Și totuși: UTA – CFR Cluj 0-1 (0-1)

În anul 1973, CFR Cluj lupta din greu pentru evitarea retrogradării, în timp ce UTA participa în Cupa UEFA, iar partida directă a avut loc la Arad, unde clujenii au învins cu scorul de 2-1. Din motive de neînțeles, în acea partidă nu au evoluat Ladislau Brosovszky și Attila Kun, dar la CFR au jucat Viorel Vișan, Romică Petrescu și frații Bretan, Marius și Sorin.

Duminică seară, CFR Cluj a venit la Arad din postura de campioană și se anunța ca fiind un adversar de temut pentru UTA. Însă nici una dintre echipe nu a avut acțiuni notabile de poartă în prima repriză a jocului din etapa a X-a în Liga 1, chiar dacă arădenii au avut o ușoară dominare. Iar golul lui Chipciu, fie și dacă a fost unul spectaculos, a venit oarecum împotriva cursului jocului.

Repriza a doua a fost dominată clar de UTA, oaspeții rezumându-se în a apăra cu strășnicie avantajul avut. Antrenorul Balint a renunțat la un mijlocaș defensiv și l-a introdus pe Antal, un jucător cu profil ofensiv, astfel că dominarea gazdelor a fost și mai pregnantă.

De cealaltă parte, antrenorul Dan Petrescu, simțind pericolul, a introdus încă un fundaș central, Cestor, și a întărit flancul stâng prin introducerea apărătorului Ștefan, deoarece pe acea parte Roger și Antal creau superioritate.

Ocaziile arădenilor au fost ratate rând pe rând de Da Silva, Hora, Antal, totul culminând cu bara debutantului Mercioiu. În tot acest răstimp, oaspeții au tras de timp într-o manieră care nu cadrează cu o echipă campioană.

Așa s-a încheiat partida de aseară, arădenii rămânând cu regretul că, deși au făcut o partidă bună, nu au reușit nici măcar egalarea: 0-1 (0-1).

A fost doar a doua înfrângere a arădenilor în noul campionat al Ligii 1, dar și a doua în aceeași săptămână după eliminarea suferită din Cupa României, pe când liderul detașat CFR Cluj, care aborda deplasarea pe Mureș cu numai 3 puncte pierdute și un avantaj de 8 puncte, a rămas aidoma celor din Botoșani cu un singur eșec în primele zece runde.

Rezultatele etapei, în care momentan s-au consemnat câte două victorii ale gazdelor respectiv oaspeților – toate la limită, precum și tot atâtea remize, pe coloana datelor tehnice ale secțiunii Fotbal, laolaltă cu programul viitor și ierarhiile la zi. UTA va juca în runda următoare sâmbătă 2 octombrie de la 16:30 la București cu Dinamo iar ulterior, în etapa a XII-a, după pauza competițională, pe teren propriu cu nou-promovata U Craiova 1948, în jurul datei de 16 octombrie.

*

UTA – CFR Cluj 0-1 (0-1) 

A marcat Chipciu (min. 27) cu un șut din întoarcere din careu la o pasă cu capul a lui Bordeianu.

Arad, 26 Septembrie 2021; arena Francisc von Neuman; teren bun; spectatori: 5.000.

UTA: Fl. Iacob (cpt.) – Vukcevic (minutul 90, Mercioiu), Da Silva, Benga, Baravykas – Batha, Passaglia (min. 63, Antal) – Miculescu (min. 46, Isac), Ubbink, Roger – Hora.

Antrenor: Balint Laszlo.

Pe bancă: Balauru, Shlyakov, Bustea, Vorobjovas, Mihai.

CFR Cluj: Bălgrădean – Manea, Bouhenna, Burcă, Camora (cpt.) – Păun (min. 76, Ștefan), Bordeianu, Culio (min. 86, Cestor) – Petrila (min. 85, Gîdea), Costache (min. 65, Boateng), Chicpiu.

Antrenor: Dan Petrescu.

Pe bancă: Hindrich, Graovac, Ciobotariu, Fică, Gondiu.

Cartonașe galbene: Bălgrădean, Culio, Cestor.

Arbitri: Horia Mladinovici (București) – Adrian Ghinguleac (București), Daniel Mitruți (Craiova). Rezervă: Viorel Flueran (Craiova). Observatori: Viorel Ilinca (Pitești), Aron Huzu (Sibiu).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt + 6 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: