Stan după Dumbrăvița – Dej 1-2 (0-1): ”N-am luat goluri din greșelile foarte mari din prima repriză în preajma careului și am luat gol în minutul 86, când e mai dureros”

Majoritatea formațiilor gazdă au pierdut vineri și sâmbătă în primele zile ale etapei a II-a în Liga 2, atât Csikszereda la ridicarea cortinei cât și Ripensia Timișoara, CSC Dumbrăvița, Unirea Constanța și Metaloglobus, așadar și o nou-promovată între ele, cea de lângă Pădurea Verde, timișenii pregătiți de Cosmin Stan ”alergând” aproape un întreg meci după egalare, pe care au izbutit-o spre final, extrem de scurtă fiindu-le însă bucuria, căci CS Unirea Dej i-a taxat la faza imediat următoare, când le era ”lumea mai dragă”, cum s-a exprimat după înfrângere antrenorul alb-verzilor.

Prim pas cu stângul pe teren propriu la debutul absolut al Dumbrăviței acasă în Liga 2, arena ”Ștefan Dobay” magnetizând sâmbătă la matineu cinci sute de spectatori care au ”explodat” de bucurie la egalarea reușită în ultimele nici 10 minute de Grigoriu, abia introdus pe teren, însă lipsa de experiență a ”verzilor” la acest nivel și-a spus imediat cuvântul, lăsându-se duși de val și probabil cu gândul la o mult visată răsturnare completă a scorului, ceea ce i-a prins pe picior greșit și descoperiți defensiv în faza imediat următoare, fructificată de Unirea Dej, în avantaj pe tabela de marcaj încă din primul sfert de oră: 1-2 (0-1).

Sporttim a difuzat în format LIVE TEXT desfășurarea jocului de pe stadionul ”Ștefan Dobay”, mai jos fiind spusele antrenorului Stan după înfrângere.

”Am alergat tot meciul după egalare, am reușit să egalăm și luăm gol cum pune adversarul mingea la mijloc, luăm gol după 30 de secunde pe atac pozițional. Pe atac pozițional să rămânem unu la unu în banda noastră stângă. Incredibil ce greșeală copilărească de poziționare pe atac pozițional. Înțeleg dacă era pe contraatac, dar pe atac pozițional să iei așa gol după 30 de secunde după ce ai egalat, atunci cred că datorită acestei greșeli meritat am pierdut. Atât doar că am alergat foarte mult să-i egalăm, însă datorită greșelii ăsteia foarte mari, naivității ăsteia foarte mari, cred că am meritat să pierdem”, a sintetizat antrenorul principal Cosmin Stan modul atipic în care s-a înclinat gazda nou-promovată la debutul absolut acasă în Liga 2.

”E ceva normal, e început de sezon, suntem debutanți în liga a doua, a fost primul meci acasă, așa că e normal să fie trac. Foarte multe pase greșite în jumătatea noastră de teren, am făcut câteva cadouri care ne puteau costa, și nu ne-au costat atunci, dar ne-au costat când ne-a fost lumea mai dragă la sfârșit, în minutul 85, 86, când am primit golul 2. Deci n-am luat goluri din greșelile pe care le-am făcut în prima repriză, căci am făcut 3 greșeli foarte mari în preajma careului, și am luat gol în minutul 86, când e mai dureros”, a mai spus Stan.

”N-am gândit defensiv jocul și cred c-ați văzut că am jucat cu jucătorii de bandă foarte sus în 3-5-2-ul pe care-l jucăm noi, atât Toma cât și Luca Bodri pe fază de atac erau extreme, deci am încercat să jucăm cât mai sus, să blocăm fundașii lor laterali să nu urce, și în momentul în care intram în posesie – așa am gândit jocul, să putem să dezvoltăm jocul pe margini, pentru că ei joacă 4-3-3 și aveau un pic de probleme pe benzile laterale. Nu știu dacă am reușit lucrul ăsta; am făcut câteva faze foarte bune în care am reușit să pasăm, să ținem mingea mult și să avem finalizare în acele acțiuni, tot timpul am finalizat cu șut la poartă, dar cred că puteam un pic mai mult. Dacă aveam puțin mai mult curaj, cred că puteam mai mult astăzi!”   

Stan a mai semnalat că ”am avut problemele astea medicale, niște jucători care au avut probleme medicale și care n-au avut un tonus foarte bun. E vorba de Popa, de Patrik Pașcalău, și au mai fost și alții, iar lucrul acesta s-a văzut, n-au avut un tonus foarte bun și de aceea am făcut schimbările, am zis să aduc un impuls nou jocului. Toți, inclusiv cei care au intrat de pe margine, s-au străduit și au făcut un joc bunicel.”

”Suntem 25 de jucători și strategia a fost pentru 26 de jucători, așa că am mai avea nevoie de un jucător cu experiență pe axul central al terenului, fie un fundaș central, fie mijlocaș central care să facă ambele faze, fie un atacant central – deci acolo am mai avea nevoie de un jucător cu experiență, pe care nu știu și nu cred că-l vom mai găsi în perioada asta scurtă până se încheie perioada de transferări, pentru că jucătorii buni în momentul de față au echipă”, a mai spus Cosmin Stan.

Despre deschiderea de scor reușită de căpitanul Unirii, Cocian, încă din primul sfert de oră, Stan a spus că ”a fost o lovitură liberă executată foarte bine, după un fault care nu se impunea, și chiar am avertizat la meciul cu Pandurii că la finele acelei partide am făcut câteva faulturi în apropierea careului și-am scăpat, căci execuțiile celor de la Pandurii au fost defectuoase, dar uite că astăzi n-am scăpat. Ceea ce i-am atenționat, uite că lucrul acela s-a întâmplat și din păcate am primit gol din faza asta fixă”. 

Și urmează deplasarea la Chiajna, iar ulterior primirea celor de la CSA Steaua, ieșirea la Buzău și primirea Unirii Slobozia, care va să zică întâlniri una și una cu alte formații chiar mai bine clasate decât Unirea Dej – a 9-a atunci, la finele sezonului regular anterior. De fapt, Concordia, ”militarii” și ialomițenii au jucat în play-off iar FC Buzău a încheiat pe 8, acum trăgând la promovare. 

Rezultatele tehnice, programul rundelor 2-3 în Liga 2 și clasamentul, pe coloana ierarhiilor secțiunii Fotbal. 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 3 = unsprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: