Stan: „Nu prea aveam sub 21, să-i integrăm încet pînă-n vară”

„Sperăm şi s-ar putea să achiziţionăm şi un fundaş central sub 21 de ani, noi căutînd să ne întregim lotul şi cu jucători sub această vîrstă pentru că nu prea aveam şi ne dorim să crească, să se integreze încet pînă la vară, pentru a înlesni lucrurile la momentul respectiv”, a explicat Cosmin Stan, antrenor principal al liderului Diviziei D Timiş, CSM Lugoj, care vizează promovarea în Liga 3, unde există obligativitatea alinierii din start a 3 jucători sub 21 de ani.

Cu alte cuvinte liderul îşi pregăteşte deja terenul, anticipînd o dorită revenire a oraşului Lugoj în eşalonul trei, iar după cum remarcă antrenorul Stan, debutul lui 2012 „nu ne-a afectat pregătirea, ci ne-ar fi afectat-o dacă nu era zăpadă, căci la temperaturile acestea mici terenurile îngheţate ar fi fost mai periculoase pentru integritatea corporală a jucătorilor, pentru glezne, tendoane, articulaţii. Dar aşa, jucînd pe un strat de zăpadă fie şi mai mare, ne-a ajutat atît la pregătirea fizică generală cît şi la dobîndirea unei forţe sporite în picioare – am împuşcat doi iepuri dintr-o lovitură. Dar să vedem ce va urma cînd va trebui să lucrăm pe elemente tehnico-tactice, cum ne vor ajuta terenurile”. Vorbind despre care, Stan a opinat că „sunt şanse ca startul returului să se amîne în proporţie de 100%, pentru că la topirea zăpezii va fi nămol, terenuri desfundate… Cred de fapt că nici în 10 martie nu vom reîncepe…”

Şi apropo… tot de terenuri, antrenorul timişorean al lugojenilor ne-a explicat că nu ştie nimic în plus faţă de ştirea apărută recent în ceea ce priveşte construirea unui nou stadion în oraşul de pe Timiş, de care ar beneficia clubul al cărui tehnician este din vara trecută, spunînd doar că „din cîte am înţeles ar urma să se discute în februarie, la Primăria Lugoj, între autorităţile locale şi investitorul Kaufland”.

Agenda lui Cosmin Stan cuprinde o serie de jocuri amicale, începînd cu cel de mîine (marţi 14 februarie), cu Millenium Giarmata, urmat de cel de vineri, la Bega Belinţ, respectiv sîmbătă, acasă cu Mama Mia Becichierecu Mic. Aşadar cu două divizionare C, şi chiar cu o a treia, miercurea viitoare, tot în Lugoj: Autocatania Caransebeş. Iar la finele săptămînii viitoare, pe terenul sintetic polist, cu juniorii alb-violeţi de ´93, pregătiţi de Robert Fruşa.

Ca meciuri deja disputate, CSM a ratat la rîndul ei unul, sîmbătă, cu Unirea Sînnicolau Mare, care n-a mai putut efectua deplasarea la Lugoj, din cauza vremii, rămînînd aşadar cu cel pierdut miercurea trecută, 0-1 cu liderul Ligii a treia, seria a V-a, ACS Recaş, disputat în cursul cantonamentului de la Buziaş.

Într-adevăr, Cosmin Stan şi Crsitian Jivulescu au cooptat 24 de jucători pentru pregătirea centralizată efectuată la Buziaş, la hotel Parc, în al cărui demisol au beneficiat inclusiv de condiţii de refacere cu saună, bazin şi masaj, utilizate la fiecare două zile, unicul component care n-a făcut deplasarea fiind fundaşul central Solomon. „Sper ca săptămîna aceasta să-şi revină şi să poată relua pregătirile. Solomon a suferit o rubeolă, apărută exact în ziua plecării în cantonament”, adică vineri 3 februarie. CSM a revenit sîmbătă 11 februarie de la Buziaş, iar de marţi (mîine) reîncepe pregătirea, după două zile libere.

Lugojenii se reuneau în 23 ianuarie, după care au efectuat timp de două săptămîni, zilnic, antrenamente loco, răstimp în care au jucat un prim meci amical, la Unirea Sânnicolau Mare, cîştigat cu 4-1 prin reuşitele lui Tulcan (2), Mladescu şi Gruneanţu, miercuri 1 februarie. La un al doilea meci de pregătire, preconizat iniţial la Ohaba Forgaci, dar mutat în Lugoj din cauza vremii, timişorenii din lot n-au ajuns, în aceste condiţii secundul Claudiu Jivulescu stînd pe banca tehnică într-un 3-0 conturat de Stoica, Ciorei şi Vînătu, vinerea, la plecarea în cantonament.

Lotul liderului a rămas în linii mari acelaşi, 4 jucători fiind cedaţi sub formă de împrumut pînă la vară lui Bega Belinţ, şi anume Barna, Alexandru Andrei, care în cursul turului a revenit încet după o intervenţie chirurgicală, Teletin şi Mladescu.

Au fost cooptaţi Flavius Tulcan, golgeter de la Banatul Nerău, Cristian Dovlete, un jucător de bandă dreaptă de la Autocatania Caransebeş, în cantonament fiind alipiţi lotului şi 3 juniori A şi unul B de la „pepiniera” CSS Lugoj, care sunt momentan nelegitimaţi la liderul din D Timiş: „Sunt juniori pe care am considerat că este bine să îi cooptez în pregătiri cu echipa mare, Vlad Moza, Dumitru Ciorei, Casian Foale, toţi de la juniorii A, şi Gigi Popa, de la juniori B. Se pregătesc cu noi”, a mai spus Stan.

CSM beneficiază şi de revenirea lui Denis Gruneanţu, care era împrumutat la Ohaba Forgaci, şi care a corespuns cerinţelor, rămînînd în lot. Este aşteptată totodată revenirea lui Andrei Belciug, momentan în recuperare, pentru cel puţin încă două luni şi jumătate, şi care nu a intrat nici la alergări, după o gravă accidentare urmată de operaţie, în toamnă. „Şi-a revenit complet inclusiv şi Călin Bota, pe care însă l-am menajat în meciurile amicale”. Cît despre Cosmin Stan, ajuns cîndva în prima ligă, la UMT, fostul mijlocaş îşi menţine forma sportivă, antrenîndu-se la Buziaş „cot la cot cu băieţii. Dar doar pentru sănătatea mea…”, după cum ne-a mărturisit.

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Stan: „Nu prea aveam sub 21, să-i integrăm încet pînă-n vară”

  1. mistu spune:

    Un tip super Cosmin Stan…..sper ca sa promoveze cu echipa in Liga a 3-a…..chiar merita,si se implica total in cea ce face……bafta in continuare…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua + 1 =

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: