Și cu Predescu în repriza I iar Sorescu în cea de-a doua, ASU Politehnica trece cu 5 marcate de AFK Csikszereda

S-au aflat la doar un pas de a deveni colege de eșalon în viitoarea ediție a Ligii 2 însă dacă tot nu se vor întâlni în sezonul 2017-2018 al diviziei secunde, au făcut-o într-un meci cu caracter amical, jucat la mijlocul acestei săptămâni în zona centrală a țării, unde ”violeții” își derulează stagiul de pregătire centralizată.

Iar ASU Politehnica a obținut o victorie la scor în cel de-al treilea joc de verificare din pregătirile de vară, dispunând de un sparring-partner din liga a treia, care a ratat de o manieră dramatică promovarea în eșalonul doi.

Aflată în ultima săptămână de cantonament, demarat la startul celei precedente, ASU Politehnica Timişoara a disputat o nouă partidă amicală, în compania formației din liga a treia AFC Csikszereda Miercurea Ciuc, antrenată de ex-rapidistul Robert Ilyes, trupă harghiteană de care bănățenii s-au desprins după un joc pe care l-au avut la discreţie, ”violeţii” câştigând cu 5-2 (2-1).

Într-adevăr, Csikszereda a ratat pe ultima sută de metri promovarea în Liga 2, în chiar ultima etapă, a 30-a în Seria 1 din Liga 3, cedând acasă din calitate de lider ocupantei poziției a treia, CS Știința Miroslava, 0-1 pe 26 mai, rezultat prin care ieșenii au smuls șefia la potou, deși cei din Miercurea Ciuc o deținuseră de departe în cele mai multe cazuri pe parcursul campaniei 2016-2017. Mai întâi în runda a 3-a iar apoi în jumătatea secundă a turului, din etapa a opta până în cea de-a 15-a, la finalul stagiunii de toamnă, încheiată cu o singură înfrângere. Mai mult, harghitenii s-au distanțat chiar și la 5 puncte după prima rundă din retur, rămânând în fotoliul de lider până în etapa a 18-a iar apoi revenind în frunte și în rundele 20 și 21 respectiv spre final, în etapele 25-29. Nu însă și atunci când conta mai mult, în cea de-a 30-a, când au suferit doar a treia înfrângere din tot campionatul, suficient însă pentru a nu face pasul spre Liga 2.

Ce a fost, a fost, urmând o nouă campanie, pentru ASU Politehnica tot în Liga 2, înaintea căreia s-a mai întărit la mijlocul acestei săptămâni. Astfel, ”violeții” au reuşit astăzi transferul unui jucător cu experienţă, Cornel Predescu, care a jucat la Urziceni, CS Otopeni şi ultima dată în Albania, la Skenderbeu, clasată pe locul trei la sfârşitul campionatului. Iar tot astăzi a ajuns în cantonament şi Deian Sorescu, care s-a reîntors după cele trei săptămâni în probe în Danemarca, la echipa Esbjerg, fără a fi semnat un contract cu scandinavii. Și ca încă o noutate, antrenorul care se va ocupa de pregătirea portarilor este Vasile Șleam, fost la cei din Baia Mare.

Ca marcatori în amicalul câștigător, golurile au fost înscrise de Cătălin Bădăuţă, Ionuţ  Plămadă, Marco Giuricici, Ioan Mera şi Marius Staicu.

ASU Politehnica a abordat prima repriză cu Fişteag – Motreanu, Mera, Coadă, Taub, Krausz, Stancu, Ignea, Plămadă, Bădăuţă şi Predescu, după care, în repriza a doua, s-a axat pe Gakos (Filip) – Turda, Bilia, Lazea, Ţugui, Sorescu, Giuricici, Ghinescu, Staicu, Bîte şi Neamţu.

Următorul meci de pregătire pentru timişoreni este la încheierea cantonamentului, cu Olimpia Cetate Râşnov, cel mai probabil de la ora 10, sâmbătă 22 iulie, pe terenul din Săcele.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × = saizeci trei

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: