”Servitorii cauzei“ și ”cămeșile albe“ ale AJF Timiș

Același ”porumbel“, ce și-a făcut cuib sub noua streașină a AJF Timiș, reconstruită, ca tot sediul de altfel, cică cu fonduri federale – așa cum susține marele președinte Romeo Malac – mi-a adus la cunoștință faptul că, ceea ce anticipam și prevesteam, respectiv că boss-ii de pe Pop de Băsești 43 vor continua să nege și să susțină că tot ce publicăm sunt doar niște minciuni și prostii, se dovedește a fi perfect… adevărat. Și ”minciunile“ sunt, cică, debitate de un ”nebun, care a cumpărat ziarul”, frustrat de faptul că nu a prins loc de vicepreședinte, pentru că avea dosarul neconform condițiilor impuse de Statut.

Da, mai multe voci ale servitorilor cauzeiau început campania de negare a tuturor celor relatate în materialele publicate de Sporttim, fără însă a veni și cu argumente și dovezi care să le susțină pozițiile. Doar acuzații fără nicio probă!

Stimabililor, procedați așa pentru că nu aveți dovezi și…”Lupa“ v-a prins cu mâța-n sac! Împotriva evidenței, faceți exact ca-n fabulă: Hoțul strigă hoțiiii!!!   

Înainte să mai vorbiți, citiți articolele din Statut, că sunt nominalizate în mod explicit, ca să priceapă și cei dintre voi, care aveți oarecare dificultăți la capitolul citit și scris românește. Invitația este valabilă și pentru majoritatea membrilor Comitetului Executiv, unii dintre aceștia dovedind că habar n-au despre ce spune Statutul AJF, darămite să mai știe și să interpreteze zicerile din respectivul document! Și, da, stimabililor, Statutul este, în fapt, ”Constituția Asociației Județene de Fotbal“!!

Dacă mă-nțelegeți ce vreau să zic!

Apoi, dacă veți reuși să deslușiți ce scrie acolo, poate, și spun POATE, veți sesiza penibilul situației în care vă aflați când susțineți că totul este o dezinformare și manipulare!

Pentru “gălăgioșii” care au sărit în sprijinul conducerii ajefiste nu au valoare nici faptele puse-n lumina Lupei, nici documentele prezentate în facsimil, care certifică tot ce am relatat în rândurile articolelor precedente, dar nici înregistrările video prezentate nu constituie fapte reale, ci făcături de profesioniști menite doar să denigreze un conducător muncitor, iubit și stimat de comunitatea fotbalistică locală.

Pentru ei, programul și ordinea de zi publicate sunt falsuri comise de noi, fascicolul din programul candidatului Malac este o făcătură, probabil la fel cum tot o “imaginație bolnavă a presei” este și hârtia, semnată de președintele Romeo Malac și secretarul general Florian Mierea, prin care conducerea AJF în funcție, susține că din 1991 până la data emiterii documentului, la asociație nu au existat fișele de înscriere anuale pentru echipele participante la competițiile celor trei eșaloane ”gospodărite“ de AJF Timiș. Care ”au fost înscrise din oficiu pe baza criteriului sportiv”. Mai citiți o dată cu atenție în facsimil!

Și apoi puneți mâna pe Statut și verificați Cap. II, art. 10 și vedeți dacă scrie acolo ceva despre criteriul sportiv! Nici acesta nu e un document doveditor clar??? Probabil doar pentru cei cu orbul găinilor! 

Negarea evidenței, cu vehemență, nu vă absolvă domnilor de faptele pe care le comiteți zilnic, fără a vă deranja ce scrie la Statut sau în regulamente!

 În text se menționează explicit că, ”începând cu sezonul 2018/2019 Asociația Județeană de Fotbal are în program comunicarea către toți membri afiliați obligativitatea depunerii unei cereri de înscriere care să conțină, printre altele, nominal, organele de conducere ale fiecărui club/asociație sportivă“.

Trecem peste dezacordul prezent în text (a obligativității depunerii), care certifică, pentru cine se pricepe, exact ce spuneam mai sus despre cunoștințele de limba română ale unora dintre cei aciuiți în vârful ”fotbalului mic din Timiș“, și punem ”Lupa“ pe promisiunea făcută, ce confirmă miserupismul cu care a fost condusă ”turma“ membrilor așa-zis afiliați. Pe principiul… lasă, mă, că și așa nu știe nimeni și doar noi ne pricepem la fotbal să-l conducem!

Pentru curioși sau necredincioși vă propun să urmăriți, cu răbdare, înregistrarea lucrărilor Adunării Generale NESTATUTARE din 27 iulie 2019, accesând link-ul https://www.youtube.com/watch?v=NSHdYJbYgmM&feature=youtu.be.

Veți putea vedea cine a fost prezent la această adunare, cum s-a desfășurat și ce s-a vorbit acolo. Ca să nu mai spună nimeni că noi fabulăm, inventăm sau manipulăm!

Am reținut prezența “cămeșilor albe” din prezidiu, de parcă asta ar fi… uniforma ”înălțimilor“ AJF! După modelul pesedragnea! Știți ce-mi induce mie imaginea? Impresia că nu am parcurs 30 de ani!

Curați ca lacrima toți de la masa respectivă! Sau or fi vrut să se delimiteze astfel de “mulțime”, dând de înțeles că purtătorii respectivi sunt șefii, iar ceilalți, plebea! Ca înainte de 1989!!!!

Il presidente a ținut să… “spună el ceva“! După ce a anunțat un cvorum din burtă.   S-a apucat să citească un text – nu știu cine i l-a făcut – presărat cu termeni pe care nu-i înțelege, dar care sună bine: management, sustenabilitate, atragere de fonduri, modele și repere morale (Aoleuuuu!!! Asta a durut!!). Apoi a mulțumit presei pentru prezență și pentru modul în care își desfășoară activitatea.

Aici, probabil, că NU ne are în vedere și pe noi, cei de la Sporttim, întotdeauna critici și imparțiali în relatări și tocmai de aceea incomozi pentru cei obișnuiți doar cu… ”lăudători“. După care a făcut trimitere la caietul program al Adunării generale, plin cu informații SF (Sciente Fiction) pentru toți cei de la mese! O adevărată risipă de hârtie! Și a încheiat intervenția apoteotic: activitatea noastră a fost una foarte bună!

Alo, presidente, ți-au murit lăudătorii??? Lasă pe alții să spună cum ați ”activat“ voi.

”Genial“ exemplul cu merele și ideile!!! Cine vi le-a sugerat dom’le președinte??? Că merită un premiu… E ca nuca-n perete!

La fel de penibilă a fost și desemnarea comisiei de redactare a procesului verbal al Adunării generale, ”listă“ citită cu poticneli de către Florian Lup

Se pune întrebarea în ce calitate era susnumitul Florian Lup prezent la Adunarea Generală, el făcând parte din lotul delegaților de joc ai AJF, calitate  incompatibilă cu prezența la o adunare generală, darămite să mai și intervină în discuții sau cu propuneri. ori să voteze, cum a și făcut-o (vezi min. 24,35)!

Imaginea e însă cât se poate de sugestivă pentru ”scenariul și regia“ care a pus în scenă ”parodia“ de Adunare Generală, vizibilă de la o poștă!

Pentru a-i ține isonul, a preluat apoi microfonul secretarul general Florian Mierea, care, cu toate că are o vârstă venerabilă, încă mai ”ține la tăvăleală“ și împarte ”minciunele“! Cum că programul președintelui a conținut ”Trofeul Fair Play“ și, vai ce realizare, s-a ținut de cuvânt!

Am văzut în articolul trecut cine a avut acest subiect în program și cine și-l asumă acum.

Deși nu a figurat la nici un punct de pe ordinea de zi, secretarul general Florian Mierea a aruncat ”fumigena“ menționând pentru prima dată (min. 12,02), deja celebrul Regulament Disciplinar al AJF!!!! La care s-a lucrat, cică, din greu, de către Comisia Juridică, cea de Disciplină și Administrația AJF…. Adică au luat cu copy-paste o parte din prevederile Statutului FRF. Dacă sunteți curioși, analizați-le punct cu punct, în paralel!

Un alt motiv de ”mare laudă“ pentru conducerea AJF a fost reluarea turneului de sală, care s-a desfășurat în iarnă, după o pauză de trei ani. Pauza a fost cauzată de incidentele petrecute la acea ultimă ediție, incidente de care nu este străin, la un anume meci, chiar actualul președinte, la vremea aceea vicepreședinte al AJF, dar în același timp, conform adeverinței prezentate în dosarul de candidatură, vicepreședinte al Unirii Cerneteaz.

Acest ultim fapt reprezintă încă o încălcare a prevederilor Statutului AJF, mai exact Cap. III, Lit. A, art. 24, pct. 6, care zice textual: ”pe timpul mandatului lor, membrii Comitetului Executiv nu vor putea reprezenta ca delegați clubul din care fac parte și nu au drept de vot în Adunarea Generală.“ Or, un vicepreședinte AJF este membru al Comitetului Executiv și deci trebuia să demisioneze din funcția pe care a deținut-o la Cerneteaz. Nu a făcut-o. Iar documentul incriminator, semnat și ștampilat, există la dosarul penal aflat în cercetare. Nu mai spun că o astfel de schimbare în conducerea unui club trebuia să constituie obiectul unei modificări a actului constitutiv al clubului, a unei hotărâri judecătorești definitive de certificare a legalității modificării, dar și înștiințarea oficială a AJF în termen de 15 zile, respectiv MTS/DJTS în termen de 30 zile (Statutul AJF – Cap. II, art. 13, lit. j).

În acest context, menționat mai sus, să vii tu, secretarul general Florian Mierea, și să pronunți cuvântul CORECTITUDINE a conducerii AJF, mi se pare o dovadă de…”mare caracter“!  

Și ca să întărească spusele secretarului general, Il presidente s-a apucat să citească de pe un laptop, făcând, la rândul său, prima referire la Regulamentul Disciplinar (min. 16,16), și dovedind încă o dată – pentru cine mai avea dubii – că cititul este pentru dl. Malac o activitate mai rar practicată. Și, la fel ca și antevorbitorul său Florian Mierea, președintele Malac susține că toată lumea trebuie să respecte regulamentele… Cu excepția sa probabil, care le încalcă zilnic fără nicio remușcare!

Ca să-și mai ”învinețească“ o dată pieptul, președintele a spus că meciurile se filmează cu “sprijinul” echipelor… În traducere liberă, echipele sunt obligate să achite un barem de filmare operatorului! Dar, conducerea a fost cea care a decis să se filmeze, fără să aibă mijloacele de plată ale serviciului. ”Porumbelul buclucaș“ mi-a șoptit că respectivul operator are mari sume restante de încasat din partea ajefiștilor. Și asta apropos de… corectitudinea ce ”domnește“ pe str. Pop de Băsești nr. 43!

Ca să justifice așa-zisa clamată transparență, Malac mai menționează, în afara site-ului oficial, pagina de Facebook și canalul Youtube, care, este adevărat, există, dar de unde lipsesc o serie de informații importante. Cum ar fi, de exemplu, conducerile tuturor echipelor participante, din fișele anuale de înscriere.

Alo, dom’ președinte, Hotărârile comisiilor sau ale Comitetului Executiv se ADOPTĂ, nu se ADAPTĂ (min. 19,19)… Ce răi sunteți! Mai greșește omu’… că are emoții când se vede cu microfonul în gură!

Vicepreședintele Raul Constantin Ghiciulescu și vicepreședintele Ionel Poclid și-au ”demonstrat“, la rândul lor, veleitățile de a susține un ”spici“ de impact la o audiență tot mai plictisită (ex: masa lugojeană de la min. 24,46)!

“Spectacolul” a continuat cu președintele CJA Timiș, Nicolae Grigorescu, care, la fel ca și ceilalți mari vorbitori, a considerat că totul este perfect în activitatea arbitrilor din județul Timiș. Numai că a trecut sub tăcere “performanța” cea mai importantă pe care a realizat-o la conducerea arbitrilor timișeni: nici măcar un arbitru la Liga 1; un arbitru (Roman George Cătălin) și trei asistenți la Liga 2 (Călin Cimponeriu, Andrei Nicolae-Chițoiu, Raul Constantin Ghiciulescu – pentru că a realizat aproape toate site-urile AJF-urilor); un arbitru (Claudiu Gaitin) și cinci asistenți la Liga 3 (Alin Botaș, Mădălin Bulgărașu, Alex-Gabriel Gherman, Patrik-Ștefan Sandu, Marius Talpoș)! Datele sunt preluate de pe site-ul oficial al Comisiei Centrale de Arbitri (CCA).

Cu toate că pe site-ul AJF figurează mult mai mulți arbitri la fiecare eșalon, în realitate toți ceilalți fie au renunțat la arbitraj, fie au fost scoși din loturi pentru “performanțe” îndoielnice sau la limită de vârstă și fără vreo perspectivă!

Pentru conformitate, un județ comparabil ca potență financiară și activitate, cum este Clujul, are un arbitru și doi asistenți la Liga 1, doi arbitri și trei asistenți la Liga 2, zece arbitri și 12 asistenți la Liga 3!!!! Și tot prin comparație, în 2010 județul Timiș avea un asistent la Liga 1, doi arbitri și patru asistenți la Liga 2, cinci arbitri și 12 asistenți la Liga 3… Judecați singuri “performanțele” sub “managementul” lui Nicolae Grigorescu! E un pas înainte sau unul înapoi???

Am aflat, cu mare liniște, că AJF Timiș nu are nici o datorie la bugetul statului și că s-a “descărcat“ cu bine de gestiune pentru precedentul exercițiu financiar! Doamne ajută! Că aveam emoții, după renunțarea la o serie de taxe aducătoare de venituri…

Tragerea la sorți a echipelor beneficiare a câte unui rând de echipament a evidențiat un alt aspect, pe care l-am tot menționat în articolele din Sporttim. Acum s-a văzut clar că o parte dintre participanții la Adunarea Generală din 27 iulie 2019, NU aveau dreptul de reprezentare legală și statutară a cluburilor/asociațiilor, ei nefăcând parte dintre persoanele de conducere ale respectivelor cluburi/asociații. Au fost în schimb prezenți jucători, antrenori, delegați care completează Rapoartele de arbitraj, niciunul însă cu drept de vot conform Statutului! Dar asta contează prea puțin pentru conducerea AJF Timiș, ca de altfel multe alte prevederi pe care le încalcă zilnic! Drept dovadă a afirmațiilor pe care le-am făcut în aceste rânduri, vă ofer încă o dată înregistrarea filmată complet a lucrărilor respectivei adunări…

Băieți, v-ați dat din nou cu stângu-n dreptu’!!!!!   

https://www.youtube.com/watch?v=NSHdYJbYgmM&feature=youtu.be

P.S.: Comitetul de Urgență, adică cei patru ”mușchetari“, Malac, Ghiciulescu, Trancă și Poclid, au decis, după consultarea reprezentanților echipelor, că anul acesta nu se mai retrogradează din Liga 4 și Liga 5, și se va juca doar un play-off între primele 6 clasate în Liga 4. Fără a se preciza sistemul de disputare a jocurilor și de punctare. Trecem peste faptul că o astfel decizie trebuia luată de Comitetul Executiv, deoarece nu era nici o urgență pentru o astfel de măsură! Probabil că “eminențele” din “echipa cât o țară” se vor “inspira” din sistemul aplicat de FRF pentru Liga 2. Pe site nu există încă detalii.

Suntem însă curioși cine va plăti testele obligatorii de Covid 19 înaintea fiecărui joc? Ale tuturor jucătorilor și oficialilor! Echipele arată cu degetul spre AJF, dar ajefiștii ridică din umeri când e vorba de bani… Ei știu să ia, mai puțin să dea!

Și de astă dată nene Iancule e la fel de cert… curat, murdar!!!

Concluzia finală: respectarea statutului și regulamentelor nu este opțională! E obligatorie!

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + 5 =

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: