Să fie Severin ultima deplasare a Politehnicii din acest sezon?

Dacă ar fi să luăm în considerare declaraţiile încă preşedintelui Marian Iancu, partida de la Severin, cu Gaz Metan, va fi ultima deplasare din acest campionat pentru Poli, timişorenii urmând a se retrage din campionat după derby-ul cu UTA, din cauza lipsei disponibilităţilor băneşti şi a dezinteresului actualilor conducători, dar şi a oficialităţilor locale, asta după ce în urmă cu câteva luni s-a sărbătorit împlinirea a 90 de ani de la înfiinţarea clubului.

Situaţia de acum aduce aminte cu cea din perioada Zambon, când, lăsată în voia sorţii, formaţia bănăţeană a ajuns să folosească în campionat 2001/02 o echipă de copii, care, în ciuda devotamentului şi dăruirii exemplare, a suferit multe eşecuri antologice, cele mai drastice, la câte şapte goluri diferenţă.

“Alb-violeţii” au trei victorii consecutive în deplasare, la Vâlcea, Oradea şi Piatra Olt, partide în care a primit numai un gol. De altfel, în acest sezon a pierdut doar o dată, pe terenul celor de la Luceafărul Oradea.

De partea cealaltă, în faţa propriilor suporteri, găzarii au ratat victoria în trei cazuri. Au remizat surprinzător, fără goluri, cu nou-promovata FC Olt, şi au pierdut cu Alba Iulia şi Chindia Târgovişte, cu 0-3, respectiv 1-2.

Singura întâlnire directă de până acum s-a disputat în prima parte a sezonului, pe 25 septembrie. Având avantajul unui om în plus încă din min. 21, când Trifu a încasat al doilea galben, timişorenii s-au impus, nu fără emoţii, cu 2-1. Goga (25), din lovitură liberă, şi Ricketts (41), după un contraatac fulgerător, au stabilit scorul pauzei, în timp ce reuşita oaspeţilor a aparţinut unei rezerve, Boroiban (68), care a marcat tot din lovitură liberă. Poli a jucat cu: Lepmets – Dăruială, Scutaru, Florin Ilie, Sepsi – Goga, Poparadu, Tameş, Curtean (Rocha, 79) – Ricketts (Pătraş, 75), Zăgrean (Axente, 59).
Fără Lepmets, Goga, penalizaţi de club, şi Gorobsov, reîntors în Italia, Velcea ar putea alinia în partida cu Gaz Metan un “11” format în marea majoritate din foşti componenţi ai satelitului Poli II. Singurul intrus ar putea fi fostul argeşean, Rover Cîrstea, care încă nu a marcat pentru timişoreni.

După Craiova, un alt centru cu tradiţie riscă să fie ras de pe harta fotbalistică a României. E curios cum în localităţi ca Mioveni (34.142 locuitori) ori Chiajna (8.009 locuitori) s-au găsit soluţii pentru a menţine o echipă în prima ligă, în timp ce al doilea municipiu al ţării (311.586 locuitori) ar putea rămâne fără reprezentantă în primele trei eşaloane.

Amărăciunea este şi mai mare dacă amintim un alt exemplu: la Mediaş, la returul semifinalei Cupei României cu Dinamo, adică în faţa primei finale din istoria clubului, au asistat tot atâţia spectatori câţi au fost la Poli-Gloria Bistriţa, meci din Liga a doua…

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − = 7

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: