Şapte abilități nebănuite pe care le au anumiți sportivi celebri

Să începem călătoria în lumea sportului cu o perspectivă inedită. De cele mai multe ori, sportivii de top sunt cunoscuţi pentru performanţele lor pe teren, însă puţini ştiu ce talente ascunse au aceştia în afara competiţiilor.

Versuri şi melodii

De la dribling la arpegii, multor sportivi le place să-şi exprime creativitatea prin muzică. Muzica oferă un refugiu al liniştii şi creativităţii, departe de presiunea competitivă. Un exemplu notabil este fostul căpitan al Spaniei, Sergio Ramos, care în repetate rânduri a impresionat publicul cu abilităţile sale muzicale la chitară. Ba chiar a scris şi un cântec pentru Cupa Mondială din 2010, în cinstea victoriei Spaniei. Colega sa de breaslă, Asisat Oshoala, faimoasă atacantă la echipa de fotbal feminin FC Barcelona, este pasionată de pian, iar în timpul liber improvizează melodii și exersează partituri. Nu în ultimul rând, Tony Hawk, legendă a skateboarding-ului, a surprins pe toată lumea când a fost văzut cântând la chitară bass într-o trupă de rock locală.

Mirodenii şi arome

Nu numai pe teren, ci şi în bucătărie, sportivii demonstrează o disciplină şi un rafinament deosebit. Tim Duncan, fost jucător la San Antonio Spurs din NBA, este un gurmand declarat și pasionat de gătit. În rețetele sale, Tim combină arome tradiționale din Caraibe cu tehnici culinare moderne. Și nu e singurul: Brandon Armstrong, fost jucător de baschet, a apărut în mai multe emisiuni de gătit și a surprins cu aptitudinile sale culinare. Nu în ultimul rând, cuțitele și tigaia nu-i sunt străine nici Simonei Halep, care în timpul liber adoră să experimenteze rețete noi în bucătăria sa.

File de poveste

Când vine vorba de scris, sportivii se dovedesc a fi la fel de talentați. Maria Sharapova, celebra fostă jucătoare de tenis, și-a împărtășit în detaliu parcursul de viață într-o autobiografie intitulată „Unstoppable: My Life So Far”, oferind o perspectivă unică asupra lumii tenisului profesionist. Fostul fotbalist David Beckham și-a etalat talentul la scris în mai multe cărți, în care oferă sfaturi despre fotbal și povestește experiențele sale pe teren. Căpitanul echipei naționale de rugby a Angliei, Owen Farrell, a surprins pe toată lumea cu aptitudinile sale de scriere, atunci când a publicat o serie de articole motivaționale.

În lumina reflectoarelor

Abilitățile actoricești ale sportivilor nu sunt neapărat o surpriză, având în vedere că sportul și actoria necesită ambele prezență scenică și expresivitate. Legendarul fost baschetbalist Michael Jordan a fost vedeta filmului „Space Jam”, combinând talentul său sportiv cu cel actoricesc. De asemenea, fotbalistul Vinnie Jones a devenit un actor de succes după ce și-a încheiat cariera sportivă, jucând în filme precum „Snatch” sau „X-Men: The Last Stand”. În plus, Ronda Rousey, fostă campioană în UFC, și-a încercat norocul în actorie și a apărut în mai multe filme de acțiune de la Hollywood.

Minte ageră, mână sigură

Pokerul, cunoscut pentru necesitatea unui amestec de abilități matematice și psihologice, atrage multe personalități din lumea sportului; Gerard Pique, faimosul fundaș al echipei FC Barcelona, este un participant frecvent la turneele internaționale de poker. Tomas Brolin, cunoscut pentru cariera sa strălucitoare în fotbal, unde a jucat pentru echipe precum Leeds United și Parma, este și un jucător de poker talentat, participând cu regularitate la turnee internaționale. În sfârșit, Ramon Colillas, deși a fost inițial fotbalist și apoi antrenor, și-a schimbat complet cariera și a devenit un jucător de poker profesionist de succes.

Jocul minţii

Dacă crezi că numai iluzioniștii pot face magie, te-ai înșelat. Fostul portar al echipei de fotbal FC Barcelona, Jose Manuel Pinto, este un magician talentat în timpul liber. El a împărtășit mai multe trucuri de magie pe rețelele sale de socializare, uimindu-i pe fani. Fascinat de iluzionism, Glen Johnson, fostul fundaș al echipelor Chelsea și Liverpool, a stârnit admirația fanilor cu trucuri de magie desăvârșite, prezentate în timpul liber și publicate pe rețelele de socializare. În același timp, Shaquille O’Neal, fostul jucător de baschet din NBA, este cunoscut pentru dragostea sa față de magie și a demonstrat de nenumărate ori abilități impresionante de iluzionism.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 3

 


Ultimele articole din categoria Feminin: