Start în Divizia D Timiș! Gazdele, majoritatea victoriilor: rezultate, marcatori, declarații. Florin Nanu, 4 goluri

Jumătate plus unul dintre meciurile programate în etapa inaugurală a noii ediții de campionat în Divizia D Timiș au fost câștigate astăzi de echipele cluburilor organizatoare, oaspeții impunându-se în schimb în 3 întâlniri iar una încheindu-se la egalitate. Ocupantele locurilor 2-5 în sezonul trecut au învins pe linie, victorii obținând însă și formațiile care încheiau pe pozițiile 18-19. S-au înscris 34 de goluri, 21 de către gazde. Rezultatele tehnice, programul viitor și clasamentul, pe coloana ierarhiilor secțiunii Fotbal. Succinte amănunte, în continuare.

Campioana de toamnă din 2021 a dispus de vicecampioana Seriei I în ”Județ”, invitată să acopere golul lăsat în ”D” de Juventus Pișchia prin declinarea dreptului de participare adjudecat pe teren drept campioană a Seriei a II-a în liga a V-a. A fost CSC Peciu Nou – Steaua Roșie Variaș 3-0 (1-0).

Marcatori:Narcis Voroș (min. 19), Brian Filimon (min. 68) și Răzvan Pițigoi (min. 78).

Tot 3 goluri a înscris și vicecampioana Diviziei D Timiș, dar în deplasare, pe terenul nou-promovatei drept campioană a Seriei I în ”Județ”: AFC Unirea Jimbolia – CSM Lugoj 1-3 (1-1).

Marcatori: Daniel Adrian  Cioată (min. 37), respectiv pentru învingători Aziz Njifakue (min. 32 și 79 din lovitură de la 11 metri) și Victor Gîrlea (min. 74, din lovitură de la 11 metri).

Victorii la limită au obținut pe teren propriu formații care au tras la podium în campania anterioară.

CS Comloșu Mare – CS Gloria Moșnița Nouă 1-0 (0-0).

Unicul gol al meciului a fost marcat din lovitură de la 11 metri cu 3 minute înainte de final de Marius Toma. Favoriții au trecut cu greu de nou-promovați.

Dan Roman (antrenor Gloria Moșnița Nouă) a spus: ”Nu contest victoria gazdelor, dar așa cum a dat lovitură de la 11 metri pentru gazde, puteam să primim și noi în minutul 36, la o fază identică. Acest arbitru nu are nimic cu fotbalul și cu asta am spus totul”.

CS Flacăra Parța – CS Unirea Tomnatic 2-1 (1-0): Ioan Făndel (min. 10 și 60), respectiv Denis Chistrugă (min. 90+2).

Flavius Ion (antrenor Parța): ”Nu pot să spun decât că jucătorii merită felicitați pentru efortul depus”.

Marcus Antemie (jucător Tomnatic): ”Au fost mai buni, au câștigat meritat. Sperăm să trecem peste această înfrângere și să facem un joc bun în etapa următoare, acasă cu Jimbolia”.

Nu doar CSM Lugoj a învins pe teren advers, ci și penultima clasată dintre formațiile care încheiau campionatul trecut: AS Avântul Topolovățu Mare – CSC Liebling 1-3 (0-2). 

 

Tinerii jucători pregătiți de antrenorul-jucător Adrian Bungău au condus cu 0-3 prin Ovidiu Semeniuc (min. 14), Raul Pețiu (min. 14) și David Periat (min. 70). Golul de onoare al Avântului, spre final, marcat de Flavius Cristescu (min. 82).

Iar a 19-a la finele ediției anterioare, mult întărită peste vară, s-a impus tot cu 3-1, dar acasă: CS Sânandrei-Carani – CS Progresul Gătaia 3-1 (2-0). 

Marcatori: Ifeany Anagor (min. 2), Dan Silaghi (min. 29) și Zoran Radu (min. 71), respectiv Florin Călin (min. 80).

Florin Trif (Sânandrei-Carani) a spus: ”Știți proverbul acela românesc? <Cine nu are bătrâni, să-și cumpere>. Sincer, chiar a fost un joc frumos și un arbitraj bun”.

O victorie doar la limită în deplasare, în CS Progresul 1909 Ciacova – CS Cocoșul Orțișoara 1-2 (1-0).

Gazdele au deschis scorul în minutul 45, din lovitură de la 11 metri, prin Dragoș Cătău. Oaspeții pregătiți de Gheorghe Chimiuc, descins cu Cocoșul în localitatea natală, nu au fost de-acord cu înfrângerea și au întors rezultatul prin golurile marcate de Cristian Haiduc (min. 70) și Adrian Dan (min. 87, din lovitură de la 11 metri). 

Remiza etapei, pe ”Gheorghe Biaș”:  CS Unirea Sânnicolau Mare – CSU Universitatea de Vest din Timișoara 1-1 (0-1).

Oaspeții au deschis scorul în minutul 13 prin Wamala Moses, iar localnicii au egalat în minutul 64 prin Raul Boboiciov.

Iar două echipe au învins acasă cu identicul 4-1.

CSO Deta – ACS Voința  Mașloc 4-1 (2-0). 

Jucătorul meciului, Florin Nanu, a marcat 4 goluri, reușite în minutele 5, 17, 46 și 65. Golul de onoare al Voinței, cu 5 minute înainte de final, prin Andrei Vasile Blenche.

Ionuț Iacob (antrenor Deta): ”Un meci bun reușit de noi pe un teren foarte bun, cu Nanu la timonă – jucătorul meciului. Chiar putea să mai dea și alte goluri! Trebuie să o tinem tot așa”.

CS Millenium  Giarmata – CS Timișul Șag 4-1 (1-0): Lucian Oprea (min. 37, din lovitură de la 11 metri și 47) și Bogdan Moroșan (min. 58, 68), respectiv Alexandru Rus (min. 50).

Rezultatele meciurilor etapei I în Divizia D Timiș, programul rundei a II-a și clasamentul, pe coloana datelor tehnice a secțiunii FotbalÎn aceeași rubrică, programul viitor, ultimele rezultate și ierarhiile în SuperLiga și Liga 2, programul etapei I în Liga 1 Feminin, precum și programul rundei de debut în liga a V-a a Campionatului Județean Timiș, cu componența celor 3 serii, iar în secțiunea Minifotbal/Futsal – țintarul de start în Liga 1 Futsal.

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × doi =

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: