Șoimii Lipova învinge din nou la Ghiroda în acest sezon. Acum în play-off

Debutul fazei play-off în seria arădean-timișeană a Ligii 3 a fost nefavorabil gazdelor bănățene, învinse vineri după-amiază. Liderul CSC Ghiroda și Giarmata Vii chiar la ultima fază, 1-2 (0-1) pe ”Emilian Pavel” cu vicecampioana ediției trecute, CS Șoimii Lipova.

Vizitatoarele arădene s-au impus pe 1 aprilie în etapa I a grupei I valorice în Seria 8, prima dintre cele 9 runde ale play-off-ului, Șoimii învingând cu 1-2 la Ghiroda iar CS Crișul Chișineu Criș cu 0-1 la Dumbrăvița. Cu alte cuvinte, ocupantele locurilor 3-4, în regres față de sezonul trecut, când s-au clasat pe primele două poziții, au dispus de timișene pe terenul acestora.

Albastru-galbenii Ghirodei, cu punctaj maxim în jocurile din 2022, 1-0 acasă cu Crișul și 1-5 în deplasare la Cermei la finele returului, încheiau sezonul regular cu 7 puncte avans în fruntea ierarhiei, chiar 9 față de campioana campaniei precedente, din Chișineu Criș, respectiv 11 în fața Șoimilor Lipova. Însă a patra clasată a deschis scorul lângă Timișoara încă din primul sfert de oră, dintr-o lovitură de la 11 metri, și a dat o adevărată lovitură la chiar ultima fază, 1-2 și 3 puncte. 

Astfel, ghirozenii mai dețin 6 puncte avans, acum față de Crișul, ocupantele locurilor 2-4 fiind înșiruite la câte un punct distanță una de alta, cei din Chișineu Criș cu 32, CSC Dumbrăvița 31 și Șoimii Lipova 30. Urmând vineri de la ora 17 întâlnirile Ghiroda – Dumbrăvița și Lipova – Chișineu Criș. 

În tot cazul, Șoimii a repetat isprava sa pe ”Emilian Pavel” din 29 octombrie 2021, în retur, când învingea cu 0-1 pe terenul galben-albaștrilor. Lipovenii, 6 puncte din 6 posibile la ghiroda în acest campionat. 

Ultimul eșec al Ghirodei, tot cu Șoimii, tot acasă, în octombrie

Vineri, au luat-o pe drumul cel bun încă din primul sfert de oră, Filimon fiind faultat de Precup în suprafața de pedeapsă, lovitură de la 11 metri transformată de același Vlad Filimon, în minutul 12, cu un șut pe jos în stânga lui Mosoarcă: 0-1.

Șoimii a dat tonul și a menținut nota dominantă în cursul primei reprize, în care ar mai fi putut înscrie. 

Arădenii au marcat în primul sfert de oră din repriza I, bănățenii, care au ratat și o lovitură de la 11 metri, au egalat în primul sfert de oră din partea secundă, după o fază snur a localnicilor, cu un co-autor respectiv autor abonați rolurilor, Mancaș centrare de pe dreapta, Petrișor Jichici ”cap” din 6 metri în stânga portarului: 1-1.

A urmat un joc pe contre, și gazdele ratând ocazii mari prin Românu, Mancaş, Trandu sau Jichici, fără concretețe, și se părea că rezultatul ultimei apariții acasă din 2021, 1-1 pe ”Emilian Pavel” în 26 noiembrie cu CSC Dumbrăvița, se va repeta la startul în play-off.

S-a prelungit cu 4 minute iar la ultima fază Filimon a pătruns în careu și a sutat puternic pe jos de la 13 metri, Mosoarcă respingând în fată iar Andrei Rusu punând latul din careul mic: 1-2.

Șoimii a întrerupt o serie invincibilă a fruntașei de 7 apariții, dintre care 6 victorioase, în urma acelui eșec pe ”Emilian Pavel” tot cu cei din Lipova, la fine de octombrie. Iar Șoimii va mai reveni la Ghiroda și în turul 3 suplimentar al fazei play-off, în etapa a 7-a.

În schimb primul succes al lipovenilor într-un joc oficial în 2022, în crescendo de la 0-3 acasă cu CSC Dumbrăvița, la 2-2 la Pecica și 1-2 vineri la Ghiroda. 

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Mosoarcă – Sporin, Pop, Hecsko, Coroiu – Precup, Mancaș – Grancea (min. 58, Românu), Trandu, Jichici – Bădăuță.

Antrenor principal : Răzvan Leucă.

Pe bancă: Miklos – Datcu, Bîrloveanu, Velcan, Stupu, Zavalache, Buzata, Miclău.

Soimii Lipova: Buta – Aldan, Nicolescu, Giosu, Suslak – Gavrilă, Dobrean, Salhi, Brad – Modan, Filimon.

Antrenor principal: Flavius Sabău.

.Pe bancă: Iliescu – Nagy, Stoin, Capătă, Hațegan, Leric, Rusu, Simion, Polgar.

Răzvan Leucă a spus după înfrângere că „Prima repriză a fost a Lipovei, a doua a noastră. Cred că este un rezultat mincinos. Mult mai echitabil era o remiză, dar, din păcate, noi am cam ratat, inclusiv o lovitură de la 11 metri. Cel puțin după pauză, am dominat cred că în totalitate, dar așa este la fotbal, unii ratează, alții marchează. Știam că întâlnim Lipova, o echipă cu jucători foarte valoroși și – totuși – nu cred că nu ne-au fost superiori. Din păcate, câteva greșeli au făcut să pierdem acest joc. Într-o echipă de fotbal sunt 11 jucători, nu trebuie să stăm doar în  execuțiile lui Trandu sau Bădăuță. Toți ceilalți jucători fac parte din lotul nostru, din grupul nostru și toți trebuie să-și facă simțită prezența prin joc, prin goluri și prin evoluții. Astăzi a fost o primă repriză foarte ștearsă, duă care am început să presăm ca să dăm gol. Nu a fost ziua jucătorilor mei, mai sunt multe meciuri în care pot să-și dovedească valoarea. Este este un play-off destul de dificil în care am spus încă dinaintea etapei de azi că echipele din Arad au avantajul experienței din sezonul trecut, căci ambele au jucat barajul. Noi, totuși, formăm o formație tânără, care sperăm să reușim să ținem de poziția dobândită în campionatul regular. Pentru noi obiectivul este barajul, dacă rămânem pe primul loc este foarte bine. Dacă nu, nu este nici o problemă. Dar au fost foarte mulți suporteri, sperăm să-i mulțumim data viitoare, să reușim să ne câștigăm jocurile.”

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 + = opt

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: