Sorin Brîndescu, ”principal” ASU Politehnica: ”Teoretic, nu sunt decisive, căci există în acest sezon un număr record de echipe din liga a patra care au efectuat cantonamentul de iarnă, ștacheta este așadar foarte ridicată pentru acest nivel”

Profesorul Sorin Brîndescu, antrenor principal în noua sa postură din această iarnă la ASU Politehnica Timișoara, lider al Diviziei D Timiș înaintea începerii returului, a vorbit astăzi de la ora 11, în cadrul conferinței de presă de la ”Bierhaus”, despre provocările existente înaintea celei de-a doua jumătăți a sezonului ligii a IV-a județene, care începe pentru alb-violeți sâmbătă la ora 15, pe Știința, contra Ghirodei, după care vicecampionii din 2014 vor juca sâmbătă 7 martie, de la ora 16 sau 17, pe ”Dan Păltinișanu”, derby-ul considerat în deplasare cu Ripensia.

Amfitrioni ai întâlnirii cu mass-media au fost azi și Leonard Toni Naidin, căpitan al echipei, și Sebastian Novovic, președinte Druckeria, ale căror cuvinte le-am enumerat în consemnările precedente, acum punctând spusele fostului manager sportiv al clubului, rol preluat de Sorin Boiangiu, Sorin Brândescu având ”deja două luni de treabă” ca ”principal”, după cum l-a introdus în scenă conducătorul suporterilor ”viola”.

Naidin (stânga), antrenorul Brîndescu și Sebastian Novovic, președinte Druckeria, la întâlnirea de azi cu presa

Naidin (stânga), antrenorul Brîndescu și Sebastian Novovic, președinte Druckeria, la întâlnirea de azi cu presa

 

Iar profesorul Brîndescu a început prin a spune că nu este adeptul vorbei lungi, ”am spus un lucru și lăsăm faptele și rezultatele să vorbească mai mult! Nu mi-a fost ușor la preluare, nu mi-este nici acum, și vreau să-i mulțumesc cu această ocazie lui Paul Codrea pentru toată munca depusă la ASU Politehnica, cu care echipa a funcționat destul de bine. Nu este ușor să te angajezi la muncă la o echipă de pe locul 1, dar am acceptat această provocare, și am discutat mai întâi cu jucătorii, cărora le-am prezentat principiile și filozofia mea despre fotbal, ceea ce doresc de la ei, iar dacă la început ei au fost reticenți și chiar speriați, pe undeva pe bună dreptate, începând însă cu intrarea efectiv în activitate și văzându-ne zilnic, am început să ne apropiem, fiind fiecare conștient ce avem de făcut, așa încât obiectivul să fie realizat. Au răspuns foarte bine într-o perioadă destul de grea, iar la Moneasa s-a lucrat foarte bine și, deși fotbaliștii români pot fi destul de reticenți la pregătirea fizică și antrenamentele au fost destul de grele, s-au dovedit foarte harnici, muncitori, conștiincioși, s-au pregătit foarte bine!”

Întrebat în privința absenței de la conferința de presă a noului manager sportiv, Sorin Boiangiu, care îl înlocuiește în fostul său rol, și dacă nu cumva tocmai Boiangiu poate fi considerat cel mai important… transfer al alb-violeților, înrâurind prin sosirea sa ultimele întăriri înaintea returului, Sorin Brîndescu a explicat că ”este la AJF, cu legitimarea ultimei achiziții, căci ora 11 este limita perioadei de transferări”, și că”este un transfer important dar nu cel mai important, nu există unul mai important ca altul. Fiecare a înțeles care este felia pe care trebuie să contribuie și că trebuie să ne dăm toată priceperea, fiecare pe sectorul lui. Se pomenește de culise dar să vedem doar ce este pe scenă! Să avem un joc de calitate și atractiv, care să aducă nu doar fanii la stadion, dar și oamenii de sport în general, de fotbal, sau care pur și simplu își doresc să asiste la un eveniment sportiv, și să evoluăm în așa fel încât toată lumea să plece încântată de la stadion, că au văzut ceva frumos – să plece mulțumită de la jocurile noastre!”

Tot despre Boiangiu, Brîndescu a mai completat că ”este un plus, s-a integrat foarte bine, s-a integrat prin modul de comunicare și împărțirea sarcinilor, fiecare se implică foarte mult sufletește. Și cu Zoli Feher este la fel, în calitatea sa de organizator, team manager…”

 

În privința minusului perioadei de pregătiri de iarnă, Brîndescu a relevat: ”Cu regret, nu toți au finalizat cantonamentul, deoarece au apărut accidentări, dar care sunt inevitabile în asemenea perioade, și au apărut și ulterior, după cantonament, în precompetiționalul desfășurat la oraș, ceea ce ne-a dereglat puțin, dar nu foarte mult, pentru că avem un lot numeros și valoric. Avem jucători mult peste nivelul ligii a IV-a, care pot evolua și pe mai multe posturi, avem soluții și în situații de accidentare sau chiar de suspendări pe perioada returului”.

Legat de jocurile de verificare, Brîndescu a punctat: ”Am întâlnit echipe peste nivelul ligii a patra, care ne-au creat probleme și ne-au întins destul de bine, dar asta și vroiam, căci degeaba poți avea mulți jucători de valoare dacă n-avem echipă, însă cred că toți am pus umărul să creăm o echipă și, încet-încet am reglat relațiile de joc, au început să se lege, și sperăm că startul să arate că ne-am pregătit bine din punct de vedere tactic. Au ajuns să răspundă cerințelor mele, cu greșeli la început dar apoi din ce în ce mai bine. Trebuie să se și vadă, deși meciurile oficiale au altă încărcătură psihologică, dar sperăm să nu se deterioreze tot ceea ce am avut de făcut în această perioadă”.

Brîndescu a fost fără echivoc în privința profilului de jucător vizat pentru a completa lotul alb-violeților: ”Au mai fost în vederile noastre și le-am spus, Veniți cu sufletul deschis, iar unii au mai stat pe gânduri, că totuși e greu, iar le-am explicat că dacă e prea mult, nu ești de-al nostru”.  

La concret, amintind despre noi achiziții, ”Drăghici m-a impresionat de la primul antrenament prin modul cum abordează faza de finalizare, s-a văzut că valoric este mult peste Liga 4. Am avut marți o discuție despre ce a făcut în ultima vreme în plan fizic, noi l-am avut deja într-un antrenament și s-a integrat, antrenamentul nu a fost greu. Cred că este pregătit dar mai vreau o discuție, să vedem cum se integrează în colectiv, însă încă de la primul antrenament colegii l-au asimilat foarte bine și cred că va fi apt încă de la primul meci, dar nu știu dacă va fi titular sau pe parcurs. Vedem sâmbătă, înainte de meci…”

Întrebat în privința schimbării sistemului competițional legat de barajul de promovare în Liga 3, care revine la manșele tur-retur, Brîndescu a explicat că ”până acum depindeai de un singur meci și chiar se putea întâmpla, nu erai în forma cea mai bună în acel joc de baraj. Dar într-o dublă manșă se mai poate repara în retur, dacă la primul n-ai prins cea mai bună zi, poți repara în acele zile, pentru ca peste o săptămână să evoluezi bine. Ne convine!”

Până atunci însă, sâmbătă la ora 15 sosește pe Știința gruparea Ghirodei, la fel, cu noi antrenori, cuplul Remus Steop – Orlando Trandu, cu ocazia jocului din etapa a XVIII-a, prima a returului în Divizia D Timiș, o reeditare a foarte ascuțitului duel la câștigarea campionatului în ediția trecută: ”Știu formația Ghirodei la toate jocurile de pregătire, a fost domnul Foale la un meci al lor, Sorin Boiangiu la unul, n-am ajuns să-i văd la lucru pentru că amicalele noastre s-au suprapus, dar știu că ei joacă cu Jichici ca al doilea vârf, în spatele lui Baranyi, dar Jichici este suspendat, deci vor începe cu altul – știm care este, ne-am făcut lecțiile, să nu avem surprize”.

Radiografiindu-i pe vizitatorii de sâmbătă, Brîndescu a explicat: ”Ghiroda este mai puternică dacă o luăm pe posturi, chiar dacă la prima impresie ar părea mai puțin puternică și cu mai puțini jucători, dar știu ce a făcut domnul Steop la antrenamente, ce le cere și ce joacă. Aleargă foarte mult, sunt o echipă muncitoare, grupată, care aglomerează foarte bine zonele, așa că s-ar putea să avem probleme dacă-i tratăm cu superficialitate. Este foarte bine așezată în teren, ați văzut și rezultatele din pregătiri. E adevărat, marchează destul de greu gol dar și foarte greu a primit!”

În privința țintarului de redebut, sâmbătă cu CS Ghiroda și sâmbăta viitoare la Ripensia, adică pe ”Dan Păltinișanu”, Brîndescu a spus că titlul în D Timiș nu se joacă în următoarele 9 zile: ”Teoretic, nu sunt decisive, căci există în acest sezon un număr record de echipe din liga a patra care au efectuat cantonamentul de iarnă, ștacheta este așadar foarte ridicată pentru această competiție, căci au conștientizat că nu se mai poate cu câte două antrenamente pe săptămână sau să se strângă la meciuri. Fiecare echipă are ambițiile ei, vedem echipe ca Mașloc, Unirea Sânnicolau Mare, și ei au adus ceva, Ghiroda, care au antrenor foarte bun și sigur a făcut o echipă competitivă din ei, chiar dacă sunt mai puțini. Îți pot crea probleme dacă ești neatent, așadar 17 etape sunt foarte grele pentru noi, și chiar dacă grupul fanilor se gândește mai mult acum la derby-ul cu Ripensia, noi, cei din interiorul lotului, ne gândim să câștigăm meci de meci, și nu ne gândim doar la meciul cu Ripensia, dar sigur că noi ne dorim două victorii din două. Însă indiferent de rezultatele acestor etape, campionatul se va juca până în ultima etapă – ca și anul trecut, până în minutul 95 al ultimei runde”.

Întrebat dacă noile achiziții au fost prefigurate încă de pe parcursul turului, înaintea despărțirii de Paul Codrea, și câte au fost la dorința expres a noului ”principal”, Brîndescu a răspuns: ”N-au fost din tur, dar nici ale mele. Aveam un lot numeros când am preluat postul și la prima discuție le-am spus că în formula actuală am încredere că putem să ne batem la promovare. M-am gândit că ne trebuie un număr 9, atacant de careu, dar nu eram disperați să aducem, căci ne-am uitat ce jucători există în zona noastră, dar nu erau de genul celor care îți vine și îți câștigă meciul, și oricum e falsă ideea că există unii care vin și îți și câștigă meciul. Nu sunt jucători la nivelul acesta care să fie de o asemenea calitate valorică încât să câștige meciuri, iar jucătorii pe care i-am adus au venit doar să ne completeze colectivul, să ne ridice nivelul, dar nu eram disperați după achiziții. Pe Drăghici ni l-am dorit foarte mult pentru că postul pe care era e numărul 9, iar Budur a dorit să vină, nu știu dacă va prinde, a venit însă cu sufletul și s-a pregătit foarte bine și s-a integrat și a jucat foarte bine. Stancu, ultima oară la FC Bihor, n-a avut unde să meargă, îl știu de pe vremea la Poli II, și a rămas la noi, căci este un aport util, un jucător talentat, care are experiență în Liga 2, să vedem cum îl vom integra în rolul pe care îl va îndeplini. La fel, Cosmin Ion, de la Pitești, și-a dorit foarte mult să vină la Poli, el a fost căpitan în tur la FC Argeș, ne-am întâlnit cu violeții lui Dobrin și în amical, apoi și la turneul de sală, lui i-a plăcut foarte mult ideea noastră, el a vrut să vină la noi!” În fine, în privința unui junior al cărui tată a îmbrăcat tricoul alb-violet… ”Pentru Alexandru Contescu ne-am decis în ultima zi înainte de cantonament, Sami Feraru avusese un eveniment nefericit în familie, ne trebuia un fundaș dreapta, și l-am luat. Ne-am dorit de la Becicherecu Mic, pe Ștefan Hodiș, n-am avut o dublură pe post, îl avem pe Mărănescu dar căutam un jucător și cu un mai mare potențial ofensiv, și i-am oferit șansa lui Alexandru Contescu, un junior din generația 1997. M-a impresionat și în pregătiri și ca randament în jocurile de verificare… Și-a dat interesul, și este un tânăr jucător inteligent, care recepționează repede, asimilează”.

*

”Tavi Drăghici a fost înregimentat aseară, la timp, și este ceea ce ne trebuia, un atacant, căci astăzi la 11 se încheia perioada de transferări”, au explicat gazdele conferinței de presă. Drăghici s-a alăturat astfel oficial noilor achiziții din intercompetițional, portarul Octavian Florin Rusu (n. 26 iunie 1993, la Lugoj; lansat de CSȘ), fundașul dreapta Alexandru Contescu (n. 18.02. 1997, la Timișoara; 3 selecții pentru România U17; în tur la CFR Timișoara, ca junior al Banatului), mijlocașul central Cosmin Dragoș Ion (21 ani; 11 goluri în tur pentru FC Argeș 1953), mijlocașul Sebastian Budur (n. 4 august 1989, la Timișoara; lansat de UTA; sub formă de împrumut de la CS Ghiroda) și mijlocașul Mădălin Stancu (23 ani, lansat de FC Timișoara, în tur la FC Bihor). În privința încă unui portar, tânărul Octavian Florin Rusu, care completează postul cu numărul 1, ”toți 3 s-au pregătit foarte bine și am semne de întrebare chiar și pe această poziție. Orice antrenor e încântat să aibă la dispoziție 24 de jucători din care oricine să poată juca, așa încât am o mare responsabilitate să aleg cel mai bine. Să fiu și insiprat! Și s-ar putea să părem că suntem descoperiți dar de fapt nu este cazul, căci avem mai mulți care pot evolua pe posturi diferite, cu randament foarte bun”, a conchis Brîndescu.

*

Rezultatele meciurilor de verificare ale ”violeților” din pregătirile de iarnă:

4-0 la Timișul Șag

2-1 (2-1) la CS Ineu (26.01): Vucea, Rebenciuc. Sorin Brîndescu începea amicalul din cantonamentul la Moneasa cu Rogojină – Contescu, Gălan, Gavriluță, Damian – Vucea, Rebenciuc, C. Ion, Ghinescu – Tulcan, Făgețan. Au mai intrat: Rusu, Burtic – Maranescu, Feher, Taub, Filimon, Naidin, Crișan, Ilie, S. Budur și Rus.

6-1 (0-0) la Cetate Dezna (27.01): Ilie, Tulcan – 3, Budur, Mera

2-2 (1-0) la AS Crișul Chișineu Criș (31.01): Ion, Vucea – 11m

2-3 (0-3) cu Mamma Mia (4.02): Vucea – 11m, Rebenciuc

1-3 (1-0) cu Olimpia (8.02): Naidin

3-0 (1-0) cu ACS Dumbrăvița (11.02): Gavriluță, Feraru – 11m, Budur

1-2 (0-0) cu CS FC Caransebeș (14.02): Budur

3-2 (3-0) cu Vulturii (18.02): Naidin, Budur, Tulcan

3-0 (1-0) cu Millenium (21.02): Ghinescu – 2, Taub. Sorin Brîndescu a început ultimul amical al pregătirilor cu Burtic – Feraru, Gavriluţă, Gălan, Damian – Vucea, Naidin, Rebenciuc, Ghinescu, Ilie, Făgeţan. Au mai intrat: Rusu, Rogojină, Filimon, Maranescu, Taub, Rus, C. Ion şi Voin.

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − 3 =

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: