Start în play-off și play-out la juniorii mari și U17. Politehnica Timișoara dă lovitura la Craiova liderului Universitatea în grupa I valorică din Liga Elitelor U17, Ripensia pierde acasă pe linie cu Sepsi. GALERIE FOTO din zona 7-12 a vestului în Liga de Tineret: LPS Banatul – Politehnica 4-2

Așa cum am punctat finalul turului preliminar al sezonului regulat în campionatul juvenil, consemnăm startul fazei pe grupe valorice în Liga de Tineret a juniorilor mari și Liga Elitelor U17, aducând un succes al ”violeților” Politehnicii în întâlnirea de pe terenul craiovean al liderului Universitatea în etapa I din play-off-ul Seriei de Vest a juniorilor ”B”, omologii lor de la categoria superioară de vârstă cedând în schimb pe Bega concitadinei LPS Banatul în play-out, la fel cum tot în Banat s-a înclinat și Ripensia, cu ambele sale echipe, cu Sepsi.

Așadar Politehnica a învins la debutul în play-off-ul Seriei de Vest a Ligii Elitelor U17 pe terenul liderului Universitatea Craiova, de care s-a apropiat astfel la 7 puncte, 29 față de cele 22 ale bănățenilor, cățărați pe 2 prin a semna cu 2-3 succesul în deplasare al unei etape în care toate echipele au marcat, UTA – FC Argeș 2-2 și Universitatea Cluj – Csikszereda 3-2, alb-negrii completând podiumul cu 21 de puncte.  

În schimb în play-out-ul zonei 7-12 a Seriei de Vest în Liga Elitelor U17, înfrângeri la scor pentru timișorene pe teren propriu, Ripensia – Sepsi 1-7 și LPS Banatul – CFR Cluj 0-5.

La categoria superioară de vârstă, reprezentanta Timișoarei în play-off-ul Ligii de Tineret, Ripensia, a pierdut duminică de la ora 12 în Ciarda Roșie cu 1-2 în fața lui Sepsi în etapa I din Seria de Vest, unic eșec pe teren propriu al rundei în care UTA a remizat alb acasă cu Academia de Fotbal Viitorul Cluj iar Universitatea a trecut cu 2-0 în Bănie de CFR Cluj. 

UTA se menține lider cu 30 de puncte, urmat de olteni cu 23 de puncte respectiv de Sepsi și Ripensia cu câte 21, echipele clujene deținând câte 19 fiecare. 

Iar în play-out-ul Ligii de Tineret echipele timișorene s-au întâlnit în runda inaugurală duminică de la 12 pe terenul liceului, gazdele desprinzându-se după pauză de colegii alb-violeți și egalându-i la puncte, câte 11 fiecare, în condțiile în care liderul grupei a II-a valorice, U Cluj, are 18 după un 1-1  acasă cu Csikszereda, iar FC Argeș s-a apropiat la 16 mulțumită unui 1-2 victorios sub Tâmpa în fața codașilor rămași de căruță.

Acum, după LPS Banatul Timișoara – Politehnica Timișoara 4-2 (1-1), echipele de pe Bega sunt umăr la umăr cu 11 puncte cu Csikszereda.

S-a jucat pe vreme bună și un teren bun dar puțin moale, în fața a circa 120 de spectatori, junii lui Ovidiu Vîlceanu înscriind o dată până la pauză din patru șuturi la poartă iar oaspeții poliști dintr-o pozitie suspectă de ofsaid.

După transversala șeptarului Lucian Șiel cu un șut de la 22 de metri, în minutul 40 Ovidiu Buză a driblat 3 adversari și a intrat în careu, de unde, de la 10 metri, a șutat pe jos pe lângă portarul Urdeș. Bucuria a fost însă de scurtă durată întrucât violeții au egalat prin Adin Avramescu din 7 metri, cu latul, după o centrare a căpitanului Marincu din lovitură liberă de la 25 de metri lateral dreapta.

În partea secundă s-au acordat corect 3 lovituri de la 11 metri, primele două pentru LPS Banatul, după ce Ovidiu Buză și Lucian Șiel au fost faultați în careu. Le-a transformat Raul Ștefanciuc în minutele 51 și 65, Emanuel Ștefan punând cireașa pe tort din acțiune în prelungiri (minutul 90+3), după ce Daniel Olariu reducea din deficit în minutul 77 tot din lovitură de la 11 metri.

Au jucat formațiile:

LPS Banatul: Florin Antonescu – Ovidiu Buză, Samuel Cristea – cpt., Vlad Băluțiou, Gabriel Topârceanu – Emanuel Ștefan, Marian Dobricean, Paul Rancov, Lucian Siel, Raul Ștefanciuc, Darius Savu.

Au mai intrat: Cătălin Ureche, Adrian Roiban, Mario Banciu, Denis Murgoci, Sebastian Hepeș.

Pe bancă: Andrei Ardelean, Adrian Ranea, Daniel Onu, Darius Bodac.

Antrenor principal Ovidiu Vâlceanu, secund Mădălin Grunță.

Politehnica: David Urdeș – Andrei Manea, Paul Bălănescu, Armin Mada, Dan Pureca – Mario Oprea, Fabian Marincu – cpt., Asin Avramescu, Raul Țurcaș, Patrick Paleacu, Bogdan Șteța.

Au mai intrat: Daniel Olariu, Andrei Popeci, Raul Pușkaș, David Balaci, Luca Cizmașiu, Eric Adam.

Pe bancă: Albert Busuioc, Bogdan Damian, Cristian Bătănași.

Antrenor principal Petcu Cristian, secund Ionuț Vucea.

Arbitri: Darius Iviniș – Daniel Nistor și Andreea Popa (toți din Zlatna).

Fotografiile de pe ”Banatul”

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt + 6 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: