Seria vestică în Liga 3, cu careuri din Alba, Arad și Timiș

FRF mută de la un sezon la altul cluburile între seriile eșalonului terț precum sunt mutate vagoanele pe liniile de triaj sau zarzavaturile pe tarabă, în cazul lumii sportului pentru crearea unui culoar favorabil spre promovare cluburilor cu vino încoa. Ca noutate, seria vestică va avea o componență numerică mai ridicată decât în ultimii câțiva ani buni, cu nu mai puțin de 16 grupări la start, dintre care câte 4 din partea vecinelor Timiș și Arad, dar și reprezentând fotbalul din Alba, revenit așadar după un an în acest cadru al Seriei a IV-a.

Tărâm al nimănui, un Eldorado rătăcit în tranziție și cu un nivel valoric slab, Liga 3 se aliniază la startul ediției 2018-2019 cu cinci serii a câte 16 formații, asta cel puțin pe hârtie, iar cea vestică reunește cluburi din șase județe, Alba, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Sibiu și Timiș, numai opt echipe participând și în sezonul trecut al Seriei a IV-a.

Protagoniste sunt următoarele…

ACS Dumbrăviţa

Crişul Chişineu Criş

CS Hunedoara

CS Ocna Mureş

CSM Şcolar Reşiţa

Naţional Sebiş

CSM Lugoj

Metalurgistul Cugir 193

Industria Galda

Şoimii Lipova

AFC Unirea 1924 Alba Iulia

CNS Cetate Deva

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii

Gloria Lunca Teuz Cermei

FC Avrig

CS Millenium Giarmata

Programul etapei I, de săptămâna viitoare, conform tragerii la sorți a țintarului competițional, efectuată vineri la FRF: OCNA MUREŞ – CNS CETATE DEVA, ŞOIMII LIPOVA – NAŢIONAL SEBIŞ, ACS DUMBRĂVIŢA – GHIRODA ŞI GIARMATA VII, ACS INDUSTRIA GALDA – FC AVRIG, GLORIA LUNCA-TEUZ CERMEI – CSM ŞCOLAR REŞIŢA, CRIŞUL CHIŞINEU-CRIŞ – METALURGISTUL CUGIR 1939CSM LUGOJ – AFC UNIREA 1924 și CS HUNEDOARA – CS MILLENIUM GIARMATA.

CSC Ghiroda și Giarmata Vii va juca primul meci acasă în etapa a II-a, cu ACS Industria Galda, însă cei din Giarmata vor evolua pe teren propriu abia în runda a III-a, cu AFC Unirea 1924, după deplasarea la Deva. Lugojenii joacă în etapa a II-a la Cugir iar dumbrăvițenii, la Sebiș. Datele tehnice vor fi publicate în timp util pe coloana rezervată clasamentelor, rezultatelor și programului rundei viitoare.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 9 = noua

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: