Seria 8 a Ligii 3 la start. De la „Nu ştiu cum s-au gândit cei de la Federaţie”, la „Sunt cu grădiniţa după mine”

Porneşte vineri seară la drum şi caravana Ligii 3, Seria 8 reunind 7 dintre cele 10 cluburi care luau startul şi în ediţia anterioară de campionat a acestei grupe dar şi lărgindu-şi aria de acoperire geografică prin redirecţionarea lui CSM Reşiţa din fruntea Seriei 7 între arădene şi timişene, ceea ce înseamnă că noul campionat pune umăr la umăr două câştigătoare ale sezonului regular trecut, CSC Ghiroda şi Giarmata Vii în C8 şi roşu-negrii din capitala judeţului Caraş-Severin în C7. Iar etapa inaugurală oferă deja un duel direct timişean pe „Hristo Stoichkov” din Dudeştii Vechi, Pobeda fiind unica echipă din Timiş care joacă pe teren propriu în runda de debut, tocmai cu galben-albaştrii lui Leucă, vineri, când şi Avântul Periam este în deplasare la nou-promovata din Ineu, o zi mai apoi debutând în „C” Phoenix Buziaş, în Valea Domanului. Succinte notiţe la start.

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii a ratat de puţin în manşa a doua de la Reşiţa calificarea în finala barajului de promovare în Liga 2, iar acum o ia de la capăt în Seria 8, vineri seară în deplasare la Dudeştii Vechi. Galben-albaştrii vor juca tot „afară” şi în etapa a II-a, la CS Şoimii Lipova, iar abia în runda a III-a pe „Emilian Pavel” din Ghiroda, cu CS Avântul Periam. În continuare, la Chişineu Criş, acasă cu nou-promovata CS Phoenix, la Cermei, iar în etapa a şaptea – antepenultima a turului, acasă cu CSM Reşiţa, pe 8 octombrie.

Obiectivul este clar conform ţelurilor conducerii clubului, promovarea în Liga 2. La început de drum, antrenorul principal reconfirmat Răzvan Leucă a spus că…

suntem în grafic, gata de primul joc oficial. La condiţiile de care beneficiem, la modul în care ne-am pregătit, pot să spun că vrem să debutăm cu dreptul. Oricum, obiectivul nostru poate fi rezumat simpl,u vrem să fim în top, pentru a ataca promovarea. Cred că experienţa de anul trecut, precum şi omogenitatea lotului ne recomandă pentru acest lucru, în ciuda faptului că seria este şi mai echilibrată în acest sezon. Ştim de intenţiile Lipovei, dar faptul că a apărut în componenţa seriei şi CSM Reşiţa face ca lucrurile să fie şi mai interesante. Dar noi trebuie să ne vedem de jocul nostru, să ne intereseze mai puţin ce şi cum joacă adversarele. Vom merge încrezători la Pobeda şi ne dorim să debutăm cu dreptul”.

Lotul de jucători:

Octavian Mosoarcă, Tudor Ciocan, Raul Golban, Sinișa Sporin, Raul Rosuş, Mihai Hecsko, Mircea Stupu, Dragoş Coroiu, Ilie Velcan, Adrian Ilie, Sorin Miclău, Victor Nagy, Andrei Precup, Petrişor Jichici, Cosmin Mancaş, Fabian Zavaleche, Gabriel Crişan, Ion Vasluian, Fabian Popovici, Andrei Mura, Dumitru Schinteie,Andrei Făgărăşanu, Demetris Cristodulo, Dragoș Datcu.

Antrenor Răzvan Leucă. Antrenor secund Răzvan Cluci. Antrenor cu portarii Valentin Caraivan. Maseur Andrei Blaj. Director sportiv Florin Brădău. Delegat Elty Neagoe.

A doua cea mai bine clasată grupare timişeană la finele sezonului trecut dintre cele rămase în această întrecere este Pobeda Star Bîşnov, la startul celui de-al doilea sezon în C8, „bulgarii” urmând a întâlni colegii timişeni deja în primele 4 etape, căci, după primirea vineri a celor din Ghiroda şi Giarmata Vii, în rundele a doua şi a IV-a vor juca la Periam şi Buziaş.

Antrenorul-jucător Daniel Vasilcin, reconfirmat, nu şi-a ascuns nedumerirea în legătură cu alcătuirea seriei vestice pentru ediţia 2022/3…

Am cerut să jucăm meciurile de acasă vinerea şi vă asigur că vom evolua cu casa închisă, cum se spune, împotriva celor de la Ghiroda. Chiar dacă ne aşteaptă un meci dificil, vrem să debutăm cum se cuvine în noul sezon. Un sezon care se anunţă foarte, foarte complicat. Avem o serie… nu ştiu cum s-au gândit cei de la Federaţie la o astfel de componenţă (n.n.: doar în mintea lor să nu fi, e mai sigur). După părerea mea va fi o serie echilibrată și să promoveze cel mai bun”.

Lotul de jucători:

Gheorghe Stoianov, Alexandru Jurca, Denis Angheli, Răzvan Solomon, Raul Cochinţu, Eugen Miculescu, Caius Lungu, David Bălace, Ioan Boboiciov, Raul Briciu, Toma Budur, Sebastian Budur, Daniel Vasilcin, Goran Paunchici, Vasile Vincu, Gabriel Vasile Gînju, Marco Enciu, Valentin Grigore, Ioan Kalapiș, Ghiuruțan Tomescu.

Antrenor Daniel Vasilcin. Antrenor cu portarii Gheorghe Stoianov. Delegat Dragan Babușcov.

CS Avântul Periam a avut cea mai slabă clasare dintre divizionarele „C” timişene în sezonul trecut, dar şi un notabil reviriment de primăvară, graţie impulsului oferit de Sorin Bălu odată cu învestirea sa la cârmă spre finele stagiunii de toamnă. 

Punct şi de la capăt, cu 3 deplasări în primele 4 etape, meciul acasă fiind în runda a II-a cu vecinii „bulgari”. Până atunci, gândurile antrenorului Bălu înaintea debutului programat vineri la ora 18 în judeţul Arad.

Să fiu sincer, nu mi-aş fi dorit să jucăm în prima rundă cu o nou-promovată, mai ales în deplasare. E o anumită emulaţie acolo, nu a mai fost fotbal de liga a treia de ceva timp la Ineu, aşa că ne va aştepta un meci greu. Vreau să scoatem maximum din acest joc. Şi să nu uităm, formăm una dintre cele mai tinere echipe din serie. Sunt, practic, cu grădiniţa după mine. Dar vrem să facem o figură frumoasă, să începem cu dreptul”.

Lotul de jucători:

Paul Burtic, Orlando Voinea, Ionuț Bîlc; Bogdan Siminiceanu, Bogdan David, Rareş Mureşan, Denis Bot, Ovidiu Praţa, Armand Popescu; Andrei Viaşu, Ralf Kuhn, Ovidiu Oancia, Cristian Mitre, Alexandru Gaşpar, Alexandru Piţuc; Radu Popa, Victor Toma, Raul Gălăţan, Andrei Sîntean.

Antrenor principal Sorin Bălu. Antrenor cu portarii Paul Burtic. Delegat Iosif Mânecan. Doctor Nicolae Nedela. Maseur Ghiță Ochișoru.

Nou-promovata CS Phoenix Buziaş începe cu o deplasare pe terenul marii perdante la barajul de promovare în Liga 2, într-o întâlnire a noilor apariţii în C8, listă pe care mai intră şi nou-promovaţii din Ineu. În schimb, faţă de vara trecută, nu mai sunt în acest cadru cei din Dumbrăviţa, Curtici şi de la ACS Poli. Iar abia apoi primul meci acasă pentru Phoenix, cu pecicanii Aradului. Cât despre primul duel direct timişean – abia în etapa a patra, tot acasă, cu Pobeda. Pentru Cosmin Petruescu, reîntâlnirea sâmbătă seară în Valea Domanului cu o „veche cunoştinţă”, Reşiţa. 

Eu îi văd, şi anul acesta, drept principalii favoriţi la promovare. Au o echipă omogenă, au păstrat, în linii mari, acelaşi nucleu de jucători de anul trecut. Nu e chiar debutul pe care ni-l doream, cum nici componenţa seriei nu este cea mai fericită, dar nu avem ce face, ne adaptăm. E o premieră şi pentru mine acest sistem de disputare, cu care, personal, nu sunt de acord, dar, din nou, dacă aşa s-a decis, aşa mergem mai departe”.

Lotul de jucători:

Mark Lupu, Mario Cuzmanovici, Andrei Rus, Marius Musteţa, Denis Borca, Bogdan Nicolescu, Robert Stemate, Marco Mircea, Roberto Artimon, Andrei Popescu, Călin Horcea, Daniel Filip, Narcis Popovici, Bogdan Frțu, Mario Petruş, Andrei Ţugui, Marian Musteţa, Carlos Butar, Sorin Avrămescu, Alexandru Birău, Andrei Chistrugă, Denis Giurgiu, Rafael Hrudei, Claudiu Matiş.

Antrenor principal Cosmin Petruescu, secund Sorin Tomoş. Antrenor cu portarii Bogdan Marinca. Delegat Cosmin Loga. Medic Cosmin Chira. Maseur Darius Epure. 

Programul etapei I în C8, pe coloana clasamentelor secţiunii Fotbal, conţinând totodată şi ultimele rezultate din Superliga, Liga 2, Divizia D Timiş şi liga a V-a „Judeţ”.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Seria 8 a Ligii 3 la start. De la „Nu ştiu cum s-au gândit cei de la Federaţie”, la „Sunt cu grădiniţa după mine”

  1. MICULESCU spune:

    unde joaca meciurile de acasa echipa de liga 3 din BUZIAS!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − doi =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: