Roșie readuce Lugojul în fruntea Diviziei D Timiș, portarul Popeț îl menține lider apărând un penalty în prelungiri. Portarul titular al Gătaiei, Toth, jucat în câmp și marcator. Final de tur: rezultate, marcatori, echipe, declarații + GOLGETERII

Sfârșit al sezonului de toamnă în liga a IV-a județeană, CSM Lugoj recăpătându-și după 3 zile cu mari emoții fotoliul fruntaș, în care va savura pauza de iarnă. Finalul turului a adus o etapă a XIX-a favorabilă oaspeților și în general, cu excepția unei noi corecții suferite de codașa Avântul, cu întâlniri decise la două goluri diferență în 4 meciuri sau chiar la limită în două cazuri. Dar iată în continuare rezultatele, marcatorii și câteva declarații, în vreme ce clasamentul primei jumătăți a campionatului Diviziei D Timiș poate fi lecturat pe coloana consacrată datelor tehnice.

Deznodământul uverturii de miercuri a rundei, CS Timișul Șag – CSC Peciu Nou 0-2 (0-1), în devans și câștigată de urmăritorii lugojenilor prin golurile marcate de Ciprian Ștreangă și Lucian Stoica – fost la CSM, a pus presiune pe alb-albaștrii din municipiul de pe malurile Timișului, detronați temporar de alb-verzi de la șefie.

Să se fi repetat istoria din 2021, când cei din Peciu Nou sărbătoreau Crăciunul de pe locul I, chiar la ultima strigare în dauna lui Phoenix Buziaș, n-ar fi fost tocmai de mare mirare, la ce viață grea au avut astăzi elevii lui Laczko. 

CSM Lugoj – CS Flacăra Parța 1-0 (0-0). 

Unicul gol al meciului a fost marcat de Claudiu Roșie în minutul 59, fiind suficient ca elevii lui Arpad Laczko să încheie turul pe primul loc, după ce în minutul 30 Beniamin Dobra rata o lovitură de la 11 metri.

Dar și oaspeții au ratat egalarea în prelungiri (minutul 90+3), atunci când înaltul portarul Robert Popeț a apărat o lovitură de la 11 metri.

Antrenorul campioanei de toamnă a trimis în teren următorii jucători: Popeț – Radak, Roșie, Stoia, Pefoura, Mărmăneanu, Maier, Dobra, Giani Mihoc, Pop, Kouraogo. Au mai jucat Ionuț Mihoc, Njifakue și Rațiu. Pe bancă: Gârlea – Sultan, Tamaș și Ilie.

Arpad Laczko a spus: ”A fost o primă repriză bună, cu ocazii mari de partea noastră, dar am ajuns în fața porții și nu am reușit să finalizăm cu gol. În partea secundă, după gol, parcă am avut plumb în picioare, am fost timorați și nu am mai reușit acel joc de până la gol. În final am reușit victoria și cu noroc. Am avut un calendar foarte încărcat, fără pauză din ianuarie și până în decembrie. Felicit jucătorii pentru efortul depus și așteptăm ca  returul să-l parcurgem mult mai bine față de turul campionatului.” 

Anunțând totodată că sâmbăta viitoare CSM va avea un ultim joc amical cu juniori U21 ai Vojvodinei Novi Sad, de la ora 12.

Marius Maier (președinte secție fotbal CSM): ”Victoria este meritată, am tatat mult, și oaspeții au avut două mari ocazii de a egala. Suprafața de joc a constituit un mare disconfort, în special pentru gazde, vădit incomodate în jocul de posesie. Despre arbitraj aș putea să vă spun multe, dar ați crede că am înebunit, că sunt subiectiv. Sunt două puncte distanță între locurile 1 și 2, sunt destui care sunt fericiți! Suntem pe prima poziție în clasament dar îmi vine să mă las pentru că îmi fac prea mulți dușmani și am o vârstă încât nu mai am timp să mă împac cu ei.”

Remiza zilei, CS Cocoşul Orţişoara – CS Millenium Giarmata 0-0.  

Ghiță Chimiuc (antrenor Cocoșul Orțișoara): ”Este un rezultat bun, Giarmata este o echipă bună, care joacă fotbal. Noi am avut noroc astăzi și sunt mulțumit de acest egal. Tuturor sportivilor le doresc Sărbători Fericite și să ne vedem la anul sănătoși, și totodată să fie pace în lume.”

Daniel Moraru (antrenor secund Giarmata): ”Un meci care s-a încheiat fără goluri, cu toate că meritam să luăm toate cele trei puncte. Nu am mai avut luciditatea din alte meciuri, pentru a câștiga S-a încheiat un tur de campionat obositor, fără pauze, și sperăm ca în retur să putem veni cu forțe proaspete.”

Altfel, alte numai două victorii acasă.

CS Progresul 1931 Ciacova – CSU Universitatea de Vest din Timișoara 3-1 (0-0): Cristian Tăbăcaru (min. 67, din lovitură de la 11 metri), Andrei Luca (min. 79) și Vlad Nicoară (min. 90), respectiv Andrei Cărăbaș (min. 55).  

AS Gloria Moşniţa Nouă – AS Avântul Topolovățu Mare 6-0 (3-0): Dan Roman hat-trick în minutele 3, 20 și 80, Bogdan Andriucă (min. 38 și 58) și Ruben Matiș (min. 72).

Antrenorul-jucător Dan Roman a folosit următorii jucători: Untaru – Ungureanu, Cazimir, Melinte, Petric, Grosu, Crișan, Pârjol, Petrea, Andriucă, Roman. Au mai jucat: Sandu, Pane, Mariș și Rad. Au lipsit: Schiopu, Plopeanu, Neag și Mercescu.

Antrenorul-jucător Roman a declarat: ”A fost un meci la discreția noastră, în care am controlat jocul din primul până în ultimul minut. Felicit băieții pentru efortul depus pe un teren destul de greu. Urmează o binemeritată vacantă, după un tur de campionat cu bune și rele; cu siguranță ne-am propus mai mult, dar în final ne mulțumim și cu ce am realizat, ținând cont că suntem o nou promovată. Mergem înainte și sperăm ca în retur să ne prezentăm mult mai bine. Doresc tuturor Sărbători Fericite și multă sănătate, sa ne revedem cu bine în următorul an!”

Victoriile în deplasare, mai numeroase. 

Cea mai detașată, ACS Voința Mașloc – CS Sînandrei-Carani 0-3 (0-1). 

Un scor de forfait favorabil noii echipe din Carani, care a încheiat pe podium sub îndrumarea antrenorului Petre, formație revelație a acestui tur de campionat.

Au înscris: Andrei Hodiș (min. 25), Robert Croitoru (min. 60) și Dan Silaghi (min. 80, din lovitură de la 11 metri).

Antrenorul învingătorilor a folosit următorii jucători: Ulmet – Buzdugan, Podină, Vidican, Negruț, Centea, Radu, Hodiș, Dincă, Anagor și Silaghi. Au mai jucat: Alin Roșu, Croitoru și Marius Rus.

Narcis Petre a declarat: ”Sunt foarte mândru și mulțumit de evoluția echipei pe parcursul turului de campionat, Se putea și mai mult, dar ținând cont că suntem o echipă nou formată, cu jucători de la 7-8 echipe, este mulțumitor. Omogenizarea s-a făcut foarte rapid și cred totuși că returul va fi foarte disputat. Și să bage în cap adversarii noștri că nu ne vom da deoparte. Felicit pe toți componenții lotului și totodată mulțumesc conducerii, pentru condițiile oferite. Sperăm să fim mult mai buni în retur, decât în turul care s-a încheiat. Le doresc tuturor Sărbători Fericite, la toți cei implicați în acest fenomen fotbalistic, și să fim mai buni unii cu ceilalți!”   

De 3 ori au marcat ”afară” și cei de pe Aranca, CS Progresul Gătaia – CS Unirea Sânnicolau Mare 2-3 (2-1).

Darius Apro și portarul titular Ciprian Toth – care a fost folosit în teren din lipsă de efectiv, au punctat pentru gazde, respectiv pentru învingători Rocki Tranculov, Ousmane Gueye și Tomas Cozma.

CSC Liebling – CSO Deta 0-2 (0-1).

Din nou Florin Nanu, în minutul 10, precum și Patrick Peter (min. 88).

 

Antrenorul învingătorilor, Ionuț Iacob, a declarat: ”Doresc din tot sufletul să felicit băieții pentru un tur de campionat bun din punctul meu de vedere. A fost o victorie meritată, ținând cont că am avut lipsă patru titulari, pe Rațiu, Ștefan, Demian și Făgețan. Doresc tuturor o vacanță binevenită. Și nu în ultimul rând îl felicit pe atacantul nostru, Florin Nanu, care este golgheterul turului de campionat cu 28 de goluri.”

Un rezultat identic la revederea rivalelor la titlu din ediția trecută a Seriei I în liga a V-a județeană, campioana având câștig de cauză pe terenul vicecampioanei: AS Steaua Roșie Variaș – AFC Unirea Jimbolia 0-2 (0-0). 

Marcatori, Robert Anton (min. 65, din lovitură de la 11 metri) și Adrian Gheorgheoiu (min. 82).

În minutul 65, Alin Grigoraș a fost eliminat pentru jucarea mingii cu mâna chiar pe linia porții, balonul îndreptându-se spre plasă.

CS Comloșu Mare a stat în această etapă.

+

Goleadorii după ultima etapă a turului de campionat

28 goluri… Florin Nanu (CSO Deta)

22… Aziz Njifakue (CSM Lugoj)

18 goluri… Daniel Adrian Cioată (Jimbolia), Dan Silaghi (Sânandrei-Carani),

17 goluri… Bogdan Moroșan (Millenium Giarmata)  

16 goluri… Ionuț Vucea (Universitatea de Vest din Timișoara)

14 goluri… Deian Pecarov (Comloșu Mare)

12 goluri… Patrick Niță (Mașloc)

11 goluri… Răzvan Rus (Peciu Nou), Gueye Ousmane (Unirea Sânnicolau Mare) Dan Roman (Moșnița Nouă)

10 goluri… Răzvan Banu (Șag), Alexandru Nichiforel (Liebling), Ioan Făndel (Parța), Flavius Tulcan (Unirea Sânnicolau Mare)

9 goluri… Petre Râmneanțu (Variaș), Andrei Cărăbaș (Universitatea de Vest din Timișoara), Bogdan Andriucă (Moșnița Nouă)

8 goluri… Adrian Sevici (Giarmata), Răzvan Onosă (Giarmata), Daniel Galea (Unirea Sânnicolau Mare)

7 goluri… Petre Rădulescu (Liebling), Lucian Oprea (Giarmata), Denis Bud (Peciu Nou), Cosmin Saizu (Mașloc) ,Cristi Tăbăcaru (Ciacova)

6 goluri… Florin Schipor (Gătaia), Alex Radovan (Gătaia), Răzvan Pițigoi (Peciu Nou), Dan Adrian (Orțișoara), Marco Giuricici (Peciu Nou), Andrei Luca (Ciacova), Adrian Gheorgheoiu (Jimbolia)

5 goluri… Alin Gîrz (Carani), Flavius Lazea (Topolovățu Mare), Zoran Radu (Sânandrei-Carani), Mihai Hurdea (Gătaia), Dacian Bârză (Comloșu Mare), Cosmin Mânecan (Comloșu Mare), Alex Maier (CSM Lugoj). Denis Ștefoni (Orțișoara), Robert Anton (Jimbolia)

4 goluri… Ciprian Palade (Șag), David Periat (Liebling), Florin Călin (Gătaia), Bogdan Centea (Carani), Vasile Dzițac (Topolovățu Mare), Crișan Cătîlin (Mașloc), Cătălin Ștefănescu (Ciacova), Alex Rus (Șag), Adrian Vlădic și Cristian Scutaru (Peciu Nou), Răzvan Trandu (Comloșu Mare), Marius Toma (Comloșu Mare), Răzvan Popovici (Cocoșul Orțișoara), Răzvan Gălan (Șag), Narcis Voroș (Peciu Nou), Mihai Olariu (Universitatea de Vest din Timișoara), Sergiu Iorgovan (Parța), Valentin Ilaș (Peciu Nou). Andrei Hodiș (Carani), Ruben Matiș (Moșnița Nouă), Tomas Cozma (Unirea Sânnicolau Mare), Dragoș Croitoru (Sânandrei-Carani)

3 goluri… Andrei Cernat (Parța), Dan Rațiu (Deta), Flavius Cristescu (Topolovățu Mare), Raul Pețiu  (Liebling), Florin Schipor (Gătaia), Alin Pîrjol (Mașloc), Marco Panta (Orțișoara), Ilyassou Kourago (Lugoj), Cristian Melinte (Moșnița Nouă), Lucian Stoica (Peciu Nou)

171 de jucători sunt pe lista marcatorilor. Echipa cu cei mai mulți jucători (15) care au înscris, cea din Peciu Nou, urmată de Sânandrei-Carani (13) și CSM Lugoj (12).

 

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + 6 =

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: