Somnul rațiunii naște monștri

În această perioadă de cvasi totală inactivitate mințile odihnite ale unora emit o sumedenie de planuri care uneori dau dovadă de o mare stupiditate, provocând o mare derută pentru cei interesați. Exemplele sunt multe, dar unele frizează bunul simț. Se dorește ca învățământul online să se generalizeze când unii copii care provin din familii nevoiașe abia dacă pot să-și cumpere un caiet sau un pix.

Bineînțeles, fotbalul nostru cel de toate zilele nu putea să lipsească din acest peisaj. După părerea mea, UEFA forțează mâna țărilor afectate mai serios de acest virus să anunțe echipele calificate în cupele europene, de parcă n-ar fi ancorată în realitate. Nu toate țările europene privesc lucrurile la fel, nefiind o unitate de puncte de vedere.

Federația Română de Fotbal, prin vocea președintelui Răzvan Burleanu, a propus o variantă pentru partidele care au mai rămas de disputat, care este de-a dreptul nătrușnică și ridică mari semne de întrebare. După ridicarea stării de urgență, toate echipele din liga întâi să facă un stagiu de pregătire de o lună în Antalya, urmând ca să-și dispute jocurile oficiale tot în Turcia. În general, echipele din liga întâi au trimis jucătorii în șomaj tehnic, unele dintre ele neachitând salariile, fiind restanțiere cu trei-patru luni. Cum se vor găsi resurse financiare peste noapte care să susțină această crudiadă? Bineînțeles că și arbitrii vor trebui remunerați, cheltuielile fiind greu de suportat.

În acest timp Ionuț Negoiță scoate clubul Dinamo la vânzare, club pe care nimeni nu se înghesuie să-l cumpere. A apărut un grup care reprezintă un fond de investiții spaniol care ar fi interesat, dar nimic nu este sigur.

În liga a doua, lucrurile lucrurile par și mai complicate. Se propune să se organizeze o competiție play-off cu primele opt echipe și o competiție play-out cu celelalte zece echipe, punctele înjumătățindu-se, fără să se țină seama că returul a început din luna noiembrie. Ar fi o decizie cel puțin arbitrară, deoarece ar favoriza doar unele echipe.

În 18 aprilie clubul UTA a sărbătorit 75 de ani de la înființare. Tocmai în această perioadă Gazeta Sporturilor s-a găsit să analizeze cazul UTA – Alba Iulia, cunoscut sub denumirea „haina de blană”, petrecut în urmă cu 28 de ani. Pe lângă că apar inexactități, mai apar și unele omisiuni. Mă refer la faptul că nicăieri nu s-a menționat că opt jucători de la Alba Iulia erau angajați ai Ministerului de Interne, care au realizat cu ușurință flagrantul în care cei de la UTA au căzut în capcană.

Se menționează des numele antrenorilor Ionuț Popa și Mihai Jivan, dar fiți încredințați că acțiunea nu le-a aparținut în totalitate celor doi. Mai mult, Ionuț Popa își serbase cu o zi înainte ziua de naștere, el fiind și suferind. Se pune firesc întrebarea: unde au fost acești incisivi jurnaliști gen Marius Mitran (care a mâncat o pâine albă doi ani la Arad) când Dinamo învingea cu 7 – 5 pe Flacăra Moreni sau când Viitorul Scornicești învingea cu scorul de 18 – 0 pentru a promova în liga a doua?

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 5 = cinci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: