Scenariul se repetă: UTA – Gaz Metan Mediaș 0-1 (0-0)

Așteptat cu interes, acest început de sezon, în pofida condițiilor meteorologice vitrege, le-a adus insatisfacție arădenilor. UTA a fost învinsă pe teren propriu de Gaz Metan Mediaș, o echipă care luptă din răsputeri pentru evitarea retrogradării. Clubul din Mediaș este măcinat de probleme interne și are în componența lotului suficienți jucători modești. Astfel, înfrângerea este cu atât mai supărătoare cu cât UTA a fost întrecută de o formație modestă, nu de o grupare din primele locuri ale clasamentului.

La o primă vedere se poate constata că UTA a renunțat prea ușor la unii jucători, iar cei care au fost aduși nu au arătat prea mult în partida de aseară. Desigur, nu se poate evalua un jucător după un singur meci, dar perspectiva nu este grozavă.

UTA a început jocul cu o așezare de acum cunoscută, 1-4-2-3-1, Ubbink fiind retras pe post de mijlocaș de închidere, Dangubic a făcut parte din trio-ul ofensiv, în timp ce Laukzemis a fost păstrat vârf împins. Oaspeții au răspuns cu o așezare 1-4-4-1-1, cu Irobiso jucând în spatele vârfului V. Morar.

Arădenii au dominat copios prima repriză în fața unei echipe dezorientate, dar totuși le-a lipsit acea minte limpede care să ordoneze jocul. Vukcevic a dat tonul ratărilor, urmat de Miculescu și Roger.

Totuși a venit ratarea lui Morar, care putea schimba soarta partidei, dar același Morar a și înscris golul victoriei. Mai era timp suficient pentru egalare, dar oaspeții s-au apărat cu înverșunare, uneori haotic, pentru a păstra rezultatul. Au reușit acest lucru, mai ales grație portarului Vâlceanu, care a avut o evoluție foarte bună.

A fost unica victorie a oaspeților în primele 6 meciuri jucate în cadrul etapei a 22-a din Liga 1, care se încheie luni, jumătate dintre întâlniri fiind adjudecate de gazde iar tot în jumătate dintre partide înscriindu-se cel mult un gol pe meci. În continuare, UTA va juca sâmbătă de la ora 20 la Rapid iar în etapa a 24-a acasă cu Sepsi OSK, la 5 februarie de la ora 14:30, tot într-o sâmbătă. Ulterior, marți 8 februarie de la 17:30 la CFR Cluj și duminică 13 februarie de la ora 17 acasă cu Dinamo. Apoi, spre finele returului, în ordine la FC U Craiova 1948, pe teren propriu cu Academica, la Chindia și acasă cu CS Mioveni, în etapa a XXX-a.

Rezultatele rundei în curs, programul celei viitoare și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Fotbal.

*

UTA – Gaz Metan Mediaș 0-1 (0-0)

Duminică, 23 Ianuarie 2022; arena Francisc Neuman; teren acceptabil; spectatori: 4.000.

A marcat Morar (min. 65) care a reluat din vole de la marginea careului o minge centrată de Grădinaru.

UTA: Fl. Iacob (cpt.) – Vukcevic (min. 46 Baravykas), Benga, Dima, Shlyakov – Batha, Ubbink – Roger, Dangubic (min. 66 Cardoso), Miculescu – Laukzemis (min. 74 Ongaro).

Antrenor: Balint Laszlo.

Pe bancă: Balauru, Medimorec, Da Silva, Isac, Mar, Mercioiu.

Gaz Metan Mediaș: Vâlceanu – De Moura (cpt.), Yuri, Horj, Dobrescu – Trif, Lixandru (min. 86 Gașpar), Filip, Grădinaru – Irobiso – V. Morar (min. 75 Kanda).

Antrenor: Marin Dună.

Pe bancă: Buzbuchi, Avram, Costea, Iancu, Steau, Orlandea.

Cartonașe galbene: Vukcevic, Shlyakov, Laukzemis, Yuri, Trif, Morar.

Arbitri: George Găman (Craiova)-Adrian Popescu (Craiova), Bucsi Imre-Laszlo (Sfântu Gheorghe). Rezervă: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe). Observatori: Romulus Gabor (Hunedoara), Florin Hincu (Brașov).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ sapte = 12

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: