Superficialitate de iarnă

Nu întâmplător, în ultimii 50 de ani, campionatul ligii naţionale s-a reluat în prima jumătate a lunii martie. Statistica fenomenelor meteorologice menţionează că luna februarie este una friguroasă, bogată în precipitaţii, cu temperaturi scăzute. Într-un an când nu sunt programate competiţii la turnee finale, FRF şi LPF s-au grăbit să înceapă sezonul de primăvară la începutul lunii februarie. Cu toţii am văzut cu ce rezultate: multe jocuri s-au jucat pe terenuri îngheţate, acoperite cu zăpadă şi/sau în condiţii de vizibilitate redusă.

O altă problemă o constituie ora de disputare a partidelor. Dacă în campionate serioase, cum ar fi cel italian sau englez, jocurile de campionat sunt programate la ora 14 sau 16, la noi jocurile sunt programate la ore târzii, când temperaturile scad sub zero grade. În aceste condiţii, oare cum ne putem aştepta la o creştere valorică a campionatului?

La această oră avem un lider, Viitorul, care are şase puncte avans faţă de Steaua, afată pe locul al doilea. Nu ştiu de ce, dar cred că Viitorul duce trena echipei Steaua care probabil va câştiga campionatul. Dacă Dinamo se va baza în continuare pe politica managerială a lui Adrian Mutu, nu va prinde competiţia play-off. A avut dreptate Ionuţ Lupescu când a pronunţat cuvântul „amatorism”.

ACS Poli a obţinut doar un punct în deschiderea sezonului pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaş, fapt care i-a nemulţumit pe mulţi. Cu toţii am aşteptat ca în meciul cu Târgu Mureş să se impună şi să câştige partida, mai ales că au întâlnit o echipă adunată în pripă, cu mulţi necunoscuţi în componenţă. Dar nici de această dată ACS Poli nu a reuşit mare lucru, doar o evoluţie modestă.

Am auzit repetitiv că Scutaru, Poparadu şi Mailat sunt accidentaţi. Cu siguranţă că, în cazul în care Poparadu sau Mailat erau valizi, nu se regăseau printre titulari. Încă nu am văzut plusul valoric al noilor achiziţii. Mi-aş permite să le sugerez celor care se ocupă de destinele echipei să se detaşeze puţin de conexiunea la internet, să puna dvd-urile într-un sertar şi să vadă pe viu la lucru jucătorii pe care doresc să-i achiziţioneze.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: