Sorin Bălu, la debutul pe banca Avântului: ”Am făcut două cadouri.” Cermei – Periam 2-1 (1-1) de la 0-1

Abia s-au întâlnit săptămâna trecută în Timiș în meciul direct reprogramat din tur, adjudecat de oaspeții arădeni cu 0-1, și iată că etapa a XIV-a, penultima din sezonul de toamnă în Liga 3, le-a readus astăzi de la ora 14 față în față în returul pe tărâm arădean, rezultând tot un triumf la limită al formației mai bine clasată: Gloria Lunca-Teuz Cermei – CS Avântul Periam 2-1 (1-1).

Astfel, ”lanterna roșie” a seriei a contabilizat și cea de-a zecea înfrângere consecutivă în campionat, fără punct cucerit din 4 septembrie, pe-atunci la Pecica, 1-1 cu Progresul. Eșecul de astăzi, cu Sorin Bălu pe banca tehnică a Avântului, revenit în fotbalul timișean după activitatea depusă la Pecica. 

O primă repriză dominată de oaspeţii bănățeni, care au deschis scorul în minutul 43, prin Cosmin Mînecan, din lovitură de la 11 metri: 0-1. Însă după numai două minute gazdele din Cermei au egalat tot dintr-o lovitură de la 11 metri, transformată de Sergiu Popa… 1-1 la pauză.

Arădenii au înscris golul doi după mijlocul părții secunde, gol al victoriei în minutul 71, în urma unei centrări de pe flancul drept, expediată de Popa în fata porţii, unde Adrian Pîț a trimis mingea cu capul la colţul lung. Al treilea triumf al Gloriei în ultimele 4 etape fără înfrângere.

Și urmează ieșirea la Dumbrăvița, pe când Avântul va încheia sezonul de toamnă acasă, la Periam, în compania campioanei seriei, CS Șoimii Lipova, de pe locul 3.

Rezultatele etapei a 14-a în C8, programul rundei a 15-a și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice.

*

Cermei: Gîrlea – Stoianovici, Bercu, Pop, Ursoi –  Lazăr, Țurcanu – Mateucă, S. Popa, Piț – R. Popa.

Antrenor principal: Flavius Moisă.

Rezerve la start: Creța – Salka, Clipotă, Șimăndan.

Periam: Bîlc – Siminiceanu, Gaspar (min. 86, Toma), Mureșan, Mager – Mînecan, Poparadu – Petric, Olteanu (min. 74, Viaşu), Gălățan (min. 86, Periat) – Chistrugă (min. 78, Buzdugan).

Antrenor principal: Sorin Bălu.

Pe bancă: Holca – Ologu, Tamaș, Grimmer.

Au arbitrat: Andreea Klein (Cluj) – Cozorici şi Duma (ambii din Zalău). Observator de arbitri: Șovre (Satu Mare); delegat de joc: Monica Sabolovits (Reşiţa).

+

Declaratiile celor doi antrenori…

Flavius Moisă: O victorie muncită, contra unui adversar schimbat în atitudine și joc odată cu venirea noului antrenor. Domnul Bălu a introdus și jucători noi, care nu au prea jucat înainte, experimentații Poparadu și Mânecan, care știu să participe la faza de construcție, la conservarea balonului, la dezvoltarea jocului cu progresie, reușind să-și pună în evidență copiii pe care îi au. Important este că am revenit de la 1-0, am avut reacție extrem de rapidă, am dat dovadă de maturitate față de alte dăți. Am intrat cu aport psihologic la pauză, după acel penalty s-a și fluierat. În repriza a doua a fost mai bine, adversarul a avut mai mult mingea, dar nu a ajuns la poartă, nu au venit cu ceva concret. Noi am avut situații, Piț a fost în mare formă, a dat golul doi. Au mai fost acțiuni ale lui Radu și Sergiu Popa, ne așteptam de la ei, dar și cei din spate au dus greul și au îndepărtat pericolele. Îi dedicăm victoria lui Vlad Michel, greu încercat de decesul bunicului și de starea gravă a bunicii. Îl îmbrățișăm și încercăm să-i alinăm un pic starea sufletească.”

Sorin Bălu, noul antrenor al echipei din Periam, a spus: „A fost o partidă bună, în care ne-am prezentat bine, prima repriză am dominat-o clar, am marcat o dată şi am avut două situaţii de a marca. Nu am avut șansă, din păcate. Am luat două goluri din greșeli personale. Nu se poate să dai gol și apoi să iei așa rapid, 1-1. Am făcut două cadouri, un atac întârziat și un plasament greșit. După golul doi nu am putut ţine ritmul din prima repriză, după minutul 72. Am spus că nu pot face minuni, dar cât depinde de mine, voi face. Am discutat cu domnul primar și cu domnul viceprimar, vedem în iarnă ce putem face. Avem nevoie de întăriri, nu sunt jucători mulți pe piață, ca vara, dar încercăm să ne întărim. Una peste alta, cred că meritam mai mult astăzi”.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − = patru

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: