Sabotate, sportul, fotbalul, viața, normalitatea totuși triumfă: peste 350 de spectatori pe ”Hristo Stoichkov” din Dudeștii Vechi. Iar ”bulgarii” nu se mai opresc, 3 la rând: 2-0 cu Dumbrăvița. Vasilcin: ”Tinerii de azi au ce învăța de la ei… Vreau să le mulţumesc suporterilor care au venit în număr foarte mare şi ne-au încurajat, împreună cu o micuţă galerie care ne-a susținut permanent”

Inițial carantinat într-un nelegal arest la domiciliu și tras cu lunile pe tușă, apoi restricționat și hărțuit în fel și chip, ajungându-se acum la visul umed și premeditat încă din capul locului al ocultei urzitoare de ”pLandemii”, și anume vaxxinarea, fotbalul sângerează și în această toamnă de pe urma altor și altor impuneri și constrângeri nu doar absolut nejustificate în plan științifico-medical și al dreptului constituțional, dar și profund dăunătoare fibrei sociale, sănătății publice și atâtor alte aspecte ale vieții de zi cu zi, în cătarea celor cu intensa grijă pentru om intrând din nou spectatorii și accesul acestora în tribune, însă iată că normalitatea își mai capătă doza sa de oxigen, luându-și revanșa printr-un triumf al firescului, natural și uman, manifestat sâmbătă după-amiază în completarea etapei a opta din Seria 8 în Liga 3, pe ”Hristo Stoichkov” din Dudeștii Vechi, unde sute de iubitori ai jocului s-au strâns și din împrejurimi, și n-au avut ce regreta, ”bulgarii” lor învingând și pentru a treia oară la rând. Nou-promovata a depășit o pretendentă la play-off: ACS Pobeda Star Bişnov – CSC Dumbrăviţa 2-0 (1-0).

Nația bulgară, cea mai perspicace și lucid clarvăzătoare dintre popoarele europene în scepticismul ei sănătos vizavi de mascarada ”pLandemiei” cu a sa vaxxinare, ”bulgarii” din Dudeștii Vechi, cei mai dezinvolți din ”ciocul vestic” în a-și vedea omenește de viață cu ale sale bucurii, una fiind împărtășită din plin sâmbătă de la ora 15 cu ocazia penultimei runde a turului în C8, la descinderea în localitate a ”verzilor” Dumbrăviței, cândva tradiționali oponenți ai alb-albaștrilor în ”D” Timiș. 

Reîntâlnirea, în Liga 3, și multă lume a venit la stadion, peste 350 de spectatori şi din satele învecinate, savurând succesul în faţa celor din vecinătatea Timișoarei, bifând cel de-al doilea eșec la rând cu 2-0.

Căci localnicii au deschis scorul în minutul 35, la o incursiune pe flancul stâng purtată de Caius Lungu, care a aşezat mingea la marginea careului de 16 metri, perpendicular pe poartă, lui Daniel Vasilcin, care a mai făcut un pas cu mingea la picior şi a șutat de la 14 metri cu dreptul la colţul scurt: 1-0. 

Chiar dacă ocaziile au abundat la cele două porţi, cei care au marcat au fost tot ”bulgarii”, în minutul 59, în urma unei acţiuni pe dreapta a lui Dacian Bîrză, care i-a pasat lui Vincu iar acesta i-a trimis în fata porţii lui Raul Costescu, de unde nu a iertat, şutând din 7 metri și dublând avantajul pentru echipa sa… 2-0. Iar astfel Pobeda s-a apropiat pe nesimțite la un singur punct de alb-verzi, în zona mediană a ierarhiei, Mihăiță Hromei – de pe banca tehnică a ”bulgarilor” dar antrenor secund peste ani secondându-l la alte echipe pe Cosmin Stan, depășindu-și fostul ”principal”.

Așadar o aplaudată victorie a ”bulgarilor”, dar mai presus de toate, afluența de public la fotbal, așa cum ar fi și normal, și mai ales sănătos, normalitate și sănătate publică într-atât de insidios atacate sub masca perfidă a celor mai bune intenții. O revanșă a sportului și a susținerii favoriților din tribune, un exemplu al naturaleții firești, contraexemplu la încorsetările și bățoșenia constrângând arena sportivă de pe Bega, și nu numai.

De remarcat și acordarea unui singur cartonaş galben, primit de Briciu, de la echipa gazdă, pentru un fault la centrul terenului.

Și declaraţia lui Daniel Vasilcin: ”Ne bucurăm că am început să legăm victorii, deoarece eu am avut mare încredere în jucătorii pe care i-am adus, chiar dacă nu sunt la prima tinereţe. Dar sunt cu experienţă şi au trecut pe la ligile superioare, şi încă dau totul pentru fotbal. Tineretul de azi are ce învăţa de la ei. Felicit echipa pentru cum s-a dăruit pe teren, au jucat extraordinar! Știam că o să întâlnim o echipă foarte bună şi tânără, care aleargă mult, cu un antrenor foarte bun, care merită şansa să antreneze la o echipă din ligile superioare. Vreau să le mulţumesc suporterilor care au venit în număr foarte mare şi ne-au încurajat, împreună cu o galerie micuţă, care ne-a susținut  permanent! Prietenilor mei de la Dumbrăviţa le urez multă baftă în continuare.”

Pentru Pobeda urmează ieșirea la Pecica, la finele turului, pentru ”verzi” primirea Frontierei. Rezultatele etapei a 8-a în C8 și programul viitor, pe coloana clasamentelor la zi.

*

Pobeda Star Bişnov: Toroc – Bîrloveanu, Bilia, Miculescu, Lungu (cpt) –  Briciu, Vasilcin, Sebastian Budur, Bîrză (min. 82, Tranculov) – Vincu (min. 88, Ardelean), Costescu (min. 88, Ioan Kalapiş).

Antrenori: Mihăiţă Hromei şi Daniel Vasilcin.

Rezerve: Stoianov – Dănilă, Boboiciov, Ciocani.

CSC Dumbrăviţa: Trifon – Motreanu, Bura-Kot, David, Berivoiescu, Maric, Dobie, Schinteie (cpt), Bodri, Tismonar, Paulevici.

Antrenor: Cosmin Stan.

Rezerve la start: Ciui, Bain, Andrei, Degău, Pituc, Gologan.

Au arbitrat: Sorin Vădana – Csabo Antal şi George Suciu (toţi din Cluj). Observator de arbitri: Mihai Jivan; delegat de joc Daniel Scridon (ambii din Arad).

 

.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Sabotate, sportul, fotbalul, viața, normalitatea totuși triumfă: peste 350 de spectatori pe ”Hristo Stoichkov” din Dudeștii Vechi. Iar ”bulgarii” nu se mai opresc, 3 la rând: 2-0 cu Dumbrăvița. Vasilcin: ”Tinerii de azi au ce învăța de la ei… Vreau să le mulţumesc suporterilor care au venit în număr foarte mare şi ne-au încurajat, împreună cu o micuţă galerie care ne-a susținut permanent”

  1. Andrei spune:

    Dumnezeu să vă ajute și apere, să vă lumineze și îndrume calea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ patru = 9

 


Alte articole legate de acest subiect: