Spre minutul 20 în fiecare repriză: CSC Dumbrăviţa – Progresul Pecica 2-0 (1-0). Declarații Stan, Bălu + FOTO

Alb-verzii au câștigat vineri după-amiază primul lor meci acasă în noul campionat, cu goluri marcate după primul sfert de oră al fiecărei reprize, suficient pentru a urca momentan pe primul loc în Seria 8 a Ligii 3 după 3 etape. În care încă n-au încasat nici un gol, pentru a doua oară la rând într-un duel cu arădeni, semn că raportul de forțe între cluburile din grupa vestică din cele două județe manifestă modificări de la un sezon la altul, cu vecinii de la nord dominanți în campania anterioară: CSC Dumbrăviţa – ACS Progresul Pecica 2-0 (1-0).

Vreme de vară în cea de-a doua după-amiază de vineri din septembrie, îmbietoare în jurul dreptunghiului verde, aducând un nou duel timișean-arădean în Seria 8, după ce dumbrăvițenii remizau alb săptămâna trecută la nord.

Astăzi, de la ora 17, pe stadionul “Stefan Dobay”, echipa pregătită de antrenorul Cosmin Stan s-a desprins meritat în câștigătoare în primul joc pe teren propriu în acest campionat, fructificând două oportunități, pași înainte după ratările din județul Arad.

Oaspeţii pecicani, cu fostul antrenor al ”verzilor” pe banca tehnică, Sorin Bălu, reîntors vizitator la Dumbrăviţa, dar şi cu alţi patru foşti componenţi ai alb-verzilor în ediţia trecută de campionat, și anume Laurenţiu Telescu – care însă nu a putut juca, fiind accidentat, Andrei Ștefan, Cristian Podină şi Marco Enciu, au plecat învinși fără replică.

O primă repriză clar dominată de gazde, care şi-au creat cel puţin 4 mari ocazii de gol, reuşind însă numai o dată să trimită mingea în plasă. Asta s-a întâmplat în minutul 18, când au beneficiat de o lovitură liberă de la 17 metri lateral dreapta, executată de Ghinescu la prima bară. Iar cu largul concurs al portarului mingea s-a oprit în plasă… 1-0.  

Nu putem trece cu vederea ocaziile clare ale lui Dragan Paulevici din minutele 13 şi 22, singur cu portarul advers, care a respins în corner. Şi oaspeţii au avut o singură mare ocazie, la o incursiune a lui Ștefan pe flancul drept, centrând de pe linia de tuşă în fata portii, unde, cu capul, din 8 metri, Saizu a trimis pe mijloc iar Trifon a fost la post.

De menţionat cele patru cartonaşe galbene încasate de oaspeţi, și anume Ştefan în minutul 6, Capătă (min. 25), jucătorul de pe banca de rezerve cu numărul 23, Arsene (min. 30) – pentru proteste, şi delegatul echipei, Pilan, tot pentru proteste.

În partea secundă, după ocazia lui Paulevici (min. 48), portarul Zamfir respingând din nou, oaspeţii au arărat timp de 15 minute o altă faţă, chiar dacă nu au periclitat poarta lui Trifon.

O fază controversată în minutul 54, după un schimb de pase, când Moraru a șutat de la 15 metri iar portarul Trifon  a respins balonul ajuns la Capătă. Acesta s-a precipitat în fata portarului, căzând în careu, iar mingea a ieșit în afara terenului de joc şi arbitrul a acordat repunerea balonului din careul mic. Oaspeţii au sărit ca arşi, cerşind lovitură de la 11 metri, dar arbitrul nu s-a lăsat înduplecat şi bine a făcut. 

După dominarea sterilă a vizitatorilor, gazdele au reuşit golul doi în minutul 64, când Paulevici a driblat doi adversari pe stânga și i-a pasat lui Martinov în careu, marcator la a doua încercare, reuşind să înscrie după ce portarul mai întâi a respins mingea.

Până la final ambele echipe au trecut pe lângă gol dar finalizarea a lăsat de dorit. Pecicanii au mai primit două cartonașe galbene, Tambor (min. 70) şi Enciu (min. 89), după care nici cele 4 minute nu au mai adus nimic deosebit.

Dumbrăvițeni învingători…

*

CSC Dumbrăvița: Trifon – Maric, Bura-Kot, Bain, Ghinescu (min. 57, Andrei) – Zurbagiu (cpt.), Martinov, Tismonar (min. 89, Gologan) – Schinteie (min. 65, Berivoiescu), Luca Bodri (min. 89, David) – Paulevici. 

Antrenor principal: Cosmin Stan.

Rezerve: Ciui, Benea, Degău.

Accidentaţi: Motreanu, Pituc, Dobie.

Progresul Pecica: Zamfir – Ștefan, Ţugulescu, Wild, Podină – Moraru (min. 65, Arsene), Oancia, Saizu (min. 65, Enciu) – Onișor (min. 55, Tambor), Răchită (min. 80, Roberto Bănăţan) – Capătă.

Antrenor principal Sorin Bălu.

Rezerve: Burtic, Gabor, Ovidiu Bănăţan.

Au arbitrat: Rareş Moca – Paul Bogdan Pojar (ambii din Cluj) şi Ludovic Zifceac (Oradea). Obsevator de arbitri Cornel Pantea (Oradea), delegat de joc Adrian Copocean (Reşiţa).

La cald…

Cosmin Stan (antrenor principal Dumbrăviţa):

– Şi după această etapă aţi rămas neînvinşi… ”Am vrut foarte mult să câştigăm meciul acesta, pentru că a fost primul meci acasă, s-a nimerit să fie chiar în perioada de sărbătoare a comunei Dumbrăviţa, Zilele Dumbrăviţei. Cred că ne-a motivat în plus lucrul acesta, nu am ştiut la începutul săptămânii de această sărbătoare şi cred că ne-a motivat în plus, am vrut să păşim cu dreptul şi acasă şi ne-a ieşit. Nu am făcut un meci strălucit astăzi dar a fost un meci de luptă, în care am avut o cădere de 15-20 de minute, la începutul reprizei a doua. Am trecut cu bine peste ea, am dat gol în momentul oportun şi finalul a fost destul de lejer.”

Sorin Bălu (antrenor principal Progresul Pecica): ”Din păcate plecăm învinşi, se pare că victoria gazdelor este meritată, am avut şi noi situaţiile noastre de a marca… Dacă marcam, dacă primeam cred eu 11 metri, poate astfel s-ar fi scris istoria acestui joc. Însă, repet, gazdele au meritat victoria, îi felicit din tot sufletul! Îmi pare bine pentru ei, îmi pare rău pentru mine şi echipa mea. Mergem mai departe! Fotbalul îţi dă posibilitatea ca după o săptămână să revii.”

Fotografii de Iosif Canea

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ sapte = 13

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: