Roșu-negrii lui Dan Alexa confirmă dar nu conving la Ghiroda: 0-1 Reșița

Câștigătoarea detașată a Seriei 7 s-a impus doar la limită printr-un unic gol marcat imediat după pauza manșei I a primului tur de baraj pentru promovarea în Liga 2, roșu-negrii confirmând calculele hârtiei pe terenul unor timișeni care n-au învins deloc în 5 apariții acasă în play-off-ul Seriei 8, fără însă ca elevii lui Dan Alexa să și convingă: CSC Ghiroda și Giarmata Vii – CSM Reșița 0-1 (0-0).

Sau la pomul lăudat să nu te duci cu sacul, mai ales când se joacă în fotbalul românesc și în special pe căldură. Concluzie trasă de destui spectatori ai unei manșe I de baraj învăluite într-o atmosferă de mare meci pentru nivelul eșalonului terț, cu peste 800 de privitori, dintre care circa 200 de fani de la Reșița, încurajându-și favoriții pe tot parcursul întâlnirii, din spatele porții, după gard.

Fotbalul prestat nu s-a ridicat însă la înălțimea momentului, mult sub cota barajului, dominat fiind de miza întâlnirii, cu presiunea pe umerii cărășenilor, ”condamnați” a da rezultate, în condițiile bugetului garnisit pentru revenirea în Liga 2, surprinzător de consistent la ”praful” din capitala județului Caraș-Severin.  

Iar favoriții n-au stat pe gânduri, oaspeții având șansa de a deschide scorul în minutul 5, când Mediop a surprins prin câteva driblinguri, a intrat în careu și a șutat, dar Miklos a scos de pe linia porții. Mai apoi, un timișean respingea din fata porții sutul lui Mediop.

În minutul 29, vizitatorii au solicitat henț după o minge centrată din corner, balon care a lovit pieptul lui Românu iar faza s-a racit. O altă fază fixă care a atras atenția, în minutul 33, la o lovitură liberă de la 18 metri, de pe linia semicercului, perpendicular pe poartă, senegalezul Mediop șutând direct în transversală.

Primul șut mai sănătos spre poarta oaspeților, abia în minutul 44, expediat de Stupu de la circa 23 de metri, puternic pe lângă bara din dreapta. Prea puțin pentru o campioană detașată a sezonului regular în Seria 8 arădean-timișeană. Planul ofensiv, în suferință, mostră a unui fotbal românesc zgârcit, inofensiv, neconstructiv și ineficient pe atac, jucat cu frica de rezultat și fundul în poartă. Dar nici favoriții din Valea Domanului nu convingeau, fără a înscrie.

Au făcut-o în schimb la reluarea partidei, după numai două minute, când Valentin Munteanu a centrat pe jos de pe flancul stâng, în fata portii, iar de la câțiva metri Amir Jorza a trimis în plasă cu prețul accidentării. Își revenea si intra pe teren după îngrijiri medicale.

Reșițenii au continuat să aibă mai mult posesia mingii, dar în final puteau fi egalați. În minutul 68, la centrarea lui Sporin de pe dreapta, Mancaș reluând cu capul la colțul lung dar si pe lângă bara din stânga.

În minutul 89, cea mai controversată fază a meciului: Dudea a jucat balonul cu mâna dreaptă dar arbitrul a lăsat jocul să continue. Iar în prelungiri (minutul 90+2) Pop a văzut cartonașul galben pentru simulare în careu. Mai treceau 4 minute de prelungiri și rămânea 0-1. La pomul lăudat să nu te duci cu sacul. Nu mai avem fotbal, ci mize mici, la rezultat. Așa va fi fost și sâmbătă în retur, de la 17:30 pe ”Mircea Chivu”.

CSC Ghiroda și Giarmata Vii – CSM Reșița 0-1 (0-0)

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Mikloș – Sporin, Stupu, Hecsko, Velcan (min. 63, Bîrlovean), David Pop, Mancaș – cpt., Jichici (min. 63, Bădăuță), Românu (min. 92, Roșuș), Trandu (min. 80, Coroiu), Grancea (min. 63, Precup).

Antrenor Răzvan Leucă.

Pe bancă: Mosoarcă – Andreșoiu, Zavaleche, Miclău.

CSM Reșița: Micu – Bărboianu, Dudea, Manolache (min. 46,Munteanu), Sima, Vasluian (min. 89, Rimovecz), Cioinac, A. Jorza, Breșneni – cpt. (min. 63, Cristea), Ndiaye (min. 82, Fota), Lazăr (min. 63, Drăghiceanu).

Antrenor Dan Alexa.

Pe bancă: Zimmermann – Velcotă, Negru, Mura.

Arbitri: Ardelean – Băla (ambii Arad) și Cîmpeanu (Cluj); rezervă: Gornic (Arad). Observator: Moisescu (Drobeta Turnu Severin), delegat de joc, Iancu (Urziceni).

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt × 1 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: