Sublinieri

Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia a început sub auspicii nu prea favorabile. În general, jocurile au fost modeste, cu o sigură excepţie, partida Portugalia – Spania. În marea lor majoritate, jucătorii par obosiţi şi blazaţi, deoarece vin din campionate lungi care i-au solicitat din plin. Întrecerea va dura o lună, fiind angrenate 32 de echipe, respectând termenul de globalizare atât de drag unora. Evoluţia echipei naţionale a Arabiei Saudite mi-a întărit convingerea că antrenorii români merg în Orientul Mijlociu pentru a câştiga mulţi bani şi nu pentru performanţă.

Aşa a procedat şi Dan Petrescu, care a renunţat la a participa cu echipa campioană CFR Cluj în Liga Campionilor pentru o echipă obscură din China. Fiindcă am amintit de CFR Cluj, noul antrenor al grupării feroviare este Eduard Iordănescu. Acesta a venit la Cluj, dar nu acelaşi lucru l-a făcut tatăl său, care nu i-a însoţit pe foştii jucători ai naţionalei din perioada 1994 – 1998 pentru partida cu fostele glorii ale echipei Barcelona.

Echipele din liga întâi şi-au reluat pregătirile, aducând şi primele surprize, printre care renunţarea la Adrian Mutu la cârma echipei FC Voluntari, numele lui Costel Gâlcă fiind vehiculat ca posibil înlocuitor. Tot la capitolul numiri de noi antrenori, să menţionez apariţia lui Ionel Ganea în postul de antrenor la ACS Poli în încercarea echipei timişorene de a reveni în liga întâi.

La UTA situaţia este departe de a fi una limpede, cu nume vehiculate de posibili investitori, care în cele din urmă au renunţat din motive nu prea clare. Înţelegerea dintre clubul UTA şi Ionuţ Popa a expirat, dar cu toate acestea, la reluarea pregătirilor pentru noul campionat, tot el a fost prezent. Până când, nimeni nu poate preciza, nici măcar părţile în cauză.

În barajul de promovare în liga a treia, echipa ACS Dumbărviţa a surclasat pe teren propriu echipa din Şimian, campioana judeţului Mehedinţi.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− trei = 2

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: