Start în faza barajului eliminatoriu, cu turul sferturilor Campionatului Judeţean Timiş de copii şi juniori: ACS Poli, Electrica şi „Banatul”, implicate atât la C cât şi la D şi E. Rezultate!

După ce săptămâna trecută v-am prezentat ierarhiile la finele returului sezonului regulat în Campionatul Judeţean Timiş de copii şi juniori, astăzi spicuim de la debutul din weekend al fazei locale a jocurilor eliminatorii, mai precis cu turul sferturilor de finală. Plus rezultatele…

Dat fiind numărul mai mare de formaţii înscrise în competiţiile judeţene de juniori C, D şi E, dintre care unele s-au mai şi retras, întrecerea s-a derulat în cadrul a câte două serii, la finele cărora primele câte 4 clasate şi-au câştigat dreptul de a spera la un drum cât mai lung, spre fazele finale naţionale.

Trei cluburi, cu una sau mai multe echipe, se regăsesc la fiecare categorie de vârstă în faza sferturilor, şi anume ACS Poli, Electrica şi LPS Banatul, toate din Timişoara, completate de alte 3 grupări la juniori C (Făget, Unirea, Vulturii) respectiv D (Porto Bega, CSŞ Bega şi din nou Vulturii), şi 5 la juniori E (CFR, Dumbrăviţa, Recaş, Sporting şi din nou Unirea Sânnicolau Mare).

Sistemul competiţional pentru care a optat în acest caz AJF Timiş prevede în prima fază play-off, eliminatorie, partide tur-retur între ocupantele locurilor 1 şi 4 respectiv 2 şi 3 din fiecare serie, aşadar câte 4 manşe duble în cadrul fiecărei categorii de vârstă. Câştigătoarele, care vor fi decise în urma manşelor retur din cursul acestei săptămâni, vor participa în faza a II-a a play-off-ului la un turneu patrulater 1-4, cu meciuri în sistem campionat, la capătul cărora primele două clasate vor accede la faza zonală. Şi învinsele vor juca în sistem similar, pentru locurile 5-8.

Exemplificând, la juniori C (1999-2000) s-a consemnat şi un triumf la un scor categoric, ACS Poli – CSŞ Lugoj 13-0, înregistrat sâmbătă de la ora 11 pe terenul I, de iarbă, din complexul „Dan Păltinişanu”, unde elevii lui Mircea Şchiopu n-au avut practic adversar. Returul, miercuri la ora 17, la Lugoj. Atacantul Andrei Mezin a marcat 4 goluri şi a ratat un penalty, Şchiopu optând să alinieze în acest joc, mai ales că i-a avut la dispoziţie şi pe Dragomir sau Cochinţu, juniori C familiarizaţi deja şi cu pregătirea şi meciuri la categorii superioare de vârstă, mai degrabă elevi din generaţia 1999, urmând ca în retur să insiste pe cei de 2000.

Încheind seria pe primul loc, cu o singură înfrângere, acasă cu omologii de la LPS Banatul, rezultat 0-2, vecini care erau întrecuţi cu 5-0 în condiţii de deplasare, alb-negrii au fost împerecheaţi în această fază cu ocupanţii locului 4 în cealaltă grupă.

ACS Poli Timişoara (C; 1999-2000) s-a impus în alcătuirea Mario Contra (Ionuţ Rus) – Petru Ciurescu, Raul Cochinţu, Cristian Podină, Raul Popa, Slagian Andreici, David Pop, Denis Haruţ, Narcis Popan, Vlad Dragomir, Andrei Mezin, pe parcurs mai evoluând şi Patrik Peter, Mihael Onisa, Daniel Sîrbu şi Darius Andrei. Pe bancă au rămas Raul Bonda şi Nino Gavruţă.

Categoria juniorilor C prevede meciuri cu durata de 2×35 minute.

Celelalte rezultate tur în faza eliminatorie, a sferturilor, în Campionatul Judeţean Timiş de juniori C: Unirea Sânnicolau Mare – Electrica 1-0, Făget – LPS Banatul II 2-2, LPS Banatul I – Vulturii – se dispută astăzi.

*

La categoria 2001-2002, juniori D, cele două garnituri ale liceului, LPS Banatul 1, pregătită de Flavius Nastor, cu juniori de 2001, şi LPS Banatul 2, îndrumată de Cristian Petcu, de 2002, precum şi Electrica (Marius Nichitean) respectiv Porto Bega (Tiberiu Turloiu) s-au impus clar în turul fazei eliminatorii din play-off, urmând a-şi disputa ulterior cele două locuri din turneul patrulater, ce se anunţă a fi foarte interesant de-a lungul celor 6 etape ale sale.

ACS Poli Timişoara, preluată la juniori D de Cristian Contescu, fiind vorba despre fosta grupă pregătită de Ovidiu Preda, a încheiat pe locul 4 în serie şi a dat de câştigătoarea celeilalte grupe, LPS Banatul 2002, care nu i-a lăsat nici o şansă, în ciuda handicapului de vârstă. „Din păcate la această categorie clubul nostru are o lacună, a ratat procesul de selecţie şi instruire, iar actualul sezon este unul de evaluare, completat de un nou proces de selecţie. Grupa nu deţine valori individuale”, a explicat Contescu, punând totodată sub semnul întrebării strategia anunţată în prealabil de club de a menţine un antrenor  maxim un an la cârma unei anumite grupe de vârstă.

Cristi Petcu, un antrenor multiplu campion naţional de copii şi juniori cu LPS Banatul, creşte acum o nouă generaţie, de 2002

 

Învingători cu 2-0 (1-0), în condiţii de deplasare, au fost juniorii din generaţia 2002 pregătiţi la LPS Banatul (II) de Cristi Petcu, returul fiind programat joi. „Participarea este benefică, dar mai mult ca o pregătire, căci principalul nostru ţel în acest sezon este competiţia Hagi „Danone”, noi încadrându-ne la categoria de vârstă respectivă. În acest sens, echipa este ca şi calificată pentru faza următoare, din 15-17 mai, turneul zonal de la Timişoara, cu obiectivul de a disputa jocurile fazei naţionale, la Academia Gheorghe Hagi”, a explicat Petcu.

LPS Banatul 2002 s-a impus în weekend prin golurile lui Ionuţ Vasluian şi Adrian Bain, în alcătuirea Sava – Marici, Bain, Gladun, Ilie – Vasluian, Nicolici, Tismonar, Pantea, Branislav, Giurgiu, antrenorul Petcu apelând şi la alţi juniori: Ştefan, Vegh, Eperieş, Olariu, Amariei, Mihai, Mariţoiu şi Bostan.

La juniori D meciurile constau în 2×30 minute.

Celelalte rezultate tur în faza eliminatorie, a sferturilor, în Campionatul Judeţean Timiş de juniori D: Electrica – CSŞ Bega 9-1, LPS Banatul I – LPS Banatul III 5-0 şi FC Porto Bega – Vulturii 5-0.

*

În fine, rezultatele tur în faza eliminatorie, a sferturilor, în Campionatul Judeţean Timiş de juniori E: ACS Poli Timişoara – CFR Timişoara 0-2, Unirea Sânnicolau Mare – LPS Banatul I 2-9, Dumbrăviţa – Electrica 1-10, Sporting Timişoara – Recaş 5-1.

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Start în faza barajului eliminatoriu, cu turul sferturilor Campionatului Judeţean Timiş de copii şi juniori: ACS Poli, Electrica şi „Banatul”, implicate atât la C cât şi la D şi E. Rezultate!

 1. zorro spune:

  profesorul Contescu iarasi da dovada de „mare caracter”!
  Daca mai era nevoie sa demonstreze….
  Din nou gaseste vinovati iar dumnealui este cel mai destept,cel mai frumos,si cel mai mare antrenor….
  El din start si-a luat masura de precautie spunand ca selectia a fost prost facuta si sistemul de rotatie al cadrelor nu este eficient,doar si cei de la marile cluburi sunt niste „prosti” de accea folosesc sistemul de rotatie.
  Dle Contescu….problema este ca in acel club sunteti antrenori fara valoare,nu aveti nici o idee despre prioritatile de pregatire ale unui copil si puneti accent doar pe rezultate.
  Daca antrenorii din club ar lucra dupa „carte” si nu dupa ureche sau fler….atunci ar fi si selectia(poate gresit facuta) recompensata de valoarea muncii prestata,iar grupul incet-incet s-ar ridica…dar daca la antrenamente se fac 4c2 si centrari e clar ca grupul nu are cum progresa….si automat de vina sunt „altii”…..
  Vai si amar de voi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − = 7

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: