”Satelitul” Lugojului, pe urmele navei principale: 5 succese afară. FOTO: Dumbrăvița – CSM II 0-1 (0-0)

Luna noiembrie a debutat în fotbalul ”mic” timișean cu o restanță în Divizia D Timiș, dovedind că bunele și foarte bunele rezultate în deplasare ale echipei divizionare C a Lugojului sunt imitate și chiar întrecute de ”satelitul” ei nou-promovat în liga a patra: ACS Dumbrăviţa – CSM II Lugoj 0-1 (0-0).

Restanţa din cadrul etapa a XII-a, meci ce nu se disputa în urmă cu o săptămână și jumătate din cauza terenului impracticabil, a fost reprogramată pentru astăzi de la ora 15, având loc pe acelaşi teren foarte greu și moale, iar pe alocuri ușor mustind în apă, care a îngreunat prestația ambelor formaţii.

Prin prisma rezultatului, echipa a doua a Clubului Sportiv Municipal Lugoj s-a adaptat mai bine condițiilor de joc, obținând și al cincilea triumf în deplasare de la promovare, în secvența 1-2, 1-0, 2-3, 0-1, 0-3, 0-1. A patra victorie la limită pe alte terenuri, propulsând-o la egalitate de puncte cu ocupantele pozițiilor 2 și 3, de pe podium, și distanțând-o la 4 puncte de învinsa sa, care avea astăzi ocazia s-o depășească în ierarhie. Însă…

După o primă repriză anostă, rezultatul la pauză a fost just, mitanul secund a adus ceea ce avea să rămână unicul gol al partidei la nici două minute de la reluarea jocului, lugojenii deschizând scorul prin Ionadan Lascu, cu latul, de la 15 metri, la colţul lung, în vinclu, la o aşezare a mingii din partea lui Dobra.

După încasarea acestui gol, trupa lui Florin Macavei şi-a dorit mult egalarea dar a ratat din situaţii bune de a marca, prin Hodiş în minutele 62 și 73 – ultimul cu un șut în exteriorul plasei laterale, Ştefan în minutul 67, însă mai ales în minutul 77, prin Cioancă, al cărui şut de la 13 metri a fost respins de Micșa în corner, precum şi în minutul 87, când, cu capul din 6 metri, a trimis balonul spre gol, portarul lugojean remarcându-se din nou printr-o deturnare aproape… miraculoasă.

Noul intrat în teren Paul Ardelean putea închide meciul ceva mai devreme, dar a ratat în minutul 83 singur cu Mikloş, şutând de la 12 metri pe lîngă vinclu, iar în minutul 94 a irosit o oportunitate pe cont propriu, şutând din 8 metri însă balonul trecând razant cu transversala.

Şi astfel verzii dumbrăviţeni au cedat din nou pe propriul teren, pentru a doua oară de la începutul turului, în urma unui mai usturător 1-6 cu ACS Ghiroda. De menționat și că, prin acest succes afară, oaspeții rundei a XII-a au acumulat un total de 6 victorii, față de cele 3 ale gazdelor, bilanțul golurilor fiind 20-18 pentru gazde.

Foarte bun arbitrajul lui Cătălin Botaş, care a reuşit să ţină meciul în mână şi să-i tempereze pe jucătorii recalcitranţi cu avertisment la momentul oportun. Iar la ultimul său fluier, ce mai bucurie pe oaspeții lugojeni!

*

ACS Dumbrăviţa: Arpad Mikloş – Adrian Scrob (min. 65, Marius Cioancă), Andrei Borlea, Raul Kovacs, Claudiu Bîrsanu, Sorin Oneţ, Florin Nohai, Alin Paleacu (min. 85, Valeriu Sofronea), Adrian Ştefan, Ioan Dacian Bîrză, Andrei Hodiş.

Antrenor: Florin Macavei.

Pe bancă: Ionuţ Iacob, Norbert Rus, Bogdan Mărcuţi şi Levente Izsak.

CSM Lugoj: Sorin Micşa – Paul Făgeţan, Cosmin Loga, Dorian Predescu, Claudiu Ardelean, Beniamin Dobra (min. 87, Cosmin Bek), Denis Vînătu, Lucian Stoica, Caius Marta (min. 65, Roberto Ardelean), Graţian Tătar (min. 15, Ionadan Lascu; min. 80, Paul Ardelean), Raul Peptănuş.

Antrenor: Dan Bidiviu.

Pe bancă: Samuel Grecu, Cristian Pătraşcu şi Denis Secoşan.

Au arbitrat: Cătălin Botaş – Alexandru Gherman şi Marius Talpoş. Observatori Zaharie Ciev şi Florian Mierea.

Clasamentul la zi și programul etapei a XIV-a, pe coloana dreaptă.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: