la Euro U21, învinsă în penultimul act de Germania.  

România U21 a câștigat cu 3-0 în alcătuirea Vlad – Boboc, Pașcanu, Chindriș, Velisar – Moruțan (minutul 76, Olaru), Băluță – cpt., Oaidă – Man (84, Marin), Ganea (76, Petre), Drăguș (63, Mihăilă), rezerve fiind Aioani – Ciobotariu, Rațiu, Ciobanu și Neicuțescu.

La ucrainieni, selecționerul Rotan a apelat ca titular la mijlocașul Chekh, intrat din minutul 56 al finalei din 15 iunie a Campionatului Mondial sub 20 de ani din Polonia, câștigată atunci la Lodz de vecinii de la nord-est prin a răsturna scorul la 3-1 (1-1) în fața Coreei de Sud prin ”dubla” lui Supriaha din minutele 34 și 53, introdus în această seară în teren din minutul 71, și Tsitaishvili în minutul 89, utilizat și acesta pe ”Ilie Oană”, din minutul 58. Dintre învingătorii în vară ai asiaticilor, căpitanul campioanei mondiale, Bondar, a rămas pe bancă la Ploiești, în vreme ce Popov, rezervă în finală, a fost titularizat în această seară, portarul Kucheruk, pe bancă în ultimul act de la Lodz, fiind tot rezervă și pe ”Ilie Oană”.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru + 7 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: