Sibieni la primul triumf în 2018: AFC Hermannstadt 2 – ACS Ghiroda 2-1 (1-0)

Echipa a doua a nou-promovatei secund divizionare sibiene s-a redresat în această după-amiază prin a câștiga pentru prima oară în noul an în returul Seriei a IV-a din Liga 3, reabilitare în urma eșecului la scor din runda reprogramată pentru săptămâna aceasta ca intermediară, 0-4 în propriul fief cu liderul ACS Șirineasa. ”Satelitul” de pe Cibin n-a mai deviat de pe traiectorie, dispunând de timișenii câștigători marți în deplasare și egalându-i astfel la puncte în clasament: AFC Hermannstadt 2 – ACS Ghiroda 2-1 (1-0).

Astăzi ar fi trebuit în mod normal să se încheie prima treime a parcursului din returul Ligii 3, însă amânarea celor două runde perturbate de vreme a făcut ca runda în curs, a cincea pe țintarul sezonului de primăvară dar doar a patra și bifată pe teren, să fie prinsă la mijloc de intermediarele ce vor pune la încercare rezistența competitoarelor după lunga pauză de iarnă.

Pentru moment, bucuria a fost de partea ardelenilor, triumfători în duelul din jumătatea secundă a clasamentului, Lucian Dumitriu înscriind în ambele reprize, în minutele 17 și 52, după care Denis Hotca a redus din handicap pentru bănățeni, cu golul de onoare din minutul 79.

Când oaspeţii au marcat în urma unei centrări de pe flancul drept, expediată de Constantin Popa şi finalizată cu capul din apropiere de Denis Hotca: 2-1. Insuficient însă pentru evitarea celei de-a 3-a înfrângeri în noul an, la limită în favoarea sibienilor reabilitați după un 3-3 la Giarmata, 1-1 acasă cu Șoimii Lipova și mai ales recentul drastic 0-4 de marți.

Continuarea, cu două meciuri acasă pentru ghirozeni, împotriva unor vizitatoare din județul Arad, marți cu cei din Cermei, în weekend-ul viitor cu CS Național Sebiș. Sibienii cu a doua cea mai penetrabilă defensivă din C4 se vor deplasa în schimb în restanța intermediară la CS U Craiova SA 2, dar apoi și la Reșița.

Vlad Bura, antrenorul nou-promovatei din județul Timiș, a admis că ”nu a fost un meci de care să fiu mulţumit, dar sincer, am avut mai multe ocazii decât adversarul nostru. Am avut două goluri anulate şi un 11 metri neacordat la un fault clar asupra lui Matiş. Am pierdut nemeritat!”

Au jucat la învinși Gakos – Semeniuc (min. 60, Hotca), Lazăr, Gavriluţă, Ciobanu (min. 80, Mureşan), Berivoescu (min. 55, Neamţu), Saizu, Popa, Mancaş, Totic (min. 30, Matiş), Baranyi.

Antrenor Vlad Bura.

Pe bancă: Barbu, Dincă şi Holovcici.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + = sapte

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: