Status-quo, aşteptând antrenorul: Poli nu-i dă drumul lui Adrian Ganea

Şeptarul Curtean în prima parte şi Chiţu la reluare au ocupat sâmbătă flancul stâng polist, unul deficitar şi cu improvizaţii şi în sezonul trecut, iar un alt mijlocaş pentru acea bandă dar cu veleităţi de versatilitate pe mai toată linia mediană s-a antrenat în grupul jucătorilor menajaţi la amicalul cu Naţional Sebiş, în aşteptarea reînodării sezonului trecut, plin de meciuri în picioare… Le va avea din nou? Iată că nu doar Pantilimon ori Tameş şi-ar dori să deschidă uşa de maniera căpitanului Alexa, ci şi jucători gravitând în jurul unsprezecelui şi băncii violete.

Adrian Ganea, revenit în această vară la clubul polist după un an de împrumut şi căpitănie a ocupantei locului 7 în B2, CSM Râmnicu Vâlcea, pentru care a evoluat cele mai multe minute (1981) dintre toţi componenţii trupei din Zăvoi, depinde acum mai ales de numirea noului antrenor polist şi opţiunile acestuia în privinţa aleşilor pe drumul în 2011-´12. Dacă poliştilor le-a surâs în ediţia trecută să ofere sub formă de împrumut, în alte eşaloane, tineri care nu prindeau lotul aspirantei la titlu, iată că exodul din aceste săptămâni a schimbat brusc macazul abordării conducerii alb-violete, care ţine cu dinţii de unii componenţi aflaţi totuşi la mare căutare, inclusiv de potenţiale rivale în B2.

Iniţial, vâlcenii credeau că vor reuşi prelungirea împrumutului mijlocaşului stânga care la 14 decembrie va împlini 24 de ani, variantă agreată de Uhrin jr. pe perioada pregătirilor dar cât nu se respinsese la TAS apelul bănăţenilor, însă CSM nu va mai avea parte şi pe mai departe de căpitanul modelat pe Bega de profesorul Dorel Maşcovescu şi care se regăsea pe banca polistă inclusiv în două sezoane de cupe europene, în anii 2007-´09 de activitate la prim-divizionară.

Pe rând în ultimele săptămâni, mai întâi Voinţa Sibiu, care-l remarcase cu ocazia dublei confruntări din B2 cu CSM Râmnicu Vâlcea, insistând până aproape la ora remizei cu Steaua, apoi Viitorul Constanţa, care pare a nu renunţa nici la date ulterioare, iar în aceste zile FC Bihor, care era egalată pe malul Oltului de polistul de împrumut, au încercat să-l înhaţe de la Poli, care însă nici n-a vrut să audă.

Dacă Ganea va intra în planurile poliste ale viitorului antrenor, atunci strategia de moment în privinţa sa s-ar putea dovedi benefică, însă altfel ar constitui un al câtâlea caz de jucător blocat la sursă fără a-i fi valorificat talentul. Întrebarea este, încotro Ganea, care a mai trecut şi pe la Fortuna Covaci, în 2010, de la echipa satelit polistă.

Mijlocaşul de 1,76 metri şi 71 kilograme a fost atras chiar şi de varianta fotbalului moldav, la Tiligul, tărâm pe care a ajuns recent un alt timişorean, Cristian Daminuţă, sub formă de împrumut de la milanezi la Şerif Tiraspol, spre est cătând şi un alt polist care n-a căzut la înţelegere financiară cu alb-violeţii, Postolache, născut în 1984.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Status-quo, aşteptând antrenorul: Poli nu-i dă drumul lui Adrian Ganea

  1. marius spune:

    Daminuta este la Fc Tiraspol,nu la Sherrif.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× trei = 27

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: