Şi Picu, un dublu vicecampion cu Poli, e şuntat: „Ce vină am eu la cădere?”

În nişte foarte tulburi zile la clubul polist, dar cu turbulenţele etanş mascate, un alt component al staffului tehnic al clubului a fost pus în ingrata postură de a accepta nişte condiţii incompatibile cu performanţa tocmai realizată de cucerire a locului secund în Liga 1.

Este vorba despre Dragoş Picu, antrenor de portari care a reeditat în luna mai reuşita atinsă din aceeaşi postură cu poliştii în 2009, şi anume locul 2 în elită. Dar, vorba lui Picu, „oare ce vină am avut eu că s-a ajuns unde s-a ajuns?”, referindu-se la datoria îndeplinită faţă de club dar şi la decizia mai marilor polişti, fără a se oferi vreo justificare, de a fi strămutat la echipa „satelit”, în acelaşi rol, la rocadă cu Călin Frunză, mutat la divizionara B. Mai mult, strămutat pe toboganul ligilor în jos şi în nişte condiţii pecuniare diminuate. Picu s-a limitat la a estima că este vorba de „noua politică a clubului” şi cum văd conducătorii polişti rostul lucrurilor.

Aşadar dublul vicecampion naţional cu Poli în ultimele trei sezoane a fost invitat după un retur de eforturi şi emoţii, în care foarte puţine au fost gafele cu repercusiuni negative împărţite de Pantilimon şi Taborda, portari pe care i-a pregătit, să coboare o treaptă, pe mai puţini bani. Cum vine asta şi pe unde s-a mai auzit de aşa ceva!? Decizia e cu efect imediat, aşa încât antrenorul de portari din pregătirile la Debrecen şi Saalfelden, în iunie şi iulie, a fost înlocuit înaintea celei de la Gyula.

Picu semnase în iarnă, la revenirea la echipă în stafful lui Uhrin jr., cu care mai conlucrase inclusiv în Cipru, la AEL, pe o perioadă de 3 ani, din care, iată, a „dus” doar o jumătate de sezon, neacceptând noile condiţii oferite şi având un argument forte în potenţiala reînodare a colaborării cu antrenorul principal ceh. „Vreau să continui ca antrenor cu portarii în echipa domnului Uhrin jr., la viitorul club pe care îl va antrena”, a spus Picu, care avea un contract de convenţie civilă cu clubul.

Dragoş Picu a pregătit goal-keeperii polişti începând cu anul 2006, la echipa mare, şi până în 2009, într-un sezon „împărţit” de tehnicienii Uhrin jr. şi Balint, după care ajungea, cum s-ar fi putut întâmpla şi acum, la echipa a doua, iar ulterior în Cipru. „Am activat minim 3 ani la echipa mare iar restul, un an şi ceva, la a doua”, a calculat antrenorul.

Ca un gest remarcabil, deşi a rupt-o practic cu Poli, Picu merge încă la antrenamentele echipei „satelit”, rămasă fără antrenor de portari, în ideea de a oferi o mână dezinteresată de ajutor, asta până la sosirea unor oferte din alte zări.

Lepmets, Iordache, momentan indisponibil vreme de 3 luni, în urma unei operaţii, plus Ostafie, adăugat balticului în cantonament la Gyula, ar contura postul dintre buturi la echipa mare în 2011-´12, în perspectiva iminentei cedări a internaţionalului Pantilimon. Rusu, Triţoiu şi Gârlea sunt tinerii componenţi ai „satelitului”, între buturi.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la Şi Picu, un dublu vicecampion cu Poli, e şuntat: „Ce vină am eu la cădere?”

  1. pascal spune:

    pentru ca est iF.F.F. slab mai Picule esti „pic”! cine te-a tinut pana acum nu mai are niciun cuvant de spus in favoarea ta? sau luai cumva cam multi bani? oricum a venit altul, care la randul lui are si el pile si a aparat ceva, totusi, la viata lui…chiar poarta lui POLI aia adevarata!

  2. paste pascale spune:

    Bai Pascale,nu prea vrei sa „canti”la alte mese?Prea te iei tu de toti asa….Dar de ce nu te-au pus pe tine,daca te crezi vreun destept.Tu te crezi mai tare decat Picu(cine esti tu sa spui ca el e slab)?Daca ai argumente spune-le,daca nu veziti de viata ta mizerabila,ca esti unu dintre cei care cred ca „in fotbal le stiu pe toate”.Dar sigur daca iti dau o minge la picior,o spargi……:)

  3. pascal spune:

    Sti ceva? Spun ce vreau si unde vreau. Dar, sa-mi spui tu mie unde a profesat si ce a profesat acest Picu pana sa-l aduca Negrei? Daca esti prost si te doare adevarul stai in banca ta si nu te lua de cei care au curaj si stiu sa scrie. Si daca tot vorbesti de spart mingi, inseamna ca am sut puternic asa ca iti dau un sut in dos si basti din fata mea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 5

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: