Și Crișul Chișineu Criș face scor cu codașa Avântul Periam

Crișul Chișineu Criș a efectuat vineri de la ora 14 o repetiție de succes acasă înaintea meciului de pe teren propriu cu CS Șoimii Lipova, depășind categoric în penultima rundă a sezonului de toamnă din Liga 3 codașa Seriei 8, CS Avântul Periam: 5-0 (2-0). 

A patra în clasament înaintea acestei a 14-a etape din sezonul regulat, la numai 3 puncte în urma ghirozenilor de pe a treia treaptă a podiumului respectiv la 5 după rivala arădeană Șoimii, CS Crișul și-a consolidat astăzi poziția în zona play-off, adăugând prețioasei victorii de la Ghiroda un al treilea succes consecutiv în retur. 

Invincibili încă din 9 septembrie, când pierdeau cu 3-2 la Dudeștii Vechi, cei din Chișineu Criș au fructificat în a cincea etapă din retur avantajul terenului propriu dar și superioritatea valorică, stingând ”lanterna roșie”, care s-a ales cu o nouă corecție severă.

Dacă arădenii au acumulat 5 victorii și 6 remize în ultimele 11 etape, în schimb ultima clasată, din Periam, a încasat astăzi mai multe goluri decât conform mediei de 3 primite pe meci în acest campionat, înregistrând un al treilea eșec la rând după două înfrângeri consecutive acasă, cea de săptămâna trecută, tot la 5 goluri diferență, 1-6 cu Șoimii.

Astăzi a fost 5-0 pentru Crișul după ce Flavius Toboșaru a deschis scorul în minutul 24 iar Cătălin Barbu l-a majorat în minutul 37 – atunci când portarul Burtic a vrut să dribleze în propriul careu, tot el înscriind și în minutul 77, după ce Rareș Mureșan trimitea în minutul 64 în propria poartă, Cătălin Dinu stabilind rezultatul final în minutul 81.

Duse sunt așadar zilele când Avântul remiza în tur 2-2 cu Crișul, la Periam, din contră, înfrângerile grele adunându-se în dreptul codașei promovate din liga a patra în 2020, dacă notăm că deplasarea de astăzi a constituit prima ieșire în județul Arad a albaștrilor timișeni din 16 septembrie, când cedau tot cu 5-0 și Șoimilor Lipova. Deja 4 corecții la minimum cinci goluri diferență, cu tot cu acel 7-0 de la Reșița: CS Crișul Chișinău Criș – Avântul Periam 5-0 (2-0).  

Dan Stupar (antrenor Crișul): ”Victoriile aduc victorii și, bineînțeles, mai multe puncte în clasament decât rezultatele de egalitate pe care le-am obținut, la un moment dat în exces. Dar acum se dovedesc foarte importante și acele remize. Până la urmă, echipa a câștigat în moral și încredere și au venit și victoriile ce ne-au dus pe loc de play-off. La meciul de azi am avut trei absențe dintre titularii obișnuiți, Grigore – care a fost suspendat, și accidentații Haloș și Pașca. Dar cei care au intrat și-au făcut datoria. Oaspeții s-au apărat aglomerat, a fost greu să-i desfacem, de-abia după 2-0 au ieșit și ei la joc. Nu mai aveau ce să apere și atunci i-am mai surprins de trei ori. Victoria este a tuturor, a conducerii, a staff-ului și a băieților, o cireașă pe tortul de ziua mea, ce va fi duminică. O voi petrece în liniște, acest 5-0 rezonează cu vârsta de 55 de ani. Cu siguranță, luni mă achit la băieți cu o bere.”

Răzvan Leucă (antrenor Periam): ”Un joc în care rezultatul nu reflectă ceea ce s-a întâmplat pe teren. Dar am reușit contraperformanța să luăm goluri mult prea ușor pentru nivelul ligii a treia, cum a fost cazul în minutul 37. Mai avem un meci acasă cu Buziaș, iar când celelalte echipe intră în vacanță noi vom continua munca pentru a forma un lot care să ne ajute să ne îndeplinim obiectivul.”

Clasamentul actualizat, pe coloana datelor tehnice, laolaltă cu rezultatele și programul rundelor 14-15 în C8.

Crișul: Iliescu – Burlă, Hreniuc (minutul 78, Moise), Nistor, Siminic – Iuga (min. 59, Dinu), Janu (min. 72, Pavel) – Popa, Gavrilaş, Toboșaru – Barbu (min. 78, Botiș). 

Antrenor: Dan Stupar  

Pe bancă: Maliţa, Păşcălău, Haloş. 

Periam: Burtic – Siminiceanu (minutul 61, Mager), Mureșan (min. 78, Popescu), David, Kuhn – Mitre, Oancia – Gălățan (min. 61, Viașu), Sîntean, Gașpar – Prața (min. 63, Bot).

Antrenor: Răzvan Leucă.

Pe bancă: Bîlc, Voinea, Ologu, Filip. 

Arbitri: Papp – Moldovan și Sîncrăian (toți din Târgu Mureş). Observator de arbitri: Moisin (Oradea); delegat de joc: Meşinschi (Anina).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 − unu =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: