Selecţionabili înapoi acasă: Filip şi Buia marcatori la naţională

Birău, urmat de Buia, la primele pregătiri cu LPS, pe terenul sintetic polist, după turneul lusitan

Cei şase jucători ai LPS Banatul care au făcut parte din lotul reprezentativei sub 17 ani a României în recenta dublă de verificare în Republica Moldova şi la patrulaterul Algarve Cup 2011 din Portugalia au efectuat astăzi primul antrenament de la revenirea în ţară, pe terenul sintetic polist, împreună cu colegii de club juniori II ai grupei lui Cristian Petcu la liceul vocaţional timişorean.

Selecţionabilii sunt înaintea participării, la finele acestei luni, la Turneul de Elită al C.E., ce contează drept criteriu de calificare la faza finală din Serbia, ca alte noutăţi fiind faptul că, datorită vremii, returul Campionatelor Naţionale de juniori vor redemara cu o săptămână întârziere, în 13 martie în locul acestei duminici (6.03.), respectiv că antrenorul juniorilor II la LPS, Cristi Petcu, şi-a reluat zilele acestea locul la cârma echipei, după ce în cursul lunii februarie a fost reţinut de probleme familiale.

Birău, Buia, Filip, portarul Laurenţiu, Roman şi cu Vaştag au fost componenţi ai selecţionatei antrenate de Adrian Văsîi, care după ce a remizat la trei şi învins cu 1-0 în cele două jocuri contra echipei sub 19 ani a Moldovei, s-a aliniat săptămâna trecută la turneul internaţional desfăşurat în Portugalia şi reunind la start reprezentativele similare ale Angliei, Germaniei şi ţării gazdă.

Cristi Petcu, revenit zilele acestea la echipă, acum cu un lot mai larg, după revenirea internaţionalilor

Atacantul Darius Buia, numărul 11 în formaţia liderei seriei a VII-a în Campionatul Naţional de juniori II, a marcat două goluri în deplasarea în Republica Moldova, iar apoi, pe tărâm iberic, un alt junior al LPS Banatul s-a înscris pe lista marcatorilor junilor „tricolori”.

Astfel, şeptarul lui LPS, Steliano Filip, care a dat o probă de joc în vacanţa de iarnă la Espanyol Barcelona, a încheiat turneul în trombă, înscriind duminică golul României în remiza împotriva Germaniei, 1-1. Cu două zile înainte, vinerea trecută, Filip a fost unul dintre cei doi elevi ai lui Cristian Petcu titularizat de Văsîi în al doilea joc al „tricolorilor” în Algarve, pierdut cu 2-0 în faţa ţării gazdă, care era deja desprinsă în minutul 15. Alin Roman, optarul timişorenilor, a fost celălalt titular în ofensiva echipei României sub 17 ani, evoluând toate cele 90 de minute, pe când Filip a fost substituit în minutul 55.

În acel joc au mai evoluat, din minutul 41, Daniel Birău şi Andrei Vaştag, iar din minutul 61 Darius Buia, înlocuindu-l pe Gabriel Iancu, jucător al Academiei Hagi care cu o zi înainte deschidea scorul pentru junii „tricolori” în minutul 25 al partidei de debut la Algarve Cup 2011, 1-1 cu Anglia, disputată într-o căldură toridă, la Lagos (Portugalia).

Cele cinci jocuri de verificare s-au constituit într-un ultim rodaj înaintea participării la Turneul de Elită al Campionatului European sub 17 ani, în care, între 24 şi 29 martie, România se va alinia la Budapesta împotriva Islandei, Rusiei şi Ungariei, vizând calificarea la turneul final găzduit de Serbia.

Portarul Laurenţiu, unul dintre cei 6 juniori de la LPS în lotul lui Văsâi în Portugalia

Unii vin, alţii pleacă, Deian Boldor, căpitan al LPS Banatul şi al selecţionatei de juniori sub 16 ani, urmând să se alăture în weekend selecţionatei naţionale pentru jocurile cu reprezentativa Germaniei, programate la mijlocul lunii martie. Ca o consecinţă, Boldor nu va figura în planurile lui Petcu pentru debutul de campionat în returul sezonului la juniori II, contra lui Liberty Oradea, joc pe teren propriu care ar putea avea loc sâmbătă 12 martie, în preziua demarării întrecerii.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 3 = unu

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: