Spargerea gheții a fost mai grea. Periam își ia avânt și învinge din nou în județul Arad

”Lanterna roșie” a Seriei 8 în Liga 3 a învins în sfârșit abia în ultima etapă a returului, dar odată ce s-a impus pe terenul campioanei, a învins tot în deplasare și peste o săptămână, și tot în județul Arad. Se văd deja roadele mutării celor din Periam în sensul cooptării antrenorului Sorin Bălu la finele toamnei, impulsionând Avântul, codașă la al doilea triumf consecutiv ”afară”: 1-3 la Cermei.

Timișenii s-au străduit în zadar 17 runde să obțină un prim succes în actuale ediție a eșalonului terț, dar victoriile aduc victorii, iar odată ce au învins la Chișineu Criș la încheierea sezonului regular, au bisat sâmbătă de la ora 17, la Cermei, începând astfel cu dreptul faza play-out a locurilor 5-9 în seria arădean-timișeană.

Două victorii ”afară”, urmează primirea ”bulgarilor”

Abordată de CS Avântul cu 9 puncte handicap în coada clasamentului, în urma Frontierei Curtici, diferență micșorată în weekend de elevii lui Sorin Bălu prin victoria de la Cermei, coroborată cu remiza de la Dudeștii Vechi a formațiilor clasate înaintea celor din Periam, 1-1 între Pobeda și Frontiera.

”Bulgarii” dețin acum 17 puncte și vor vizita Avântul sâmbătă la ora 17 în etapa a II-a din play-out, Frontiera are 15 puncte iar CS Avântul Periam 8 puncte, toate adjudecate în deplasare.

A spart gheața pe teren advers, o va sparge și acasă?  

CS Avântul Periam

Avântul nu era de coada clasamentului, mai mult, decuplată de pluton în coada clasamentului, însă învestirea lui Bălu a capacitat potențialul latent al grupării din Periam, manifestat prin depășirea unor arădene mai bine clasate pe terenul acestora, scalpul campoanei Crișul fiind completat cu cel al Gloriei Lunca-Teuz Cermei, rămasă cu 19 puncte, la egalitate la acest capitol cu Progresul Pecica, pe tușă în așteptare în runda inaugurală din play-out.

Bălu impulsionează Avântul

De la înfrângerile Periamului cu cei din Cermei în sezonul regular, 0-1 în Timiș la mijlocul turului și 2-1 pentru Gloria în 27 noiembrie 2021, la acest 1-3 (0-1) la startul în grupa a II-a valorică.

Oaspeții au deschis scorul în prima repriză în urma unei fazei fixe, cornerul lui Mânecan fiind fructificat cu stângul de Adrian Bot în minutul 17, de la bara a doua, și au dublat avantajul în partea a doua după o combinație de joc cu centrare și așezare, finalizată de Telescu din 10 metri: 0-2.

Puțin mai apoi, în nici 5 minute, Gloria a fructificat o fază fixă, lovitură liberă de la 25 de metri, respinsă de portar în lateral, de unde s-a recentrat, 1-2 prin David Popa în minutul 74.

Ultimul cuvânt l-a avut tot Avântul. În prelungiri, când junele Andrei Viașu a obținut o lovitură de la 11 metri și tot el a fost îndemnat de veteranul Laurențiu Telescu să execute, curaj insuflat pe care l-a catalizat: 1-3 în minutul 90+3.

”O bună organizare a jocului, în special pe faza defensivă”

O sâmbătă seară sportivă de succes pentru CS Avântul Periam, aflată pe drumul cel bun al revirimentului.

Sorin Bălu a admis la final că ”știam că vom avea un meci greu, toate sunt grele pentru noi, dar am avut o bună organizare a jocului, în special pe faza defensivă, foarte bună, iar când am jucat pe atac am fost foarte periculoși. Când marchezi de 3 ori în deplasare victoria nu poate fi decât meritată. Am întâlnit o echipă bună, cu un antrenor bun, se vede că se antrenează, și în tot cazul a fost un joc chiar frumos, pe un teren foarte bun.”

Până la finele turului în play-out, Avântul va mai avea de jucat la Curtici în runda a III-a și acasă cu pecicanii în etapa a V-a, runda a patra fiind liberă pentru cei din Periam. Tot sâmbătă 9 aprilie și Pecica – Cermei, iar în play-off Ghiroda – Dumbrăvița ”la sud” și Lipova – Chișineu Criș ”la nord”.

CS Avântul s-a impus în alcătuirea Rădulescu – David, Telescu, Mureșan – Mager (80, Siminiceanu), Mânecan, Poparadu (65, Viașu), Gașpar, Bot – Gălățan (65, Chiștrugă), Toma (46, Ologu).

Rezerve: Burtic – Tămaș, Prața, Kuhn, Petric. Indisponibil: Radu Popa.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 + trei =

 


Alte articole legate de acest subiect: