Start în faza județeană Timiș a Cupei României, scântei verbale din diferite direcții în Seria a III-a ”Municipală” de ”Promoție”. Masa critică: ”Cel puțin cinci echipe sunt nemulțumite de modul cum decurg lucrurile”

Eșalonul ligii a șasea județene, ”Promoție”, a continuat peste săptămână cu o nouă etapă în Seria a III-a ”Municipală”, cea mai largă ca participare și implicit mai ”întârziată”, dat fiind și startul luat ulterior în comparație cu celelalte trei întreceri, pe când sfârșitul săptămânii a adus penultima rundă a sezonului de toamnă în Seria a IV-a, în schimb Seria I punând punct turului deja cu 3 săptămâni în urmă, în octombrie, iar Seria a II-a săptămâna trecută. S-a disputat pe de altă parte primul tur al fazei județene a noii ediții a Cupei României.

Iar câteva formații au obținut calificarea prin a înscrie câte 5 goluri: ACS Fortuna Becicherecu Mic – AS Pindul Dudeștii Noi 1-5, CS Unirea 2 Tomnatic – AS Real Fibiș 5-0, AS Pădureni Lighed – AS Vulturii Igriș 1-5, AS Tolvădia – Avântul Jamu Mare 1-3, Bârzava Partoș – Unirea Grabaț 3-0 și AS Stamora Germană – AS Inter Foeni 1-2.

Cât despre meciul eliminatoriu Șoimii Pesac – Voința Cruceni, se va juca pe 20 noiembrie de la ora 14, întrucât echipa din Pesac a disputat o partidă restanță în campionat. Contând pentru prima etapă a sezonului în Seria a II-a și pe care a câștigat-o detașat, AS Cenei – AS Șoimii Pesac 1-7 (0-4): Victor Toma două goluri, Deian Martin, Cristian Trăistaru, Beniamin Drăgoi și Ionel Folescu, respectiv autogolul lui Denis Komiveș.

Președintele clubului din Pesac, Florin Crăciun, a remarcat că ”am jucat pe un teren execrabil, fără vestiare, fără fanioane regulamentare la colțul terenului – au pus stegulețe de jumătate de metru. Cum este posibil să fie omologate asemenea terenuri!? Despre joc, a fost la discreția noastră, puteam chiar să mai și înscriem încă pe tot atâtea goluri câte am marcat.”

În campionatele ligii a VI-a ”Promoție”, turul Seriei I s-a încheiat așadar deja în urmă cu nu mai puțin de 3 săptămâni, și reamintim că lider de toamnă este Inter Foeni, postură deținută în Seria a II-a de Unirea 2 Tomnatic cu 28 de puncte, locul secund fiind ocupat de Șoimii Pesac și Pobeda 2 Star Bișnov cu 25 puncte, la egalitate de puncte despărțite la golaveraj. Și ca o paranteză apropo de cei din Cruceni, într-un joc amical disputat astăzi de la ora 14, au cedat la Checeana Checea cu 5-3 (3-3).

Încă în plin tur de campionat Seria a III-a ”Municipală”, etapă de etapă cu peripeții. Pe podium, Gruppo Select deține 24 de puncte, pe locul secund Srbianca Giuchici cu 22 de puncte, iar pe locul trei cei de la CS Timișul 3 Șag, rămași cu 21 de puncte,

Gruppo Select (echipa arbitrilor) – CS Timișul 3 Șag 3-1 (3-0): Alexandru George Manea două goluri și Andrei Chițoiu, respectiv Alexandru Belteki. Meciul s-a jucat de fapt pe terenul din localitatea Șag.

AS FC Chișoda – Sânmihaiu Român 4-2 (1-1): Abu Saleem, Ruben Bizău, Mihai Poștaru și Daniel Zugravu, respectiv Raul Giurgev și Raul Smochină.

Băieții lui Alex Rus au învins din nou o echipă cu pretenții la promovare. La pauză, oaspeții au depus o contestație pentru substituirea a trei jucători ai localnicilor. Însă la sfârșitul meciului arbitrii au constatat lipsa foii ce era atașată contestației efectuate. La care vizitatorii au completat un nou înscris de contestație de substituire, rezultând o șaradă de pomină, cum se întâmplă mai nou în ”Promoție”.

A doua zi, cei de la Sânmihaiu Român au achitat taxa de 150 de lei pentru contestație. Spre surprinderea celor din jur, un oficial de la AJF Timiș le-a spus ”să nu ne îmbârligați, că voi promovați mai departe! Ce vă trebuie contestație!?” De notat că echipa din Sânmihaiu Român a dorit să depună o contestație pentru substituire de jucători dar a fost stopată să n-o facă și la meciul cu Gruppo Select, pierdut etapa trecută. Arbitrul întâlnirii și observatorul au menționat cele astfel întâmplate cu ocazia acestui joc de la Chișoda, aspect semnalat de frații Rus și delegați ai altor grupări care au fost prezenti la partida în speță.

”Cel puțin cinci echipe sunt nemulțumite de modul cum decurg lucrurile la acest nivel, întrucât mai multe trupe nu își joacă șansele corect, introduc în teren jucători legitimați la alte formații și puțini dintre noi jucăm corect. Nu au curajul să conteste! Sau chiar dacă depun contestație la AJF, sunt opriți.”

Spicuiri din oful altora: ”Dacă știam, nu mă înscriam în campionat și probabil mai multe echipe au de gând să se retragă în pauza competițională din iarnă, să joace ei cu clica lor!”

”Rușine ce se întâmplă în ultimii 30 de ani, așa ceva nu am mai văzut. Sunt delegați numai aceiași observatori din gașca lor la aceste meciuri din campionat, primesc chiar și două jocuri în aceeași etapă.”

Atletico Timișoara – LPS Banatul 6-1 (4-1): Constantin Luță 4 goluri, Edi Popescu și Silviu Scorobete respectiv Cristian Hampu. 

ASU Politehnica – Timișul Urseni 7-1 (3-0).

Au marcat: Ionuț Buda 3 goluri, Cristian Gălan două goluri, Cristian Utfineanț și Ovidiu Cuc, respectiv Alex Pană.

*

Seria 4

Lider este Olimpia Darova cu 33 de puncte, urmat pe locul secund de Olimpia Bucovăț cu 28 puncte, locul trei fiind ocupat de cei din Ohaba Forgaci, cu 25 puncte.

Olimpia Darova – Timișul Hitiaș 5-0 (2-0): Gabriel Voicu două goluri, Cătălin Bălan două goluri și Ionuț Dzițak.

Olimpia Bucovăț – Crvena Zvezda Stanciova 4-1 (2-0): Adrian Nuhaiu 4 goluri din care două din lovituri de la 11 metri, respectiv Drago Csuy.

Rezultatele tehnice și programul viitor în Seriile a III-a și a IV-a, pe coloana clasamentelor la zi a secțiunii Fotbal.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Promoţie și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 + = noua

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: