Săvoiu: „Am simţit că am fost complet abandonat”

Sergiu Popovici, care a jucat marţi 90 de minute în remiza albă contra Suediei, în ultimul joc al României U18 la turneul de precalificare din ţara scandinavă, pe care cei 18 selecţionabili ai lui Ovidiu Stângă şi Sorin Brândescu l-au câştigat înainte de limită, calificându-se la Turneul de Elită din primăvară, va descoperi joi, la revenirea după aproape 3 săptămâni în sânul colectivului Flacărei Făget, că nu mai are antrenorul cu care a debutat în fotbalul divizionar, la începutul acestui an.

Săvoiu şi Popovici, pe atunci încă la 17 ani, porneau într-un fel laolaltă la drum la Flacăra, odată cu returul trecut, dar iată că antrenorul n-a rezistat decât 25 de etape, răstimp în care a înregistrat 19 victorii şi o remiză, această nouă despărţire amintindu-ne atât de schimbările din turul sezonului trecut, pe-atunci la divizionara D, când Sorin Bălu era înlocuit cu Orlando Trandu, care la rândul său n-a pâlpâit mult la Flacăra, cât şi la marile substituiri de personal din această vară, când nou-promovaţii n-au mai continuat cu destui dintre cei implicaţi în campania triumfătoare.

Popovici a mai evoluat pentru Flacăra în eşecul din runda a şasea, la Beiuş, 2-1 pentru Bihorul, după care s-a prezentat la convocarea lotului naţional sub 18 ani, în vederea pregătirilor finale pentru participarea la turneul din Suedia, unde România s-a impus joia trecută cu 2-1 în faţa Italiei, care s-a calificat şi ea, iar apoi cu 3-0 în dauna Azerbaidjanului, sâmbătă, meci în care aripa de 18 ani a evoluat până la pauză, după cele 5 minute contra Squadrei Azzurra. „Este o mare satisfacţie pentru Flacăra Făget, iar Popovici a jucat practic peste jumătate din timp în Suedia, în primele sale meciuri ca titular”, a explicat Marian Trăiculescu, conducător al făgeţenilor, care îş aşteaptă pe Sergiu Popovici la reintegrarea în colectiv cu ocazia antrenamentului de joi dimineaţă, urmat de o şedinţă de refacere, la baza sportivă Colterm.

Popovici a fost monitorizat şi cu ocazia primului joc de campionat din noul sezon, pierdut de Flacăra, 2-3 acasă cu Millenium Giarmata, după ce fusese urmărit tot în vederea unei cooptări în cursul perioadei precompetiţionale, la un meci amical cu LPS Banatul Timişoara. Mijlocaşul care s-a lansat la Flacăra pe banda stângă, fiind utilizat apoi atât la club cât şi la acţiunile naţionalei şi pe dreapta, a fost convocat direct de Ovidiu Stângă, pe baza recomandărilor primite şi de la Gheorghe Chimiuc, antrenor federal zonal, înaintea altor selecţii derulate în vară în această zonă.

Iniţial, pentru o primă convocare, cu ocazia unui test de verificare cu Ucraina, Sergiu Popovici a fost cooptat laolaltă cu alţi potenţiali aspiranţi dar mai degrabă pentru a se acomoda cu ambianţa lotului şi nu neapărat intrând în calculele selecţionerilor pentru alinierea la turneul din Suedia. Un amical, două, cu nişte evoluţii remarcabile, l-au propulsat pe juniorul lansat de LPS Banatul Timişoara direct în avionul de Suedia…

Acum însă, Popovici revine la divizionara C ajunsă în zona retrogradării, pe locul 12 iar de vineri cu cea mai şubredă defensivă din serie, 16 goluri primite în opt runde, şi rămasă fără antrenorul Adrian Săvoiu, antrenamentele de sâmbătă dimineaţă, luni, marţi şi miercuri fiind conduse de portarul Iacob, devenit rezervă în acest sezon şi activat drept antrenor cu portarii, şi Willi Harasim.

„Discutăm cu 5-6 antrenori şi intenţionăm ca de luni unul dintre ei să conducă pregătirea echipei. Avem dreptul cel mult două meciuri să activăm fără un antrenor licenţiat pe bancă şi sperăm să numim un nou antrenor, cât de curând”, a spus Marian Trăiculescu, conducător al Flacărei, club care va rezilia contractul cu Adrian Săvoiu.

Ca o bătaie de cap în plus pentru Iacob şi Harasim, puşi în situaţia de a veghea la destinele echipei cu ocazia partidei de sâmbătă de la ora 15, acasă cu Gloria CTP Arad, atacantul Dan Raţiu va fi suspendat pentru cartonaşul roşu primit vineri pe „Ştiinţa”, unde încasa un al doilea cartonaş galben spre final, pentru a fi şutat nemulţumit în minge pe seama unei decizii de arbitraj, în aceeaşi situaţie urmând a se regăsi şi Adrian Ilie, pentru cumulul a 4 cartonaşe galbene.

„Am decis să renunţ după jocul cu Poli II pentru că am simţit puţin o lipsă de interes faţă de mine, încă de la jocul de la Beiuş. Imediat după înfrângerea de pe Ştiinţa, la 5 minute după joc, cât încă eram la banca de rezerve, i-am spus conducătorului clubului că nu mai vreau să continui. A fost vorba de răceala pe care am resimţit-o la adresa mea, şi într-o asemenea situaţie cred că este mai bine atât pentru mine cât şi pentru echipă şi jucători, pentru toată lumea”, a explicat Adrian Săvoiu, care s-a despărţit aşadar de banca tehnică a Flacărei Făget, cu care promova în urma unui retur în Divizia D Timiş cu 16 succese şi o remiză. În ciuda acestui marş frânat doar de Juventus Pişchia în meciul direct de la Făget, 1-1 spre finele trecutei stagiuni, şi încheiat triumfal în jocul de totul sau nimic de la Arad, cu Jiul Petroşani, Săvoiu a simţit totuşi o oarecare răceală la care s-a referit, paradoxal, „încă după meciul de baraj, idee care mi-a fost întărită de declaraţia conducătorului clubului, domnul Marian Trăiculescu, spunând că este în căutare de antrenor”.

Săvoiu, care a preluat postul de antrenor al Flacărei la începutul pregătirilor de iarnă, a mai spus că „în ultimele trei etape am simţit că am fost complet abandonat”, răstimp în care făgeţenii au cedat cu 2-1 la Beiuş, Bihorul devenind lideră în C5 în urma acelui succes, apoi cu 0-2 pe teren propriu în derbyul timişean cu ACS Recaş, care prelua la rândul ei şefia în urma respectivului triumf, iar vinerea trecută la scor, 6-1 pentru echipa secundă a poliştilor.

Eşecurile au venit după cea mai concludentă evoluţie a Flacărei în actuala stagiune, 3-1 cu CS Municipal Şcolar Reşiţa, în runda a cincea, joc în care Adrian Săvoiu oferea debutul noilor achiziţii sud-americane Speroni şi Ahumada, primul chiar ca titular şi înscriind deja în prima repriză. „Am reuşit atunci un meci bun, în faţa unui adversar care consider că se va regăsi între primele 3 clasate în serie”, a spus Adrian Săvoiu, reamintind că a fost nevoit să apeleze la o serie de nume noi odată cu debutul actualei campanii: „A fost foarte dificil să obţinem rezultate notabile, pentru că am suferit în ceea ce priveşte omogenitatea, unii jucători fiind cooptaţi chiar cu o săptămână înaintea începerii sezonului. Am avut un început stângaci, în condiţiile în care am rămas cu puţini jucători din vechea gardă, dintre care doi portari, însă ne-am descurcat totuşi destul de bine, reuşind două partide la rând fără gol primit. Pe lângă lipsa omogenităţii, concentrarea ne-a tras pe alocuri în jos”.

Adrian Săvoiu a explicat că a fost „foarte dezamăgit” la finele jocului de vineri, lăsând anunţul renunţării sale pe seama conducătorului clubului, Marian Trăiculescu, dar s-a declarat încrezător într-un iminent „şoc pozitiv la echipă”.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 9 = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: