Rundă fără remize în Divizia D Timiș, dominată de gazde: rezultate, marcatori, echipe, declarații. Un portar marcator, o formație fără ambii… portari

Etapa a noua în eşalonul 4 din Timiş, desfășurată sâmbătă de la ore diferite – 11 şi 17, s-a derulat după cum ne aşteptam și nu a adus surprize, liderul CS  Phoenix Buziaş reuşind o victorie însă chinuită, din lovitură de la 11 metri, contestată îndelung de cei de la Şag, care chiar au vrut să părăsească terenul. Altfel, doi jucători au fost performerii individuali ai rundei, reuşind câte o triplă, și anume Sebastian Lobonea pentru Avântul Topolovăţu Mare și Ionuţ Vucea (Universitatea de Vest). Și din nou unele echipe acuză arbitrajele, considerând că ar vicia rezultatul.

Liderul a tremurat… CS Phoenix Buziaş – CS Timişul Şag 1-0 (0-0).

Cu Nicolae Grigorescu în tribună, arbitrul a acordat o lovitură de la 11 metri pentru un presupus henţ, iar oaspeţii au vrut să părăsească terenul de joc. S-au îndreptat spre marginea terenului, a fost apelat telefonic probabil ”șeful” lor de la Șag iar apoi au revenit la sentimente mai bune. S-a întamplat în minutul 72, când mingea a trecut paralel cu poarta, în marginea careului de 6 metri, iar noul arbitru Bogdan Nicolescu, reîntors în ţară de pe meleaguri dictatoriale australiene a acordat lovitură de la 11 metri. Transformat cu sânge rece de Mădălin Stancu şi 1-0. De menţionat că oaspeţii au trimis mingea în transversală de două ori prin Aleksandar Radovan (min. 20 şi 78), iar gazdele prin Caius Marta în minutul 29. Cu această victorie, gazdele care au jucat pe terenul din localitatea Sacoşu Turcesc au maximum de puncte, 27 la activ.

CS Unirea Sânnicolau Mare – CSC Millenium Giarmata  3-2 (2-0).

Peste 300 de spectatori au văzut un meci frumos şi 5 goluri.

Au marcat: Tulcan Flavius (min. 10 şi 18) și Dorin Blaga (min. 60), respectiv Alexandru Vlăduţi (min. 47, din lovitură de la 11 metri) şi Sebastian Stoica (min. 68). Cu această victorie, Unirea a urcat pe podium cu 20 de puncte.

Au jucat următoarele formaţii:

Unirea: Timiș – Crişan, Olaru, Blaga, Cărpinișan – cpt., Rusu, Florescu, Sîrbu, Galea, Moroșan, Tulcan.

Au mai intrat: Moldovan, Pârlăgeanu, Bizău, Boboiciov şi Cozma.

Antrenor: Cristian Contescu. 

Millenium: Nariţa – Sofronea, Ursu, Putnic, Mocanu – Francescu, Ferţu, Stoica, Semco, Natanticu, Vlăduţi.

Antrenor: Cosmin Goia.

Au mai jucat: Găină, Buga, Merişan şi Florescu.

CSM Lugoj – ACS Voinţa Maşloc 2-0 (1-0).

Câte un gol la sfârşit de repriză au reuşit elevii lui Dafin Danciu, primul în minutul 45, prin antrenorul-jucător Lucian Stoica, şi în minutul 89, prin Claudiu Ardelean, din lovitură de la 11 metri.

De remarcat că din doi portari, oaspeții nu au avut nici unul, iar între buturi a apărut fundașul Vlad, care a surprins asistenţa prin evoluţia sa. La meciul de pe stadionul Tineretului din localitate au asistat peste 250 de spectatori.  

Antrenorul Dafin Danciu a folosit următorii jucători: Toma – Predescu, Radak, Claudiu Ardelean, Mihoc, Raul Ardelean, Secoşan, Maier, Iliassou, Stoica şi Andrei Cărăbaş. Au mai jucat: Roşie, Abdul, Raţă, Boştină şi Alex Filip. Reyerve: L Filip, Popovici şi Pop.

Cu acest nou succes, echipa lugojeană se menţine în continuare pe locul secund, cu 22 de puncte.

ACS Fortuna Becicherecu Mic – CSO Deta 2-5 (1-2).  

Gazdele au deschis scorul în minutul 29, fiind egalate în minutul 35 de Sandu Mate. Și Adrian Vlădic şi-a intrat în rol, reuşind trei goluri consecutive în minutele 40, 70 şi 73, iar Dorian Ghera în minutul 75. Fortuna a mai reuşit un gol în minutul 49, când a egalat la doi. Antrenorul Ionuţ Iacob a folosit următorii jucători: Ruxandra – Vlad, Nohai, Haiduc, Rosuş, Daminuţă, Vlădic, Velciov, Ghera, Matei. Au mai jucat: Bagiu, Cociu, Hotman şi Aioanei.

AS Avântul Topolovăţu Mare – CS Progresul Gătaia 4-2 (1-1).

Oaspeţii au deschis scorul în minutul 9, prin Raţiu, ca apoi, până la pauză, localnicii să egaleze prin portarul Cosmin Amarinei, în minutul 35, din lovitură de la 11 metri. După pauză, 2-1 în 3 minute, Lobonea, ca apoi din nou egalitate în minutul 65. Însă şi-a intrat în rol Sebastian Lobonea, cu alte două goluri în minutele 87 și 90: ”triplă”.

Antrenorul Alin Munteanu a folosit următorii jucători: Amarinei – Gabără, Fechete, Balint, Popa – Iakab, Mihali, Vida, Lobonea, Piţigoi, Bejera. Au mai intrat: Bogdan Cortuşan, Amponsah, Marian Cortuşan şi Korityak.

Antrenorul învingătorilor, Alin Munteanu, a spus: ”Sunt fericit că băieţii au fost încrezători că vom reuşi să câştigăm, după ce am fost egalaţi la doi şi au luptat până la fluireul final, cu alte două goluri prin inepuizabilul Lobonea – a fost cel mai bun de pe teren.”

CSC Peciu Nou – CS Comloşu Mare 2-1 (1-1).

Vizitatorii au deschis scorul în minutul 31 prin Marius Stanciu, dar bucuria a fost de scurtă durată, căci Marco Giuricici a egalat trei minute mai târziu. În minutul 62, Sorin Oneţ – de la Comloşu Mare, a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene, implicit roşu. Iar cu 7 minute înainte de final localnicii au reuşit golul victoriei prin Ifeanyi Anagor, care a îmbucurat întreaga asistenţă prezentă la meci. Oaspeţii au fost nemulţumiţi de arbitrajul lui Daniel Vărzan.

Delegatul echipei, Busuioc, a spus că ”de când sunt în fotbal aşa arbitraj şmecheresc nu am mai văzut. Arbitrul Roman, care ne-a arbitrat în urmă cu câteva etape, este parfum față de Vărzan, cu toate că am pierdut şi cu el.”

CS Flacăra Parţa – AS FC Atletico Liebling 3-0 (3-0).

Victorie la un scor de forfait pentru nou promovată, în fata unei echipe care greu face faţă în acest eşalon după plecarea a nu mai puţin de 8 jucători. Cele trei goluri au fost marcate de Ioan Făndel (min. 13 , 37) şi Denis Dorobanţu (min. 25, din lovitură de la 11 metri).

CS Progresul 1906 Ciacova – CS Cocoşul Orţişoara-Seceani 1-2 (0-2).

Băştinaş din localitatea Ciacova, antrenorul Gheorghe Chimiuc nu a ţinut cont de nimic şi a învins gazdele de astăzi. Victoria a fost conturată în prima repriză prin golurile marcate de Osman Gueye (min. 25) şi Adrian Dan (min. 40). Ghiţă Chimiuc a spus: ”A fost un meci bun, controlat de noi în totalitate. Sunt mulţumit de rezultat, cu toate că scorul putea fi şi mai mare, dar aşa este la noi. Fotbalistul se mulţumeşte cu puţin, în loc să dea când are şanse să înscrie. Sincer îmi pare rău, dar nu am ce face – sunt antrenor la Cocoşul.”

CS Unirea Tomnatic – ACS Carani 7-1 (2-0).

După înfrângerea de la Topolovăţu Mare, în urmă cu 6 etape, elevii lui Nae Căprărescu au reuşit a cincea victorie consecutivă iar în această etapă au reuşit chiar scorul rundei.  Curios, cele şapte goluri au fost marcate de 7 jucători, după cum urmează: Cristian Bobu (min. 24), Alexandru Baranyi (min. 40), Răzvan Plopeanu (min. 52), Petru Măguleanu (min. 56), Samuel Timofte (min. 61), Florin Ardelean (min. 65) şi Florin Şandru (min. 85), respectiv pentru învinşi Andrei Buhăcianu (min. 75).

AS Unirea Grabaţ – CSU Universitatea de Vest din Timişoara 0-5 (0-4). 

Un delegat din conducerea clubului: ”Am jucat pe un teren execrabil, nu ştim cum pot cei de la AJF să omologheze un asemenea teren, nici la promoţie nu ar fi bun de joc. Este bine că jucătorii noştri nu au suferit accidentări.”

Au marcat: Ionuţ Vucea în minutele 2, 10 şi 39, Andrei Seboiene (min. 20) şi Florin Olariu (min. 85, din lovitură de la 11 metri).

Goleadorii…

După nouă etape, lider în clasamentul goleadorilor a rămas în continuare Dan Silaghi (CS Phoenix Buziaş) cu 16 reușite, urmat de Ioan Făndel (Parţa) cu 13 goluri, Ionuţ Vucea (Universitatea de Vest din Timişoara), Flavius Tulcan (Unirea Sânnicolau Mare) şi  Alexandru Baranyi (Tomnatic) – toţi cu câte 11 goluri. Talonați de Valentin Grigore (CS Phoenix Buziaş) cu 9 goluri, respectiv Adrian Vlădic (Deta) cu 8 goluri.

Meciul CSC Millenium Giarmata – Unirea Grabaţ, din etapa trecută, când oaspeţii nu s-au prezentat la joc, a fost omologat cu 3-0 pentru gazde; amendă de 1.000 de lei pentru clubul din Grabaţ. Rezultatele tehnice și programul viitor, pe coloana clasamentelor la zi.

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × = sapte

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: