Speranțe zburătoare

Sfârșitul săptămânii a fost bogat în evenimente fotbalistice. Echipa națională a disputat două partide în Cupa Națiunilor sub comanda noului selecționer Mirel Rădoi, aceste partide aducând unele clarificări în privința potențialului reprezentativei de seniori.

Meciul oficial cu Irlanda de Nord s-a jucat pe Național Arena, pe un gazon sub orice critică, îngreunând mult exprimarea echipei. Din păcate, Rădoi a folosit în această partidă jucători care nu au mai evoluat de mult la formațiile lor de club, sau foarte puțin. Cu toate acestea, naționala României a deschis scorul relativ repede, dar nu a putut profita de faptul că a evoluat aproape o repriză în superioritate numerică și s-a văzut astfel egalată în ultimele minute.

După meci, au apărut declarații puerile, pe alocuri pe un ton iritat. E bine de știut că, atunci când ești convocat la echipa națională și ești jucător profesionist, trebuie să fii pregătit pentru orice condiții. De altfel, în ultima vreme, atât la selecționata reprezentativă, cât și la formațiile de club, antrenorii și fotbaliștii deopotrivă devin irascibili și au un comportament necivilizat dacă cineva îndrăznește să aibă o altă părere. Mai multă decență nu strică.

Pentru partida cu Austria, antrenorul Mirel Rădoi a introdus cinci jucători noi în formula de start, o decizie care s-a dovedit a fi inspirată și care s-a resimțit pe tabela de marcaj. Victoria României este una meritată, mai ales că austriecii, atât de mult lăudați, au avut unele momente de naivitate în joc. Selecționerul Rădoi poate respira ușurat până la partida importantă cu echipa Islandei. O misiune mai ușoară a avut-o naționala U 21 a României, care a învins formația similară a Finlandei pe propriul ei teren. Aflat la început de drum, antrenorul Adrian Mutu nu poate fi decât mulțumit.

Campionatul ligii întâi fiind întrerupt, atenția tuturor s-a îndreptat spre liga a doua. De subliniat calitatea unor partide care s-au ridicat uneori la nivelul ligii întâi. CSM Reșița a fost învinsă pe teren propriu de Petrolul Ploiești la un scor neverosimil, primind o lecție aspră. Unde ești, Dorinel Munteanu?

În schimb, ASU Politehnica a învins-o la Cluj pe Universitatea, o echipă croită parcă după mintea și priceperea lui Daniel Stanciu. Timișorenii au controlat jocul aproape în totalitate, obținând o victorie meritată. Totuși de neînțeles cum poate Timișoara să piardă jucători, uneori aceștia plecând pe gratis, ultimul exemplu fiind Mario Contra, care a plecat la FC Botoșani.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei − 2 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: