Starea vremii

În general, spectatorii noștri, dar mai ales suporterii fideli sunt lipsiți de posibilitatea de a viziona un meci de fotbal pe viu, chiar dacă și-au procurat din timp abonamente, iar acest aspect se datorează restricțiilor impuse nejustificat. Această realitate constituie o fațetă a problemei, cealaltă fațetă o prezintă faptul că partidele din liga întâi se dispută pe terenuri înghețate și la temperaturi scăzute, ceea ce pune în pericol sănătatea jucătorilor.

Etapele se dispută într-un ritm îndrăcit, încât aproape că nu se mai știe care rundă este în curs. În cea inaugurală din 2021 s-au înregistrat câteva rezultate surpriză. FC Argeș a obținut o victorie surprinzătoare la Botoșani, chiar dacă golul victoriei s-a marcat din ofsaid. Universitatea Craiova a evoluat modest și, cu un plus de curaj, Sepsi Sfântu Gheorghe putea obține mai mult decât un rezultat de egalitate.

Victoria lui Dinamo în partida cu FC Hermannstadt a provocat demiterea antrenorului Albés, în locul lui fiind instalat Ciubotariu. La Mediaș s-a remarcat din nou portarul Răzvan Pleșca, arădeanul care, prin evoluția lui, a contribuit din plin la victoria echipei sale, Gaz Metan, cu FC Voluntari.

UTA și Viitorul s-au anihilat reciproc, rezultând o partidă modestă, fiecare echipă mulțumindu-se cu un punct. Se aud mai multe voci nemulțumite de evoluția atacantului Ioan Hora, dar să nu se uite că acest jucător a marcat două goluri foarte importante pentru UTA în partidele cu Dinamo București și cu CFR Cluj, ambele în deplasare.

Prima etapă s-a încheiat vineri, iar sâmbătă a început etapa a doua din retur. Chindia Târgoviște a învins-o pe Dinamo la București, Emil Săndoi arătându-se un antrenor inspirat care ar merita mai multă atenție. FC Hermannstadt, cu noul antrenor Ciubotariu, a obținut un rezultat de egalitate în partida cu Academica Clinceni.

Cu riscul de a mă repeta, de subliniat în ce condiții meteorologice s-a disputat partida Sepsi Sfântu Gheorghe – CFR Cluj. Au câștigat clujenii când se aflau în superioritate numerică și puteau beneficia și de o lovitură de la 11 metri la un henț în careul gazdelor, dar arbitrul Ovidiu Hațegan nu a acordat nimic.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + unu =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: