Sergiu Sabău, unicul ”verde” menținut și în ”11”-le după pauză, semnează și el ”dubla”: Dumbrăvița, 5-4 cu Unirea Sânnicolau Mare. ”Avem încă probleme, tocmai pentru că nu am apucat încă să lucrăm cu mingea”

Dacă UTA i-a făcut program Progresului Pecica iar astfel CSC Dumbrăvița a fost nevoită să se reorienteze pentru a se pregăti și prin joc la mijlocul acestei săptămâni, găsind înțelegere la CS Unirea Sânnicolau Mare, în schimb mult mai clare au fost lucrurile pentru alb-verzii nou-promovați în privința faptului că vor avea de efectuat 10 deplasări în sezonul regular al Ligii 2, față de cele 9 meciuri acasă, conform ”țintarului” stabilit astăzi în capitală, capitală cu două întâlniri inter-bucureștene în runda inaugurală. 

Etapă de debut în care CSC Dumbrăvița va avea ”botezul focului” în Liga 2 pe malurile Jiului, în Gorj, în fief-ul urmașei lui ACS Șirineasa și ACS Energeticianul, identificată în datele de pe coloana dreaptă a secțiunii Fotbal – cu programul rundelor și clasamentul, drept sarcina.

Mai sunt însă două săptămâni și jumătate până atunci, cert fiind că ”verzii” vor mai juca în deplasare și la Chiajna, Buzău, Baia Mare, Metaloglobus București, Csikszereda Miercurea Ciuc și Brașov – deplasări ”cuplate”, Dinamo, CS Comunal Șelimbăr și Progresul Spartac – așadar și pentru a treia oară în București în primele 18 etape, conform programului publicat într-un articol anterior, accesibil aici.

Primul meci acasă timișenii îl va avea cu CS Unirea Dej, iar cel de-al doilea, în etapa a patra, cu CSA Steaua. ”Verzii” o vor primi pe ”Ștefan Dobay” și pe Ripensia, în etapa a 8-a, la 1 octombrie, iar după ce în rundele a 11-a și a 12-a vor juca tot ”afară”, spre finele turului vor avea parte și de vizita Politehnicii, de fapt în prima rundă din 2023, a 17-a, în jur de  25 februarie. Iar băieții de la Pădurea Verde vor juca ultimul meci acasă cu nou-promovata Oțelul Galați, după ce pe la Dumbrăvița vor mai fi trecut pe rând și Unirea Slobozia – o altă participantă în play-off-ul ediției trecute, CSM Slatina, Politehnica Iași și Unirea Constanța. „E o tragere la sorți echilibrată, la prima vedere. Nu putem spune nici că e ușor programul, dar nici foarte greu. Nu avem meciuri consecutive cu echipele foarte bune, cel puțin din ceea ce cunoaștem în acest moment despre adversare. E adevărat, avem 10 deplasări și 9 meciuri pe teren propriu, dar am scăpat de deplasările foarte lungi, la Iași sau la Galați. Începem în deplasare, la Viitorul Târgu Jiu. Urmează să studiem adversarul, pentru că momentan nu ne putem face o idee”, a spus la prânz antrenorul dumbrăvițenilor, Cosmin Stan.

Care, seara de la ora 18:30, la Bazoș, a testat două formule în amicalul câștigat la limită cu divizionari ”D”, CSC Dumbrăvița – CS Unirea Sânnicolau Mare 5-4 (4-1).

David Popa a deschis rapid scorul, în minutul 5, și l-a majorat cu o ”dublă” în minutul 30, după ce și Sergiu Sabău se înscria deja în minutul 10 pe lista marcatorilor, completată de Daniel Grigoriu în minutul 35. Galop de sănătate al ”verzilor”, triumfători și în weekend în Ardeal, la DEj, 1-2 (0-1) cu colega de eșalon promovată anul trecut CS Unirea.

O altă Unirea, a Sânnicolaului Mare, a izbutit totuși să reducă din diferență până la pauză prin Nicolae Pîrlăgeanu: 4-1.

Când Cosmin Stan l-a menținut în teren doar pe Sergiu Sabău, schimbând în rest efectivul, formulele utilizate în compania Unirii Sânnicolau Mare fiind după cum urmează:

În repriza I: Ciui – Amariei, S. Sabău, Ghinescu – Curea, Ungureanu, T. Bodri, Grancea, Blickling – D. Popa, Grigoriu.

Iar în repriza a II-a: R. Mikloș – Bura-Koț, S. Sabău, A. Sabău – Tismonar, Zurbagiu, Tănase, L. Bodri, C. Toma – Simon, Pașcalău.

Și cu mențiunea că în prima repriză a evoluat la nou-promovați și Denis Curea, un jucător de bandă dreaptă născut în 2004, provenit de la Farul Constanța și crescut la Sport Kids Drobeta Turnu Severin, care va rămâne sub observația staff-ului tehnic timp de o săptămână.

Pe de altă parte, s-a decis renunțarea la Daniel Bălace, care se afla în probe încă de la începutul pregătirilor. Au lipsit astăzi portarul Trifon – pentru a li se acorda câte 45 de minute celorlalți goalkeeperi din lot, atacantul Paulevici – accidentat și cei trei jucători, studenți ai Universității de Vest, plecați în stagiul de orientare turistică din Munții Retezat – Olaru, Ilan și Bain.

În partea secundă, ”uniriștii” lui Cristian Contescu au marcat pe rând prin Alexandru Mesaroș, Osman Mansour și Tomas Cosma, iar astfel chiar au egalat, grație unor execuții spectaculoase. Dar în cele din urmă nou-promovații Dumbrăviței s-a impus pe final prin golul fundașului Sergiu Sabău, care a reușit și el „dubla”, în minutul 85: 5-4.

Ce urmează? O altă testare departe de arena ”Ștefan Dobay”, amical fixat pentru ziua de sâmbătă 23 iulie cu divizionara ”C” CSC Ghiroda și Giarmata Vii, de la ora 10, tot pe teren neutru, la Lugoj, pe Stadionul Tineretului.

„S-au întâlnit două echipe care au jucat foarte deschis. Au fost niște goluri de generic, senzaționale, mai ales din partea adversarilor. Pentru noi e destul de complicat, pentru că suntem spre finalul perioadei de pregătire fizică. Oboseala e la un nivel maximal la noi, în momentul de față. Mai avem o zi și terminăm partea de pregătire fizică pură. Până acum nu am lucrat cu mingea, ci doar pe pregătire fizică, iar acest lucru se vede în poziționarea noastră din teren. Altfel, ne străduim să jucăm, suntem preocupați să pasăm, să ajungem repede la poartă, dar pe poziționarea în faza ofensivă și cea defensivă avem încă probleme, tocmai pentru că nu am apucat să lucrăm încă cu mingea. Sunt mulți jucători noi, fiecare fusese obișnuit să joace altceva și trebuie să ne închegăm. Dar cred că avem timp suficient, mai sunt două săptămâni și jumătate pentru a lucra la poziționare, de așezare în teren. Nu sunt deloc îngrijorat, pentru că în acest moment urmărim cu totul altceva. Sperăm să trecem cu bine peste această săptămână, să nu avem accidentări, iar apoi să începem să ne pregătim pentru meciul din prima etapă, de la Târgu Jiu”, a declarat antrenorul Cosmin Stan după amicalul de astăzi.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 × = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: