Șoimii Lipova, succes record în deplasare cu a patra victorie consecutivă afară: 1-7 la Fortuna

Una dintre fruntașele arădene în buzunar cu biletele pentru barajul de promovare în Liga 2 a încheiat în această seară deplasările din Seria 8 prin a stabili propriul record de scor pe teren advers în acest campionat, cu ocazia celui de-al patrulea triumf consecutiv afară. În Timiș, la junii fără succes de pe ultimul loc, pe care-i depășeau și în tur, la zero, prin a înscrie tot de 7 ori: ACS Fortuna Becicherecu Mic – CS Şoimii Lipova 1-7 (0-4).

Astfel a început vineri de la ora 17 penultima etapă a ediției 2020-2021 în seria vestică a Ligii 3, CS Șoimii semnând cea de-a șasea sa victorie în deplasările Seriei 8, celelalte 3 ieșiri remizându-le, toate în toamna lui 2020, serie invincibilă afară în ordinea cronologică: 1-1 la Periam, 2-1 la Dumbrăvița, 1-1 la Chișineu Criș, 3-0 la ACS Progresul Ezeriș, 1-1 la Cermei, 1-0 la ACS Poli, 1-0 la Pecica, 2-1 la Ghiroda și 7-1 astăzi la Becicherecu Mic. Cei din Lipova, cu 19 goluri marcate pe terenuri adverse, unde au scos de 6 ori mingea din propria plasă. 

Șoimii deține un bilanț mai bun în ediția în curs, cu zece participante, și anume 17 11 5 1 35-11 38 puncte, decât în cea anterioară, întreruptă pe 7 martie 2020, când se situa pe locul 2 după craioveni în Seria 4 – cu 16 cluburi, cu linia ierarhică 16 8 5 3 32-15 29 puncte. Cu încă un sezon înainte, în primăvara lui 2019, cei din Lipova încheiau Seria a IV-a tot pe locul 2, la două puncte în urma reșițenilor, cu bilanțul 30 18 6 6 70-42 60 puncte, într-un salt de pe locul 6 de la un an la altul, conform încheierii campaniei 2017-2018.

Cum era de aşteptat, junii lui Iulian Prodana nu puteau emite pretenții în ultimul joc pe teren propriu în acest campionat, oaspeţii plecând victorioși la scor de la Becicherecu Mic, și cu mențiunea că respectivele şapte goluri au fost marcate de… şapte jucători. Seria golurilor a fost deschisă de timişoreanul David Pop în minutul 7, ca apoi Cristian Gherasim să dubleze avantajul deja în minutul 10, Șoimii cuplând încă o ”dublă” rapidă și în ultimele faze înaintea pauzei, prin timișeanul Dragan Paulevici – în minutul 44 și Andrei Gavrilă în minutul 45, stabilind scorul la pauză, 0-4. 

După pauză vizitatorii au mărit avantajul prin reuşita lui David Ciubăncan din minutul 62, însă gazdele au înscris golul de onoare în minutul 74, prin Mihai Periat, echivalent cu cel de-al treilea gol marcat de Fortuna în 2021, și în etape succesive. La goluri primite în schimb, o medie de 3,5 încasate pe meci, dublă în cazul eșecului de astăzi.

Precum în prima parte, oaspeţii au mai marcat alte două goluri și pe finalul reprizei a II-a, prin Norbert Polgar în minutul 79 şi Marcel Bercu (min. 87): 1-7. Fortuna ceda acasă și mai categoric în urmă cu 5 săptămâni, 0-8 pe 19 martie, celor de la CS Crișul Chișineu Criș, arădeni la rândul lor cu biletele de baraj la purtător.  

Iar arădenele vor avea parte la primul baraj de oponente din județul Sibiu, și anume Viitorul Șelimbăr și Măgura Cisnădie, de pe primele două locuri în Seria 7. Se știe că 20 de echipe clasate pe locurile 1 și 2 în cele 10 serii vor juca în dublă manșă pentru rămânerea în cursa pentru intrarea în Liga 2, în cruciș ca poziții ierarhice după 18 etape, 1-2 și viceversa, între reprezentante ale seriilor împerecheate astfel: 1 cu 2, 3 cu 4, 5 cu 6, 7 cu 8 și 9 cu 10. Cele zece învingătoare vor juca apoi din nou între ele, iar cinci câștigătoare vor promova în Liga 2. Se știe și la retrogradare că FRF a schimbat sistemul competițional în plin retur, cu 4 etape înainte de final, în sensul că ultimele clasate, ocupante ale locurilor 9 și 10 în cele 10 serii, nu vor mai retrograda direct ci vor juca un baraj cu echipe de eșalonul divizionar ”D” câștigătoare a unui prim baraj, la nivelul lor, între 24 de formații din eșalonul 4.

Până atunci însă, penultima rundă din Seria 8, care se încheie sâmbătă cu 4 partide, și etapa finală din Vinerea Mare de la ora 15 sunt prezentate ca program pe coloana clasamentelor…

*

Fortuna Becicherecu Mic: Toroc – Strati, Stemate, Eperieș (min. 67, Mihai), Bot – Alexandru Prodana, Mintaș, Icma (min. 65, Codrea), Kuhn (min. 65, Popovici) – Periat, Jorza (min. 85, Ursu).

Antrenor: Iulian Prodana.

CS Şoimii Lipova: Buta – Hațegan, Polgar, Popa, Stoin – Trip, Pop (min. 66, Simedru), Gavrilă, Gherasim (min. 46, Ciubăncan) – Paulevici (min. 84, Bercu), Ardelean (min. 24, Vlad).

Antrenor: Flavius Sabău.

Rezerve: Iliescu – Nagy, Trabalka, Rusu.

Au arbitrat: Alina Peşu – Tudor şi Ilinca (toți din Craiova). Observator de arbitri: Mărginean (Alba Iulia); delegat de joc: Ionescu (Bucureşti).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− opt = 1

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: