Sfaturi pentru realizarea biletului la pariuri sportive

Aproximativ un sfert dintre bărbații români care au împlinit 18 ani joacă la pariuri sportive, măcar ocazional. Cei mai mulți o fac ca să se distreze, fără a neglija însă ideea că pot obține și un oarecare profit pe baza cunoștințelor pe care le au despre sport. Adevărul este că, dintre toate jocurile de noroc, pariurile se bazează cel mai puțin pe șansă.

Pariorii cu experiență au mai mult succes decât începătorii, întrucât au simțit „pe bugetul lor” că trebuie să respecte anumite reguli pentru a-și spori șansele de câștig. Cine le ignoră tot are parte de emoțiile caracteristice acestei activități de divertisment, însă trebuie să își alimenteze contul lunar.

Pornind de la observația de mai sus, ne-am gândit că ar fi util să sintetizăm regulile respectate de jucătorii de succes într-o serie de sfaturi pentru „debutanți” și nu numai. Dacă le vei urma întocmai, vei avea șanse mai mari să te bucuri atunci când vei apela la o funcție precum verificare bilet Superbet și vei vedea că biletul tău este „verde”.

Specializează-te în câteva competiții

Regula numărul 1 este să nu pariezi niciodată pe sporturi pe care nu le urmărești. Chiar dacă vezi că un tipster are cifre foarte bune, nu miza „în orb” pe un eveniment din baseball doar pentru că ai văzut un „pont” cu cotă mare postat de acesta. Poate că pronosticul se va adeveri, însă cel mai bine este să poți verifica și tu sugestia. Dacă nu știi nici câți jucători sunt într-o echipă de baseball, nu ai cum să analizezi meciul. Sunt banii tăi în joc, nu ai tipsterului.

Dacă îți place fotbalul, specializează-te în două sau trei competiții pe care să le visezi noaptea. Să știi numele tuturor jucătorilor, cine e dreptaci și cine e stângaci, cine are probleme în viața personală etc. Așa fac profesioniștii. Nu rata niciun meci din acele competiții, în direct sau înregistrate.

Analizează fiecare meci cu atenție

Cunoscând în detaliu fiecare echipă și având o bază de date solidă cu surse de informare, îți va fi ușor să analizezi meciul, iar o analiză corect făcută este piatra de temelie a succesului în această activitate. Considerentele tehnico-tactice sunt importante, ca și completare pentru alte secțiuni care nu trebuie să lipsească din avancronică: forma echipelor, ultimele rezultate la general și ultimele rezultate acasă/în deplasare, rezultatele directe, absenții, echipele probabile.

Dacă știi contextul în care se joacă meciul, atunci îți vei da seama și de motivația fiecărei echipe, de atmosfera din cadrul loturilor sau de problemele pe care le are fiecare antrenor. Nu este obligatoriu să pariezi pe rezultatul final. Uneori, piața „goluri” oferă mai multe variante de bilete câștigătoare.

Calculează singur cota pariului dorit

Nu te încrede în cotele afișate pe site-urile de pariuri. Operatorii le fixează conform unor criterii comerciale, nu neapărat pentru a indica gradul de risc al pariului. Cel mai bine este să calculezi singur cota selecției pe care ai pus ochii. E foarte simplu: în urma analizării meciului, apreciezi cam cât la sută este posibil ca pariul să iasă. Să spune că ajungi la concluzia că sunt 40% șanse va o partidă să se termine la egalitate. Pentru a afla cota corespunzătoare, răstorni fracția, adică împarți 100 la 40. Așadar, cota „corectă” pentru X ar fi 2,5. În cazul în care cota oferită de agenție este mai mare, atunci se spune că pariul are valoare și merită plasat.

După ce ai calculat cota, poți ajusta miza pariului în funcție de valoarea ei și de bankroll. Acesta este un principiu de bază în managementul banilor. Orientativ, poți miza 10% din buget pe cote între 1.25 și 1.40, 7% din buget pe cote între 1.41 și 1.60, 5% din buget pentru cote între 1.61 și 1.80, 3% din buget pe cote între 1.81 și 2.20, respectiv 1% din buget dacă cota pariului este mai mare de 2.20.

Profită pe cât se poate de ofertele promoționale

Așa cum am spus, succesul vine o dată cu acumularea experienței, iar experiența se câștigă prin plasarea unui număr cât mai mare de pariuri. Continuând pe firul logicii, pentru mai multe pariuri ai nevoie de un buget mai mare. Vestea bună este că nu e nevoie să pui tu la bătaie fonduri mai generoase, pentru că există ofertele promoționale prin care agențiile online îți suplimentează sumele depuse.

Profită de aceste oferte pentru a obține fonduri suplimentare, pariuri gratuite sau pariuri fără risc. Nu sunt de neglijat nici cotele mărite sau extra câștigul oferit pentru biletele cu mai multe selecții (deși recomandabil este să joci un singur meci pe bilet). În esență, ele înseamnă mai multă distracție pe aceiași bani alocați de tine pentru pariuri sportive.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Internațional și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − = trei

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: