Sufletul cald de părinte îi ţine în frig pe Calor

Toate bune şi frumoase cu baza de agrement a Coltermului, din preajma termocentralei Timişoarei, de pe Calea Şagului. Într-un peisaj postindustrial cu rugină şi degradare la o scală uriaşă, la baza colosului, o cochetă bază sportivă, cu o clădire excelent utilată inclusiv cu vestiare şi sală de forţă, şi un teren împrejmuit cu gazon bun şi o tribună încăpătoare, cu opt rânduri, cu scoici roş-galbene.

În ideea în care acest teren nu este mai nou, din păcate, în circuitul fotbalului, ideea găzduirii jocurilor selecţionatei judeţene ´95 e excelentă, nefiind însă nimerită joi, când vântul puternic a suflat cu atât mai fioros cu cât câmpul deschis i-a dat rază de acţiune.

Nimeni n-a fost ferit… Jucători, antrenori ori spectatori, în tribună. Un temerar, tatăl portarului de rezervă gorjean, Bogdan Morna, chiar a înregistrat video partida, de pe un trepied pe care l-a ancorat cu acumulatorul din dotare, pentru a nu-i fi suflat de vânt.

În preajmă, fratele unei alte rezerve a oaspeţilor, Eugen Munteanu, care a fost introdus la pauză: „Joc prin părţile acestea, la Ciacova, doar că sunt accidentat la genunchi. Am venit să-l văd pe fratele meu jucând, şi într-un fel bine că e vânt, să-i facă şi să-i obişnuiască să joace numai pe jos…”

Tot în tribună, adunaţi ciorchine şi chibiţând, ambii părinţi ai marcatorului Cristian Bărbuţ, mama portarului Victor Gârlea, şi taţii lui Flavius Oberşterescu, Petrică Mocanu şi Claudiu Sturza. Despre ultimul, unşpear care a marcat duminică pentru juniorii II ai lui Poli 2002, tatăl său a amintit că a obţinut în toamnă locul 2 la crosul pe distanţa de 10 kilometri din cadrul Timişoara Maraton, cu un timp de 38 minute. „Preparatorul fizic de la echipă l-a îndemnat să încerce în atletism, pentru că are aptitudini”, a dezvăluit părintele jucătorului.

Din păcate, ştim cu toţii, la cât de „sprijinit” este atletismul timişorean, ar fi un risc prea mare să dai un joc de echipă pe o disciplină individuală cu mult mai mic impact la public şi sponsori.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua + 3 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: