Sebastian Novovic, președinte Druckeria: ”Nu ne-am fi dorit să revenim din postura de oaspeți dar este o întoarcere acasă după peste 3 ani și trebuie să o onorăm cum se cuvine, cu atât mai mult cu cât e un derby!”

ASU Politehnica Timișoara, lider al Diviziei D Timiș înaintea începerii returului, a punctat astăzi de la ora 11, la Bierhaus, principalele repere înaintea celei de-a doua jumătăți a sezonului ligii a IV-a județene, care începe pentru alb-violeți sâmbătă la ora 15, pe Știința, contra Ghirodei, amfitrioni ai întâlnirii cu mass-media fiind profesorul Sorin Brîndescu, antrenor principal în noua sa postură din această iarnă, Leonard Toni Naidin, căpitan al echipei, și Sebastian Novovic, președinte Druckeria.

Naidin, antrenorul Brîndescu și Sebastian Novovic, președinte Druckeria, la întâlnirea de azi cu presa

Naidin, antrenorul Brîndescu și Sebastian Novovic, președinte Druckeria, la întâlnirea de azi cu presa

 

Care a relevat încă din start actualitatea de ultimă oră la ASU Politehnica: ”Tavi Drăghici a fost înregimentat aseară, la timp, și este ceea ce ne trebuia, un atacant, căci astăzi la 11 se încheia perioada de transferări”. Drăghici s-a alăturat astfel oficial noilor achiziții din intercompetițional, portarul Octavian Florin Rusu (n. 26 iunie 1993, la Lugoj; lansat de CSȘ), fundașul dreapta Alexandru Contescu (n. 18.02. 1997, la Timișoara; 3 selecții pentru România U17; în tur la CFR Timișoara, ca junior al Banatului), mijlocașul central Cosmin Dragoș Ion (21 ani; 11 goluri în tur pentru FC Argeș 1953), mijlocașul Sebastian Budur (n. 4 august 1989, la Timișoara; lansat de UTA; sub formă de împrumut de la CS Ghiroda) și mijlocașul Mădălin Stancu (23 ani, lansat de FC Timișoara, în tur la FC Bihor).

Novovic a explicat că ”Ripensia s-a întărit cu achiziții peste acest nivel și am încercat și noi să ținem pasul. Iar încet, încet, pas cu pas, sperăm să ne atingem obiectivul și s-o ducem pe Poli acolo unde îi e locul! Iar după returul barajului, în 27 iunie, să sărbătorim promovarea! La ora actuală, prin prezența acestor cluburi și a duelului sportiv pe care îl generează, nivelul ligii a patra timișene se ridică peste cel al diviziei a treia, ca organizare, ca seriozitate, ca disciplină…”

Iar apropo de disputa pentru șefia ierarhiei, între ASU Politehnica și Ripensia, aflată cu un punct în urma ”violeților”, Sebastian Novovic a prefigurat și derby-ul de sâmbăta viitoare, din 7 martie, ce va avea loc la orele 16 sau 17 pe stadionul ”Dan Păltinișanu”: ”Nu ne-am fi dorit să revenim pe stadionul Dan Păltinișanu din postura de oaspeți dar este o întoarcere acasă după peste 3 ani și trebuie să o onorăm așa cum se cuvine, cu atât mai mult cu cât este un derby. Eu zic că vor fi circa 4-5.000 de spectatori, vor fi și de la Ripensia, și de la Poli, s-ar putea să vină chiar și mai mulți, dar depinde mult și de vreme. În calitate de organizatori, cei de la Ripensia ne-au zis că ne oferă Peluza Sud ca sector pentru oaspeți!”

Întrebat dacă există și în rândul susținătorilor galeriilor din lungul și latul țării o criză de apartenență și identitate, derivată din criza fotbalului românesc, președintele Druckeria a confirmat și a explicat că ”atunci când nivelul competițiilor este atât de scăzut, și spectatorii se îndepărtează de stadion. În acest ritm, lumea n-o să mai vină la meciuri. Prin această criză, automat, nu mai atragi oameni către să îmbrățișeze fotbalul, și iată că numărul cluburilor se tot împuținează, iar la un moment dat vor putea dispărea echipe și puținii spectatori care mai merg la jocuri. Dar totul pleacă de sus, cum s-ar spune, peștele de la cap se împute, iar când nu ești stabil ecomomic, ca club, nu mai ești nici identitar. Nu mai poți crea un colectiv din motive financiare, echipa suferă și automat dispar și suporterii”.

Totuși, fanii ”viola” se bucură și în continuare de o întregire a rândurilor: ”Oameni mai vin alături de noi și acum și sunt convins că prin rezultate bune și performanțe, ascensiune, se va crea o emulație în oraș. Din păcate nu am putut duce la bun sfârșit proiectul creșterii capacității de locuri pe terenul Știința, prin care puteam aduce mai multă lume la stadion”.

Întrebat dacă, în eventualitatea unei promovări, ASU Politehnica Timișoara ar dispune de puterea financiară pentru a ataca din plin întrecerea ligii a treia, Novovic a mai zis: ”Cred că vom putea susține activitatea fotbalistică în Liga 3, deoarece deplasările și baremurile de arbitraj nu implică niște costuri într-atât de mari în cazul nostru și consider că putem face față în Liga III. În privința lotului de jucători, avem sportivi  care au înțeles că la ASU Politehnica nu se vine pentru bani, ci cu sufletul, suntem un club atipic. O sursă de venit provine din cei 2% impozit pe venit și sunt niște bani care ne ajută mult căci, așa cum am spus, nivelul competiției s-a ridicat, cheltuielile totuși au crescut, și plafonul salarial. De exemplu anul trecut am strâns peste 650 de formulare…”, estimând ca venit necesar ”în jurul sumei de 60-70.000 euro”.

Novovic a confirmat că ASU Politehnica va avea în vedere creșterea incrementală a unei mici ”pepiniere” de copii și juniori, dar în pași gradați, în timp: ”Este jucătorul nostru, Gălan, care se implică la grupa de 2006/7, este Iulian Prodana, așadar există deja un minicentru, iar pe viitor, este clar că acesta este mersul. La fel, avem terenuri pentru așa ceva, la Baza II, dar și la Baza III, din Fratelia, pe Voința, așadar avem loc unde să facem, însă două grupe este pentru moment potrivit pentru nivelul nostru, și să nu încercăm să creștem mai mult decât putem. Iulian se implică foarte mult, Sorin are experiență la rândul său la nivel juvenil și în calitate de fost selecționer la nivel național, deci putem pe viitor să progresăm și în acest plan, avem tot ce ne trebuie…”

*

Rezultatele meciurilor de verificare din pregătirile de iarnă:

4-0 la Timișul Șag;

2-1 (2-1) la CS Ineu (26.01): Vucea, Rebenciuc. Sorin Brîndescu începea amicalul din cantonamentul la Moneasa cu Rogojină – Contescu, Gălan, Gavriluță, Damian – Vucea, Rebenciuc, C. Ion, Ghinescu – Tulcan, Făgețan. Au mai intrat: Rusu, Burtic – Maranescu, Feher, Taub, Filimon, Naidin, Crișan, Ilie, S. Budur și Rus.

6-1 (0-0) la Cetate Dezna (27.01): Ilie, Tulcan – 3, Budur, Mera

2-2 (1-0) la AS Crișul Chișineu Criș (31.01): Ion, Vucea – 11m

2-3 (0-3) cu Mamma Mia (4.02): Vucea – 11m, Rebenciuc

1-3 (1-0) cu Olimpia (8.02): Naidin

3-0 (1-0) cu ACS Dumbrăvița (11.02): Gavriluță, Feraru – 11m, Budur

1-2 (0-0) cu CS FC Caransebeș (14.02): Budur

3-2 (3-0) cu Vulturii (18.02): Naidin, Budur, Tulcan

3-0 (1-0) cu Millenium (21.02): Ghinescu – 2, Taub. Sorin Brîndescu a început ultimul amical al pregătirilor cu Burtic – Feraru, Gavriluţă, Gălan, Damian – Vucea, Naidin, Rebenciuc, Ghinescu, Ilie, Făgeţan. Au mai intrat: Rusu, Rogojină, Filimon, Maranescu, Taub, Rus, C. Ion şi Voin.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 − trei =

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: