Rotariu la Dinamo, alţii care încotro, iar timişoreanul tot achită

Centrul de copii şi juniori alb-violet a beneficiat în decursul ultimilor ani, cel puţin pe hîrtie, de un procentaj din contribuţiile financiare vărsate de Consiliul Local Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş clubului condus pe-atunci de Marian Iancu, cu alte cuvinte şi plătitorul de taxe şi impozite a sprijinit progresia an de an a juniorilor locului, în care s-a investit cît de cît dar constant, însă alb-violetul a pierdut nonşalant în această vară în favoarea altor cluburi din ţară cît cel puţin o jumătate de garnitură juvenilă, şi asta pentru că noua conducere nu s-a sinchisit să şi-i ţină aproape, fiind mai interesată cum să-i racoleze şi cît să le achite unor străini sau diverşilor alţi non-timişeni. Bineînţeles, tot din buzunarul contribuabilului. Dar s-o luăm pe rînd…

Dorin Rotariu, într-un altfel de alb-negru, de la selecţionata Timişului Under 16, conducînd mingea în turul finalei naţionale disputată împotriva selectionatei Bucurestiului Under 16, marti, 7 iunie 2011, pe stadionul Dan Paltinisanu din Timişoara

… Într-o radiografie a dispreţului faţă de banul public, generat şi de infatuarea că o grupare nou creată pe temelii dintre cele mai dubioase nu poate avea altă aspiraţie decît să atace promovarea încă din primul foc. Din start, trebuie spus că este vorba despre o dublă ignoranţă, atît faţă de juniori şi absolvenţi ai pepinierei juvenile crescuţi cu trudă peste ani şi, repetăm, inclusiv din banul public al bănăţenilor, cît şi faţă de unii nou-promovaţi ai alb-verzilor lui ACS Recaş, club care, la urma urmei, a fost susţinut tot din contribuţii bugetare locale şi timişene, jucători lăsaţi pur şi simplu pe dinafară. Vom puncta ambele cazuri, într-o contorizare a pierderilor, asta pe cînd într-o senilă ignoranţă unii sunt interesaţi doar de „cine mai vine?” Într-adevăr, cine mai vine pe portofelul nostru?

Desigur, fiind vorba de bani publici, nici chip ca sumele remunerărilor unor Kirev ori Nohai să fie făcute cunoscute, într-o firească transparenţă, dar în mod sigur acestea depăşesc cei 180 de roni parcă aruncaţi în dispreţ „valului de mîine”, juniorilor sub contract.

Timişoara n-a pierdut mai bine de-o echipă şi un loc de Champions League doar în 2011, ci cam tot pe-atît şi o revenire în Liga 1 în 2012, toate pe seama lui Iancu şi a păsuitorilor săi din ex-administraţia local-judeţeană, fiind vorba despre o dublă pierdere şi risipă, în condiţiile în care o sumedenie de tineri de pe a căror creştere alb-violetul putea culege roadele atît în teren cît şi în conturi s-au risipit de parcă nu s-ar fi întîmplat nimic, aceasta fiind senzaţia lăsată de ignoranţa fără reacţie la asemenea despărţiri, iar o grămadă de bani din noi alocaţii curg pe alţi recruţi care în alte circumstanţe n-ar fi păşit nici în vizită pe Bega.

Aşadar, juniorii… Dorin Rotariu, unul dintre cei mai talentaţi juniori timişoreni ai generaţiei 1995, a ajuns în curtea lui Dinamo, mai exact în anticamera roş-albilor, iar fraţii Daniel şi Cristi Crăciunesc, sosiţi cu numai un an înainte în pepiniera violetă, au avut o scurtă şedere pe Bega, plecînd spre zări mai bune.

Cei trei nu constituie nici pe departe singurele pierderi ale verii dar pot fi trecuţi pe lista celor mai dureroase, tocmai pentru faptul că ar fi continuat în Centrul de copii şi juniori, cu Rotariu cochetînd deja cu echipa de seniori a clubului. Cu alte cuvinte, o investiţie în van, risipită în favoarea altora, după sute de antrenamente în bătătura complexului „Dan Păltinişanu” şi speranţe de mai bine pentru fotbalul de aici. Se pare că unor juniori nu le-a surîs nici perspectiva încasării unui cuantum de 180 de ron pe lună, atît cît se oferă acestor adolescenţi, iar în cazul lui Rotariu, un tînăr cu selecţii în „tricolor”, provenind dintr-o familie cu mari înclinaţii fotbalistice, şi alte indicii din curtea noului alb-negru i-au sugerat că ar fi mai bine să nu-şi pericliteze cariera pe fanteziile unor neaveniţi. De unde şi plecarea sa, iar despre faptul că a ajuns în acelaşi aspirator de talente al Timişoarei, nici nu mai are pare-se rost să sughiţăm, ignoranţa absolută în care ne-am ciubărit non-combativ imunizîndu-ne total la aceste noi şi noi înregimentări la Şosea. A devenit de domeniul banalului.

Gelu Velici, şi aşa suficient de marginalizat în trecuta ediţie de campionat, răsărind abia pe finele stagiunii, în tricoul lui FC Timişoara II, este o altă pierdere, precum şi Andrei Dăruială, fundaşul dreapta localnic născut în 14 decembrie ´92, respectiv Dan Constantinescu, un mijlocaş al generaţiei de „bronz”, 1993.

Lista poate fi completată, Timişoara neavînd cum să rezoneze şi să fie în concordanţă cu pierderea unor tineri şi în favoarea anonimei Concordia, durerea ţinînd mai ales de transhumanţa ca între tîrguri a unor piese locale get-beget gen Popovici, şi căpitan în 2012, sau Belu-Iordache, dacă ar fi să nu ne referim la un întreg grup, în frunte cu Ilie. Pomenim aici şi de nume de jucători convocaţi în „tricolor”, de la sub 21 în jos…

Alexandru Popovici, polist de mic, spunea în primăvară că băieţii adevăraţi şi caracterele tari ies la iveală în momente grele. Unii le-au făcut însă viaţa atît de imposibilă, încît n-au avut de ales, lăsîndu-se duşi ca oile...

Este ilogic şi împotriva mersului firesc al lucrurilor ca un fundaş lateral absolvent al junioratului şi cu selecţii în „tricolorul” juvenil, Claudiu Belu-Iordache, inclus încet-încet în lotul echipei de seniori, pentru care a evoluat pe finele sezonului trecut, să fie lepădat în favoarea altor soluţii, în acest caz Nohai. Desigur, influenţa şi maşinaţiunile unor Iancu, încă prezent din umbră şi nu numai, sau Chivorchian, au răspîndit bruma de talent local spre zări dinafara curburii carpatice.

Iar de la juniorii pierduţi după ce s-a investit în ei pe plan local, pentru a se investi acum şi mai mult, exclusiv din banul timişoreanului şi al celor din judeţul nostru, în non-timişeni pe care n-ar fi exclus să-i vedem peste un an-doi pupînd alte steme de pe tricou, la recăşeni realmente lăsaţi pe drumuri.

Un caz este cel al portarului Amarinei, cu care „verzii” au promovat, încet-încet pus în umbră şi marginalizat, astăzi nu, mîine nu, mereu neutilizat în amicale sub pretextul de a nu risca o accidentare, iar în cele din urmă trimis la plimbare, locul eliberat fiind preluat bine-mersi de un anumit Gherasim, odraslă de ex-goal-keeper, ca bună dovadă că mai ales prieteniile şi nepotismul dreg lucrurile în România, neţinîndu-se deloc cont de moralitatea deciziei şi de varii criterii, valoric în primul rînd dar nu numai.

Andronic, al cincilea marcator al Recaşului în 2011-´12, cu 4 reuşite, se numără şi el printre cei refuzaţi, un caz mai aparte constituindu-l Paleacu, mijlocaş cu vechi state de servicii în fotbalul timişorean, şi căruia, după ce i s-a vorbit pentru a i se încredinţa pregătirea unei dorite echipe secunde, laolaltă cu Dragan Zarin, nu i s-a mai adresat absolut nici măcar un „la revedere, toate cele bune!” la o mută trecere în rezervă. Alin Paleacu tocmai era pe punctul de a se retrage din cariera de jucător, posesorul licenţei A sperînd să pornească de undeva în antrenorat iar năzuinţele fiind întrucîtva alimentate atîta vreme cît noii alb-negri au nădăjduit la preluarea locului rămas vacant în Divizia D Timiş prin retragerea Unirii Cerneteaz, pentru alinierea garniturii secunde.

Portarul Amarinei a suferit şi cu mâinile în cap pentru promovarea Recaşului, dar a fost repudiat de noua ACS Poli chiar în "buza" sezonului, absolut scandalos, goal-keeper-ii Kirev, Coca şi Gherasim fiind însă alb-violeţi polişti din tată-n fiu, plus mari speranţe de viitor în alb-negru...

Lui Paleacu nu i s-a reziliat contractul avut cu ACS Recaş, unde a pus umărul la promovare, dar nici nu i s-a plătit vreun ban peste lunile de vară, activînd, ca în cazul altor antrenori implicaţi la noua ACS Poli, însă în cadrul pepinierei juvenile, pe şoapte promiţătoare şi sub raze caniculare. Odată trierea făcută iar aleşii separaţi de indezirabili, unui întreg grup de mai ieri nou-promovaţi i s-a arătat fără menajamente uşa, într-o deplină tăcere.

Şi iată cum poate fi spulberată printr-un inapt act politic o echipă ce dispunea cu 7-0 de FC Timişoara II nu mai departe decît pe 26 mai 2012, adică în urmă cu 3 luni şi ceva…

În asemenea hal să te porţi cu nişte sportivi localnici, fiecare cu traiectoriile şi năzuinţele lor, pentru a te „întări” cu nişte anonimi greblaţi de prin toate zările!? Un lucru e cert. Că Timişoara n-ar mai fi cheltuit şi pe cazări pentru diverşii pripăşiţi, aspect pe care l-ar fi evitat, păstrînd întregul regiment de juniori localnici şi recăşeni trimişi la plimbare.

Dar se pare că suntem oraş bogat, cu baierele pungii pleznind de bunăstare, de vreme ce se desconsideră valoarea unui tot unitar ca şi colectiv sudat pe parcursul cîtorva sezoane, marşîndu-se în schimb pe încropirea peste vară a unei formaţii de aiurea.

Interesanţi vor fi însă următorii paşi, fiind greu de crezut că nu vor fi efectuaţi mai devreme sau mai tîrziu, cu alte şi alte epurări pe ţeavă. La viitoare „întăriri” e nevoie de eliberări de personal, şi nu mare ar fi mirarea ca tocmai dintre alţi recăşeni şi tineri timişoreni să se rostogolească primele capete.

Şi ţineţi-vă bine dacă nu cumva se vor dori şi oarecare înlocuiri mai semnificative, oricît de betonaţi, blindaţi şi stăpîni pe situaţie ar putea părea şi cei mai inamovibili dintre noii alb-negri. Care eventuale schimbări ar constitui de fapt şi de departe cea mai bună dovadă că alegerile iniţiale în cazul acestui proiect au fost dintre cele mai eronate, neprincipiale şi necuvenite. Dar aşa se întîmplă de regulă cînd ai plătit, plăteşti şi mai ai de plătit pentru borcanele sparte de alţii.

Gluma e pe buzunarul timişoreanului şi nu pare a lua sfîrşit, mai ales că orgoliul şi ambiţiile „proiectanţilor” îi stîrnesc să se pripească deja la cele mai ridicole şi hilare iniţiative, gen recrutare de lideri ai galeriei pe feisbuc. Ăstora chiar li se cuvin nişte maşinuţe cu teleghidare pe sub birouri, căci se plictisesc rău şi fac lucruri trăznite…

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

15 răspunsuri la Rotariu la Dinamo, alţii care încotro, iar timişoreanul tot achită

 1. sdfgh spune:

  spune si ca cei de la recas au stat 4 luni fara bani i-au tinut toata pregatirea si ;la sfarsit le-a dat un mare sut in fund si fara niciun ban cu atat mai mult ca ultimul salar trebuia platit de autoritatile locale care au promis marea cu sarea in conditiile in care intelegerea era sa plateasca salarul pe luna mai si sa tina toti componentii de la recas cel putin un an

 2. hotie spune:

  o mare hotie.toate posturile au fost acordate dupa critetii si obligatii politice,rosenblum,staicu etc etc

 3. Simion V. spune:

  Felicitări, Mihai. Un articol bazat numai pe adevăr, însă, oare JIDANUL ȘI MUȘAT îl citesc? dar Robu? Dar Bungău? Dar Jakie senilul? Adică toate hahalerele pripășite la conducerea fotbalului din Timișoara pe banii noștri. Poate, ce știu eu, într-o zi, va veni și ziua scadențelor și lumea nu va mai ține cont de sentimente…

 4. nepotismul si hotia sunt la ele acasa-druckerrrrrrrrrrrr spune:

  offff si cate mai sunt de spus…pacat ca pe langa toate smecheriile lor au mai si distrus o echipa f buna cea a recasului si si-au batut joc de atatia jucatori.amarinei era peste tot ceea ce are poli in momentul de fata,streanga care a dus apararea recasului in spate marginalizat din cauza lui petruescu pentru „copiii” lui de la lugoj,a fost marginalizat ca sa raman miculescu care e finul vicepresedintelui consiliului judetean…ticana care a jucat meci de meci la recas,manecan la fel,andronic care a jucat dubios de putin la recas in conditiile in care a inscris mai multe goluri decat meciuri jucate titular si in meciurile organizate pe dan paltinisanu a inscris meci de meci cel putin un gol,paleacu care a jucat pentru poli si care a condus antrenamentele de la poli II 2 2 luni fara niciun ban si altii jucatori de perspectiva de la poli stancu,rotariu,zaluschi si lista poate continua

 5. VÂNĂTU ION spune:

  Vorbind de măgăriile puse la cale de Rosenblum – JIDANUL – nu putem trece neobservată ”mutarea”, probabil pe Lire Sterline,a odraslei lui Gherasim în lotul actualei echipe de B din Timișoara, cel care. după ce a colindat prin Albion și a primit flit după probele de la Dinamo s-a pripșit în Banat, unde, cică o să apere de o să rupă gura târgului. Dar, dacă este preferatul lui ROSENBLUM, adică a ditamai manageru, ce mai contează.. . Astfel, se vede treaba că i se face vânt lui Amarinei în favoarea miticului (care, la drept vorbind, este mai slab decât Iordache(!!)și a legăturii jidovenești cu Gherasim – Argaseala- și toți nemernicii din Miticia. Să vă bată Dumnezeu dacă vă bateți joc de jucătorii din Timiș!

 6. spinosu spune:

  felicitari…asa este …s-au strans toti snapanii la club si fac ce vor …primarul robu este robul lor ..cred ca inca dicteaza cineva cum sa faca velcea-acest piturca de banat-echipa..pai sarbii aia sunt mai slabi ce multi din ce am avut la poli…dar cineva trebuie sa isi ia comisioanele–antrenori-conducatori-si velcea piturca tot miauna…sa ne lase daca nu ii convine sau ii este frica….lui ii vine cascavalul si-l doare in pix…acum isi pregateste terenul la faget…daca nu poate aici ,merge la gunoaie ca acolo ii eate locul….un om pe interese-vorba unuia din club..dar atentie mare ca acolo sus este unul care vede tot si decat sa te bata ala mai bine te bat mascatii,ca mai ai o sansa….asa ca domnule robu,atentie la neatentie….

 7. ursul pacalit de vulpe spune:

  mihai…inca o data te felicit pentru curaj…in ziua de azi e o dovada de curaj sa scrii sau sa spui adevarul…sunt un fost jucator de-al recasului si un fost polist….ni s-a promis achitarea salariului pe o luna..inainte de a veni la poli….dupa care ne-am antrenat o luna si o saptamana la 40 de grade (la umbra) avand si cate doua antrenamente pe zi…in toata aceasta perioada nu am primit decat la un meci amical cateva sticle de apa plata…in rest am baut apa de la pompa aceea de langa terenul sintetic….cativa dintre noi ajungand din aceasta cauza la spital…in perfuzii…atentie …acolo se antreneaza…sute de copii!!!! probabil se minunau si marii conducatori si antrenori cum rezistam in conditiile respective….la felul cum ne-au tratat probabil se asteptau sa renuntam f repede…insa am stat o luna si o saptamana…dupa care vine alde rosemblum si ne zice ca nu e nevoie de noi…ca nu o sa primim nici-un leu…pt ca am fost in probe…sunt curios ce-o sa le zica celor de la ITM despre acest lucru…noi toti de la recas am avut contracte inregistrate la itm timis…pana la sfarsitul lunii august…nefiind platiti….si asta putem dovedi…numai bine!!!!

 8. un nimeni spune:

  De dupa 1975 incoace pe la ,,clubul fanion” al orasului totdeauna erau buni cei adusi de la sute de km. distanta in locul celor de aici.Numai asa se pot justifica sumele de bani achitate pe transferuri si unii isi insusesc comisioane grase.Poate s-au inspirat cei de acum din politica de transferuri a ,,MOLDOVEANULUI”.De ce nu ar face si JIDANU la fel doara e JIDAN.

 9. MIHAI SUCIU spune:

  LA meciul de la Cluj, după dictatura jidovenească, în lot s-au luat doi portari: Kirev și… ați chicit!!, Mihai Gherasim!!!!! Coca și Amarinei au rămas acasă, că doar de, Jidanul are obligații să-l promoveze pe ratatul de Gherasim – junior care s-a pregătit toată vara pe la Dinamo, de unde a fost dat afară și unde să se oploșească omul decât la ACS POLI Timișoara unde sunt bani publici și comisioane pentru nația jidovescă, dau-ar dracul în sămânța lui să dea. Toate se contabilizează, domnule ROBU. După jongleriiile cuplului ROSENBLUM / MUȘAT, în ceea ce privește aducerea de jucători, veți vedea cum se subțiază punga și explicații nu prea sunt. Cică banii publici vor fi bine drămuiți. Cum, aducând jucători de aiurea fără nici o persepectivă, iar pe cei de aici ncare nu costă nimic îi alungați. Cqare este politica dv, d-le primar și ordonator de credit pentru Poli!?

 10. Pai,parca.......IANCU !?!? spune:

  Pana cum o luna- doua erati intaratati rau impotriva lui IANCU,STANCIU,CHIVO ca nu-s d-aicia, ca fura banii, ca isi bat joc de timisoreni si strigati mai tare ca Imamii: sa vina d-ai nostrii, d-ai locului, etc,etc……………………………………………………………EI , UITE CA AU VENIT D-AI NOSTRII ! D-AI VOSTRII !……………………………………Ce-i acum, nici astia ” NU COTIZEAZA ??

 11. Pa EI, PA MAMA LOR spune:

  Pey daca nu cotizeaza , atunci pa ei, pa mama lor

 12. SEBA spune:

  Corect! Da, veniră ai noștri… Mai hapsâni ca ceilați. Mai șmenari ca ăilalți și mai șmecheri că lucrează cu banul tău și al meu și nu o să-i tragă nimeni de socoteală cât partidul este în frunte. Mai dăi dracu, de scârboșenii, că i-o bate Cel de sus…

 13. nae catavencu spune:

  deh mihaita tata,ca de fiecare data adevar doar pe jumate………….dar am o singura antrebare pt tine:-de ce judeci cu doua,,masuri,,doua cazuri identice mai sus prezentate de tine?????,si tot pt ca nu ma pot abtine te mai antreb una-cati dintr juniorii din generatia 1995 au sau au avut tati sau unchi antrenori la poli??? si daca vrei exemplele pot contonuaaaaa!!!!!!

 14. nae catavencu spune:

  continuare: nu mai plange sau nu mai spune de,,investitia,,facuta de club(care club??) an juniori caci an afare de,,buzunarele,,parintilor nu era NIMIC!!!!!,dar de unde sa stii tu cum e:sa te usurezi pe la garduri sa nu te poti spala dupa antrenament,sa stai an frig an baraca,sa n-ai un maseur,un program de recuperare dupa efort sa-ti mai spun si altele? ziarist cu 2 fete si cu,,doua,,unitati de masura!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 + = unsprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: