Săptămîna Mare, una şi mai neagră pentru violeţi

Poli a ajuns în seara Vinerii Mari, pe un potop iscat ca din senin la Dunăre, să încheie pentru prima oară în acest sezon de B2 un al treilea joc la rînd fără victorie, dezastrul administrativ-financiar de la club ajungînd în cele din urmă şi la osul celor rămaşi în teren, care, fără Lepmets, Gorobsov şi Goga, frustraţi de neachitarea drepturilor băneşti şi neparticipînd la planurile pentru anihilarea Gazului Metan, abia au marcat doar un al doilea gol în 270 de minute de fotbal, nereuşită ce lasă alb-violetul la 4 puncte în urma Gloriei, învingătoare din penalty în cel de-al cincilea minut de prelungire, la Alba Iulia.

A fost doar 1-1 la Severin, „violeţii” înregistrînd a cincea remiză extrenă a campaniei…

Cu rezerve psiho-volitive după pauza de iarnă, Poli a început returul cu 3 succese în care a marcat de cîte două ori, dar continuarea din ultimele 10 zile a adus 3 remize la rînd în care au înscris doar americanii Ricketts, egalînd târziu liderul Gloria, şi Rocha, titularizat vineri, care a urmărit în minutul 11 al jocului de la Severin o minge trimisă spre zona lui Silviu Bălace, din terenul polist, şi a profitat de luftul acestuia, preluînd din viteză cu stîngul şi atingând balonul pentru a doua oară tot cu stîngul, pentru un şut din fuleu, de la 13 metri, din centrul careului, unde a pătruns în forţă: 0-1, cu un şut plasat la colţul lung.  

Aşadar s-a cam epuizat răbdarea unor componenţi sătui de plăţi întârziate, afectînd implicit atmosfera din sînul lotului, iar nişte rezultate care totuşi ţineau bărbia ridicată pentru alb-violeţi au început să se preschimbe în remize, draw-ul de la Dunăre venind după o serie de 3 victorii externe.

Poli, cu Adi Stoicov şi de această dată pe bancă, a început încet, încet să se clatine şi în cîmp, mai întîi Scutaru rezolvînd cu chiu cu vai o fază delicată iar apoi Kirev fiind salvat de transversală la libera lui Olah de la 25 de metri, torpila din minutul 25 fiind copiată aproximativ din aceeaşi zonă, dar cu stîngul, în minutul 33, de Neacşa, care a egalat dintr-o altă lovitură liberă, executată de la 23 de metri, balonul prinzînd pămîntul exact la contactul cu mînuşile portarului Kirev, surprins de tăria şi traiectoria bombei pe lîngă un zid defectuos…

Fanii alb-violeţilor au continuat să cînte şi să-şi încurajeze sportiv echipa dar nici Poli n-a mai avut suflul de altădată, nici arbitrul n-a vrut să observe „tăvăleala” la care a fost supusă zvîrluga Popovici, cel mai penetrant polist vineri, înlocuit cu Chiş, schimbare în urma căreia ofensiva a fost împrospătată şi cu Cârstea, în locul lui Rocha, obosit.

O a doua eroare defensivă severineană a mai întîrziat să apară, şi deşi Poli s-a mai redresat şi ieşit la atac, n-a mai făcut decît să egaleze scorul la bare, Mircea Axente având în minute succesive două şuturi identice cu dreptul, de la 14 metri lateral dreapta, din fuleu, spre colţul lung, unul nimerind stâlpul din dreapta lui Şteţca. Dar atît şi nimic mai mult, Ricketts luîndu-i locul, ca între colegi de suferinţă cu actele depuse pentru a evada din chingi contractuale…

1-1 după 0-0 şi 1-1, pe „Dan Păltinişanu” urmînd acum UTA, într-un derby pe care Iancu îl anunţă ca fiind ultima reprezentaţie polistă. Aşa este, să se aleagă praful chiar de Sărbători, cînd clubul a ajuns să fie pe mîinile unor conducători cu calcule foarte şubrede. 

Gaz Metan Severin: Şteţca – Mirescu, Dandea, Bălău, Bălace – Neacşa (Giurgiu), Mitic (cpt.), Olah, Al. Zaharia – Abba, A. Marin (Moutinho).
Pe bancă: Neagoe, Ignat, Rusu, Şaim, Cosic.
Antrenor: Marian Bondrea.

Poli: Kirev – Mera, Ilie, Scutaru (cpt.), Sandu – Fuchs, Poparadu, Pătraş – Popovici (52, Chiş), Rocha (64, Cârstea), Axente (79, Ricketts).
Rezerve: Iordache – Zaluschi, Belu-Iordache, Dobriceanu.
Antrenor: Valentin Velcea.

Cartonaşe galbene: Mitic (35).

Arbitru: Ionuţ Coza. Asistenţi: Vlad Birlea şi Bogdan Velicu (toţi din Bucureşti).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − sapte =

 


Alte articole legate de acest subiect: