Sîrbovan, dublă în triumful Fortunei la Târgoviște, Adelina Ion 5 în CFR – Real Craiova 9-0

Ambele prim-divizionare timișene de fotbal feminin au câștigat astăzi în cea de-a cincea rundă din sezonul de primăvară, la mijlocul returului, izbutind să se impună în paralel în Liga 1 pentru a doua etapă la rând, de astă dată într-o inversare de roluri, Fortuna Becicherecu Mic în deplasare iar CFR ”la Gara Mare”.

Nou-promovata din Becicherecu Mic a triumfat astăzi de la ora 11 sub Turnul Chindiei, unică victorie în deplasare a etapei a 14-a în Liga 1 feminină, efectuând un pas înainte față de întâlnirea tur din toamnă, în care, conducând tot cu 2-1 la pauză, remiza 2-2 cu dămbovițencele, Fortuna obținând astfel la vremea respectivă întâiul punct în elită.

Bănățencele mai învingeau însă în deplasare și la finele sezonului de toamnă, 1-3 la Craiova, într-o primă rundă cu triumfuri timișene în paralel în Liga 1, iar astăzi le-au egalat la puncte în clasament pe învinsele din județul Dâmbovița, în condițiile în care pe lângă cele 4 runde rămase de disputat din retur Fortuna mai are în program și restanța acasă cu Vasas Femina Odorhei, pe 13 mai de la ora 11, reprogramată din a doua reuniune pe 2018.

CSȘ Târgovişte – Fortuna Becicherecu Mic 2-3 (1-2)

Gazdele au deschis scorul însă fetele de la Fortuna au întors scorul până la pauză prin golurile marcate de Cristina Sucilă și, în ultimul minut al primei reprize, Larisa Sîrbovan. Localnicele au înscris și primul gol al reprizei a II-a, cu numai 10 minute înainte de final, când egalau, dar ultimul cuvânt tot Larisa Sîrbovan l-a avut, izbutind ”dubla” şi implicit victoria pentru echipa sa: 2-3.

Fortuna a folosit următoarele titulare: Crişan – Stoianov, Abrudan, Costa, Bondre, Mândruţ, Tomesc, Usain, Sucilă, Linul, Sîrbovan. Au mai jucat: Jurj şi Voinea. Pe bancă: Betea şi Pirtea.

Și urmează o altă deplasare, dar în nord, duminică la 11 la Prundu Bârgăului.

Scorul etapei l-a semnat de la 11 ”la Gara Mare” secund clasata nevoită să se reabiliteze după eliminare suferită miercuri în sferturile Cupei României la Târgoviște, cu 4-2 (1-0). Într-adevăr, într-o zi în care și deținătoarea trofeului a fost scoasă din cursă, 3-2 pentru ACS Vasas Femina acasă cu Olimpia Cluj, alb-vișiniile au ieșit de pe tronsonul întrecerii eliminatorii, în care celelalte sferturi sunt programate spre mijlocul lunii viitoare, Piros Security – Navobi Iași și AFC Fair-Play – Heniu, la București.

Pornind ca mare favorită acasă împotriva ”lanternei roșii” din Bănie, echipa de pe Bega aproape a dublat scorul victoriei din tur din Oltenia: CFR – Real Craiova 9-0 (7-0). Altădată în acest deceniu un duel din prima jumătate a ierarhiei elitei, CFR – Real a constituit un galop de sănătate al timișorencelor, gruparea din Bănie făcând bine să-și revină cât mai curând cu putință, iar dacă nu, mai adecvat să-și modifice denumirea, nu de alta dar mai ilustre formații cu un asemenea nume nu sunt ciuca bătăilor.

Adelina Ion a semnat nu mai puțin de cinci goluri, Manuela Voica două iar Alice Cociuba şi Maria Neacşu fiecare câte unul, ”vișiniile” marcând de 7 ori în repriza I.

Florin Bugar a folosit următoarele jucătoare: Dîrle – Şuveţ, Bistrian, Obrad, Heişu, Ababei, Ionela Voica, Neacşu, Maria Voica, Cociuba, Adelina Ion.

Iar duminica viitoare ”vișiniile” au ocazia să se revanșeze în mod direct în fața târgoviștencelor cu ocazia jocului de campionat, tot pe stadionul CFR, duminică de la ora 11.

Rezultatele etapei a XIV-a, pe coloana clasamentelor. 

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ noua = 16

 


Ultimele articole din categoria Feminin: