Scurt și la obiect: pe principiul… “și așa nu reclamă nimeni”! Cu lupa pe ei… (X)

Încet, încet, “lupa” a ajuns la prima bornă! Zece! După ce, în precedentele apariții, Observel a pus “lupa” pe o serie de aspecte statutare și regulamentare încălcate de „înscăunații” AJF Timiș, pe care le-a explicat pentru bună înțelegere, acum ar fi rândul semnalării câtorva aspecte care evidențiază disprețul conducerii AJF față de respectarea prevederilor statutului și regulamentelor, ce ar trebui să guverneze activitatea asociației și a membrilor afiliați.

Pentru că, mai bine de un sfert de secol, NIMENI nu a îndrăznit măcar să verifice actele din dosarele de candidatură ale tuturor celor care au ocupat în această perioadă pozițiile secunde ale “liderului suprem” Dănuț Lața, și la nivelul actualei generații de conducători s-a instituit principiul… “și așa nu reclamă nimeni”!

Cum altfel se poate înțelege “practica”, în spiritul continuității, de a trece la etcetera adeverințele doveditoare ale îndeplinirii condiției de exercitare a unei funcții de conducere în structura unui club / asociație pentru o perioadă de minim 4 ani? Ce demonstrează asta? Că liderii AJF sunt siguri că POT face orice doresc, pentru că și așa nu e cine să-i tragă la răspundere! Asta pentru că se bazează pe faptul că membrii afiliați au adoptat întotdeauna o atitudine de genul… “ghiocel”! Prietenii știu de ce!!!

Acum, însă, se regăsesc într-o situație… în premieră! De ce? Pentru că există cineva care a “ieșit din rând” și a început demersuri incomode și, mai ales, a început să facă valuri în mass-media punând reflectoarele pe o serie de matrapazlâcuri pe care șefii AJF Timiș le fac și le-au făcut pe bandă rulantă, fără ca cineva să se întrebe ceva…

Cum au înțeles să reacționeze ocupanții vremelnici ai scaunelor AJF? Prin denigrarea reclamantului, prin minimalizarea posibilelor consecințe penale, prin nerecunoașterea existenței dosarului de cercetare penală și prin… obrazul gros! Vorba unui cândva celebru proverb: câinii latră, caravana trece!

Termeni gen onestitate, demnitate, bun simț, asumare, par a fi străini de toată echipa instalată ilegal la timona AJF Timiș în 2018, o timonă bine susținută de oameni politici cu obligații la un anume primar încă în funcție, frate bun cu președintele, tot în funcție! Că doar fac parte dintre specimenele care se cred bătuți în cuie” pe scaunele pe care s-au cățărat prin fraudă și minciună!

Va fi interesant de urmărit reacția justiției în acest caz, în fapt unul atât de simplu încât orice alt verdict în afara celui de VINOVAT conduce clar la suspiciunea de… influențare, mită sau… prostie.

Orice procuror care examinează probele scrise și documentele din dosar, și este onest cu el însuși, dar mai presus de toate își respectă cariera, n-are cum să nu trimită “echipa AJF” în judecată! Iar dacă se apleacă ceva mai atent, poate chiar dezvolta acuzațiile inițiale și poate implica și alte persoane, care, în naivitatea lor, au emis documente fără acoperire, pe același principiu enunțat anterior că… “și așa nu reclamă nimeni”!

Cum o fi nene Iancule, curat sau murdar!!!

Concluzia finală: respectarea statutului și regulamentelor nu este opțională! E obligatorie!

 

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci − 3 =

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: